Dit is het meest bijzondere huis van Oldenzaal..

Afgelopen maandag was ik in het meest bijzondere huis van Oldenzaal, of van Twente. En misschien zelfs wel het meest bijzondere huis van Nederland.. Van de buitenkant lijkt het appartement van Rob Kaspers net als alle andere appartementen aan de Kloosterstraat in Oldenzaal. Maar zodra je via de voordeur naar binnenloopt, kom je in een compleet andere wereld terecht..

Een groot kunstwerk
De hele woning is omgetoverd tot een groot schildersdoek. Er is geschilderd op alle oppervlakken in de woning: de muren, de vloer, het plafond, de keuken, de deuren en ramen en er zit zelfs verf op al het meubilair. En natuurlijk zijn deze niet zomaar geschilderd, maar alle kleine kunstwerkjes zijn emotionele uitingen van Rob.

Meest bijzondere huis in Oldenzaal - Rob Kaspers / Maudgeniet.nl

Terwijl ik door deze woning loop, kijk ik mijn ogen uit. Nergens is er een ‘leeg stukje’, overal zie je kunst en emotie. En die emoties wisselen van boos naar vrolijk en van onzeker en verdrietig naar trots. Ik vind het zó ontzettend knap dat iemand op deze manier zijn emoties kan uiten. Zelf probeer ik dit altijd met woorden te doen, maar ik merk regelmatig dat er nog een beetje een ‘rem’ op ligt. Met name ook omdat ik online niet alles wil en kan vertellen. Maar zo te zien heeft Rob helemaal geen rem meer, op deze plek kan hij écht zijn ding doen.

Meest bijzondere huis in Oldenzaal - Rob Kaspers / Maudgeniet.nl

Rob begint te vertellen over de woning en zijn schilderen.. “Het voelt als een noodzaak om te schilderen. Ik open mij voor mijn creativiteit en het uit zich op dit moment in deze woning. Maar het liefste wil ik overal kunst maken: op doeken, in een woning, op straat, in diverse ruimtes, eigenlijk overal!”

“In mijn woning staat wonen niet meer centraal, maar juist het tot leven komen en opbloeien. Ik werk niet naar een eindresultaat. Kunst is een continue uiting, zonder begin en zonder einde. Daarom kan de woning er morgen alweer totaal anders uit zien.”

Meest bijzondere huis in Oldenzaal - Rob Kaspers / Maudgeniet.nl

Next Generation Artist
De woning is bizar, indrukwekkend en vooral ontzettend gaaf om te zien. Na ruim anderhalf uur ben ik nog altijd niet uitgekeken. Het is niet in woorden te omschrijven wat deze woning met je doet, wat de kunst van Rob Kaspers met je doet.. Ik ben er van overtuigd dat je het alleen maar kunt ervaren als je zelf naar deze woning kijkt. Ik ben er van overtuigd dat hiermee de Next Generation Artist is geboren..

 

Sharing is caring!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

8 thoughts on “Dit is het meest bijzondere huis van Oldenzaal..

      1. Wat een geweldig verhaal Maud en idd mijn zoon Rob die ongelooflijk bezeten is in deze kunst ben ik er vader ook zeer trots op !! Je hebt het nogmaals zeer goed beschreven Maud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *