Genieten

Dit is het meest bijzondere huis van Oldenzaal..

 • By
 • 7 augustus 2018
 • Sticky
Meest bijzondere huis in Oldenzaal - Rob Kaspers / Maudgeniet.nl

Afgelopen maandag was ik in het meest bijzondere huis van Oldenzaal, of van Twente. En misschien zelfs wel het meest bijzondere huis van Nederland.. Van de buitenkant lijkt het appartement van Rob Kaspers net als alle andere appartementen aan de Kloosterstraat in Oldenzaal. Maar zodra je via de voordeur naar binnenloopt, kom je in een compleet andere wereld terecht..

Een groot kunstwerk
De hele woning is omgetoverd tot een groot schildersdoek. Er is geschilderd op alle oppervlakken in de woning: de muren, de vloer, het plafond, de keuken, de deuren en ramen en er zit zelfs verf op al het meubilair. En natuurlijk zijn deze niet zomaar geschilderd, maar alle kleine kunstwerkjes zijn emotionele uitingen van Rob.

Meest bijzondere huis in Oldenzaal - Rob Kaspers / Maudgeniet.nl

Terwijl ik door deze woning loop, kijk ik mijn ogen uit. Nergens is er een ‘leeg stukje’, overal zie je kunst en emotie. En die emoties wisselen van boos naar vrolijk en van onzeker en verdrietig naar trots. Ik vind het zó ontzettend knap dat iemand op deze manier zijn emoties kan uiten. Zelf probeer ik dit altijd met woorden te doen, maar ik merk regelmatig dat er nog een beetje een ‘rem’ op ligt. Met name ook omdat ik online niet alles wil en kan vertellen. Maar zo te zien heeft Rob helemaal geen rem meer, op deze plek kan hij écht zijn ding doen.

Meest bijzondere huis in Oldenzaal - Rob Kaspers / Maudgeniet.nl

Rob begint te vertellen over de woning en zijn schilderen.. “Het voelt als een noodzaak om te schilderen. Ik open mij voor mijn creativiteit en het uit zich op dit moment in deze woning. Maar het liefste wil ik overal kunst maken: op doeken, in een woning, op straat, in diverse ruimtes, eigenlijk overal!”

“In mijn woning staat wonen niet meer centraal, maar juist het tot leven komen en opbloeien. Ik werk niet naar een eindresultaat. Kunst is een continue uiting, zonder begin en zonder einde. Daarom kan de woning er morgen alweer totaal anders uit zien.”

Meest bijzondere huis in Oldenzaal - Rob Kaspers / Maudgeniet.nl

Next Generation Artist
De woning is bizar, indrukwekkend en vooral ontzettend gaaf om te zien. Na ruim anderhalf uur ben ik nog altijd niet uitgekeken. Het is niet in woorden te omschrijven wat deze woning met je doet, wat de kunst van Rob Kaspers met je doet.. Ik ben er van overtuigd dat je het alleen maar kunt ervaren als je zelf naar deze woning kijkt. Ik ben er van overtuigd dat hiermee de Next Generation Artist is geboren..

 

8 Comments
 • Loes

  Wat mooi Maud! Je hebt het precies op de juiste manier verwoord! Wauw!

  • Maud

   Wat lief, Loes! Dankjewel! xxxx

   • Albert Kaspers

    Wat een geweldig verhaal Maud en idd mijn zoon Rob die ongelooflijk bezeten is in deze kunst ben ik er vader ook zeer trots op !! Je hebt het nogmaals zeer goed beschreven Maud.

    • Maud

     Je mag terecht trots zijn op Rob, Albert! Prachtig dit! En dankjewel voor jouw lieve woorden!

 • Monique Nijhuis-Leus

  Ontzettend leuk geschreven en inderdaad wat Een wauw huis hè

  Groetjes Monique Nijhuis Leus

  • Maud

   Wauw wauw wauw, dat is het enige wat ik hier op kan zeggen! En dankjewel Monique, heel lief!

 • Deborah

  Ik denk dat je er geweest moet zijn om daadwerkelijk een indruk te krijgen van deze kunstzinnige woning.

 • Marcella

  Jeetje, wat bijzonder Maud! Maarre, woont hij daar ook echt? Lijkt me heftig met alle drukte.

Leave a Reply