Genieten

Help, ik ben een meisjesmama! | Over alles wat daar bij komt kijken..

  • By
  • 30 december 2019
  • Sticky
Meisjesmama - Maudgeniet.nl

Toen ik zwanger was (van beide meisjes), hadden we geen idee of er een jongen of meisje in mijn buik aan het groeien was. Bij de bevalling was het echt een enorme verrassing. Ondertussen ben ik al ruim 4,5 jaar een echte meisjesmama; om heel eerlijk te zijn had ik dat nooit verwacht. Ik zie mezelf niet als typisch meisje-meisje en mede daardoor zag ik mezelf op de een of andere manier altijd als jongensmama. Maar niks is minder waar en ik ben ontzettend blij en dankbaar met twee meisjes in huis! Ondertussen heb ik dus al ‘heel wat ervaring’ als meisjesmama 😉 En daar komen zo ontzettend veel leuke dingen bij kijken.

Dansen en zingen!

Fenne wordt vaak al zingend wakker en ook Saar kan er tegenwoordig wat van. Begin de dag met een dansje gebeurt hier vaker wel dan niet, ook ‘s avonds na het eten dansen de meisjes er samen op los. Nog even de laatste energie er uit dansen en dan hoppatee, lekker naar bed! Favorieten zijn hier onder andere K3 (joh!) en Kinderen voor Kinderen. Maar (helaas) ook de Duitse muziek van papa en (gelukkig) ook Abba, haha!

Altijd knutselen en kleien

Ja, echt waar. Als het aan onze meisjes ligt, zijn we de hele dag aan het knutselen of kleien. Het liefst beginnen ze al op het moment dat ze wakker worden (lees: 06.00 uur!). We toveren dan alle knutselspulletjes uit de kast, zitten met z’n allen aan de keukentafel en kunnen ons uren vermaken met papier, lijm, stiften, stickers, glitters, klei en nog veel meer ‘rotzooi’ zoals Jasper het noemt. 😉

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Vlechtjes en mooie haren

Natuurlijk is het leuk om hun haren mooi vast te maken of in te vlechten, maar ik ben hier dus niet zo goed in. Sterker nog: ik heb er meerdere YouTube filmpjes bij gehad om de haren mooi te maken. Tot dusver valt er voor mij echt nog heel veel te leren hier in, maar gelukkig kan mijn zusje de mooiste kapsels maken bij de meisjes. Misschien moet ik bij haar eens een cursus volgen ofzo. 😉

Unicorns

Mocht je het nog niet weten.. Unicorns zijn cool. Als we in een winkel zijn en we zien iets van unicorns, worden ze allebei helemaal gek. Ondertussen vind je bij ons in huis op meerdere plekken unicorns. Als knuffel, sticker, speelgoed en we maken zelfs wel eens unicorn cupcakes!

Unicorn cupcakes - Maudgeniet.nl

Opeens moet ik me bezig houden met kleding en sieraden

Ik ben voor mezelf helemaal niet echt bezig met kleding, maar Fenne en Saar zijn dol op mooie kleding. Ze zijn dol op jurkjes en rokjes en uiteraard moet alles bij voorkeur roze zijn. Als Fenne een jurkje aan heeft, moet het wel een ‘echte draaijurk’ zijn. Wat dat inhoudt? Geen idee, volgens mij gaat ze keihard rondjes draaien en moet de jurk dan meedraaien. Als ik wel een keer nieuwe kleding heb, vinden ze het allebei helemaal geweldig!

Potjes nagellak worden regelmatig uit de kast getoverd en ze beginnen nu zelfs al over make-up. (Echt! 2 en 4 jaar nog maar!) Allebei hebben ze al verschillende armbandjes en een horloge om, terwijl ze allebei totaal geen tijdsbesef hebben. Om te gieren vind ik het! Als je ze vraagt hoe laat het is, is het altijd ‘half uur’ of een ander tijdstip die niet bestaat. Nog even afwachten en ze beginnen allebei ook over oorbellen. 😉

Lieve poppenmama’s

Fenne heeft al een hele tijd haar pop, Jonas. Een mooie babyborn en extra leuk dat het een jongentje is. Vanaf dag 1 hadden de meisjes er continu ruzie om en met Sinterklaas heeft Saar dan eindelijk haar eigen (mini) Baby Born gekregen. Wij noemen haar Pien, maar Saar noemt haar ‘de Sjonas van Saaaa’, haha! De poppen moeten overal mee naar toe en er wordt ontzettend goed voor ze gezorgd. Een schone luier, het flesje geven, een hapje, nieuwe kleertjes aan en natuurlijk wordt er veel mee gespeeld. We hebben opeens hele lieve poppenmama’s in huis!

poppenmama - Maudgeniet.l

En zo kan ik nog wel even doorgaan..

Dit was nog maar een kort fragment uit ‘mijn leven als meisjesmama’, maar ik denk toch echt wel dat dit de meest voorkomende momenten zijn. Dansen, knutselen, unicorns, kleding en sieraden en natuurlijk de poppen. Het is hoe dan ook altijd een groot feest met de meisjes in huis. Iedere keer verzinnen ze weer wat anders en over het algemeen is het (buiten al het gemopper om) altijd gezellig. Wat is het toch ontzettend leuk en fijn om een meisjesmama te zijn!

 

1 Comment
  • Tineke

    Ik weet niet of het begrip een echte meisjes of jongensmama wel bestaat. Ik vond mijzelf altijd een meisjes mama. Ik heb dan niet zoveel met make up. Maar speelde altijd met poppen en barbies en draag alleen maar jurkjes. Toen kreeg ik een zoon en kwam ik erachter hoe leuk dat is. Je bent gek op je kind dus je past je toch wel aan. Hierna kreeg ik een dochter, ze is nu 1,5 maar soms heb ik het idee dat dat ook wel eens een wat stoerder meisje kan worden.

Leave a Reply