Gadgets Genieten

Bespaartips: zo kun jij besparen op jouw telefoonkosten!

  • By
  • 24 augustus 2018
  • Sticky

Als er iemand is die (veel te) veel haar telefoon gebruikt, dan ben ik het wel. Ik geef het toe: heel stiekem ben ik wel een beetje verslaafd aan mijn telefoon. Ik kan uren spenderen op dat ding; scrollen door Instagram, even het laatste nieuws lezen in de krant, gluren bij de buren via Facebook, af en toe een berichtje sturen via Whatsapp en dan ook nog al die foto’s maken tussendoor.. Maar hoe kun je nou besparen op jouw telefoonkosten?

1. Kies voor een Sim only abonnement
Kun je een smartphone van iemand overkopen of lenen? Of heb je op dit moment nog een goede smartphone en loopt je abonnement bijna af? Wees dan zuinig op jouw huidige smartphone! Wanneer er nog een goede telefoon tot jouw beschikking is, kun je kiezen voor een Sim only abonnement. In dat geval hoef je alleen maar te betalen voor jouw gebruik (bellen/smsen/internet) en heb je geen toestelkosten. Dit kan behoorlijk veel schelen elke maand!

Lees ook: Tips & Tricks – hoe kan ik langer genieten van mijn smartphone?

2. Kies niet voor de nieuwste smartphone
Heb je op dit moment geen smartphone tot jouw beschikking en wil je toch een nieuwe telefoon? Kies dan niet per se voor het nieuwste model, maar ga juist voor een iets ouder model. Vaak hebben telefoons van een eerdere lichting bijna dezelfde specificaties en toch scheelt het heel wat in de portemonnee.

3. Kies het juiste abonnement
Hoeveel gebruik maak jij van jouw huidige abonnement? Maak jij elke maand jouw belminuten en data op? Of kom je standaard elke maand te kort? Het is goed om te kijken naar jouw huidige verbruik zodat je zeker weet dat je nu het juiste abonnement kiest.

4. Maak gebruik van Wi-Fi
Klinkt logisch he? Bij veel mensen zit het al in hun systeem om zo snel mogelijk verbinding te maken met Wi-Fi netwerken. Maar als je op een (gratis) Wi-Fi netwerk zit, kun je ook internetbellen bijvoorbeeld via WhatsApp. Dan kost het je dus ook geen belminuten.

5. Voorkom ongewenste in-app aankopen (door bijvoorbeeld jonge kinderen)
Neem maar van mij aan dat een smartphone voor een peuter écht geen abracadabra is, ze snappen er veel meer van dan je denkt. Een app downloaden is voor die kleintjes bijvoorbeeld echt niet moeilijk. En wat dacht je van levens bijkopen in een spelletje? Je zult de eerste papa of mama niet zijn die dit overkomt, maar gelukkig kun je die in-app aankopen ook heel goed voorkomen.

Lees ook: Hoe voorkom je ongewenste aankopen door je kindje via de smartphone?

 

No Comments
Leave a Reply