Genieten

Een kijkje achter de schermen: Gaan wij verhuizen? | Een persoonlijke update

  • By
  • 14 oktober 2019
  • Sticky
Verhuizen - Maudgeniet.nl

Misschien heb je het op Instagram of Facebook al voorbij zien komen.. Wij hebben ons huis te koop gezet! Nog niet heel specifiek, want we wilden het eerst zo proberen. Maar misschien dat we er binnenkort toch maar een makelaar bij halen.

Alweer verhuizen?

Mensen om ons heen moeten er om lachen: Alwééér verhuizen? Wij wonen nu ruim 3,5 jaar in dit huis en het huis daarvoor hebben we slechts 2 jaar gewoond. Verhuizen is absoluut geen hobby van ons, maar toch voelen we ergens een bepaalde onrust. Ondanks dat we een heel fijn  huis hebben (vooral lekker praktisch en veel daglicht ook!), kunnen we onze draai er niet helemaal vinden. Geen idee waar dat precies aan ligt.

Wat voor huis zoeken we dan?

Uiteraard houden we altijd wensen. Mijn grootste wens is om ooit ergens buiten af te wonen, een prachtig huis midden in de natuur. Met bokjes en geitjes in een weide, kippen die rondscharrelen op het erf, een fruitgaard in de tuin, een poes die slaapt op de hooizolder.. Dat soort dingetjes. 😉 Voor nu is dat nog een droom die heel onbereikbaar is.

Dus voor nu zijn we juist op zoek naar een huis in een kindvriendelijke buurt. Een buurt met wat nieuwere huizen en met jongere gezinnen. Dan kunnen de meisjes lekker uren buiten spelen met buurtkinderen en zitten wij in een buurt met mensen in dezelfde levensfase. Dat lijkt me erg gezellig en vooral heel leuk voor de kindjes.

Verhuizen? En nu?

Ik heb geen idee hoe dit gaat aflopen. Op dit moment staat er in ons kleine stadje geen huis te koop die voldoet aan onze huidige eisen (of budget). Wel hebben we besloten dat we geen risico willen nemen op een dubbele hypotheek, we gaan dus eerst verkopen en dan pas op zoek naar wat nieuws. Met het risico dat we tijdelijk op zoek moeten naar een huurwoning.. Spannend allemaal! De huizenmarkt is op dit moment echt gekkenwerk, het kan zó snel gaan! Maar daarnaast vind ik het ook echt lastig inschatten. Grote kans dat we binnenkort eerst eens een makelaar gaan inschakelen die ons kan helpen met het verkopen van de woning.

Verhuisstress?

Het verhuizen stond al een tijdje op onze planning. Maar toen kwam De man met de hamer en hebben we het even op een laag pitje gezet. Nu het langzaam weer wat beter met me gaat hebben we besloten om de knoop door te hakken, zodat we hopelijk volgende zomer in een heerlijk huis zitten met ons viertjes! Verhuizen betekent automatisch altijd een beetje stress voor mij. Wellicht gaan we op zoek naar erkende verhuizers die ons kunnen helpen met het verhuizen. Dat scheelt ongetwijfeld een hoop stress. Wie weet.. Voor nu laat ik het allemaal rustig op me af komen en mag Jasper thuis het voortouw nemen wat betreft een andere woning en alles wat er bij komt kijken. 😉

Wist je trouwens al dat je in sommige situaties recht hebt op een verhuiskostenvergoeding? Helaas voor ons; wij hebben er geen recht op. Maar wanneer jij plannen hebt om te verhuizen, is het altijd goed om je daar eens in te verdiepen.

1 Comment
  • Marcella

    Als we een half jaar eerder waren verhuisd, dan had ik recht gehad op een best wel forse verhuisvergoeding. Mijn reiskosten werden dan weggestreept, dus dan had ik zo’n vergoeding gehad. Maar helaas was ik net wat te lang in dienst

Leave a Reply