Genieten

Een fotoshoot in de herfst met ons gezin

  • By
  • 21 oktober 2018
  • Sticky
Activiteiten in de herfst met het gezin - Maudgeniet.nl

De herfst is misschien wel het mooiste seizoen om buiten foto’s te (laten) maken. De zon zorgt voor een soort gouden gloed en dan heb ik het nog niet eens over al die mooie kleuren die je overal vindt. Kortom: een fotoshoot in de herfst met ons gezin is een perfect idee! Normaal gesproken laat ik de kindjes niet zo super duidelijk in beeld op mijn blog en social media (met hier en daar een uitzondering).. Dus eigenlijk is dit een soort van uniek kijkje achter de schermen bij ons!

Wij staan nooit met z’n viertjes op de foto!

Zelf loop ik bijna de hele dag met een camera in mijn handen, ik vind het heerlijk om overal foto’s van te maken en de mooiste momentjes vast te leggen. Ik ben nog steeds aan het zoeken naar een stijl die bij mij past en die herkenbaar is. Maar dat vind ik zo moeilijk! De ene keer wil ik hele lichte foto’s die redelijk clean zijn, de andere keer juist donkere foto’s met meer sfeer. Het nadeel van die camera is dat ik zelf bijna nooit op de foto sta en een foto met z’n viertjes lijkt wel helemaal een mission impossible. Het werd dus tijd voor een fotoshoot in de herfst met ons gezin.

Fotoshoot in de herfst - Maudgeniet.nl

Fotoshoot in de herfst - Maudgeniet.nl

Een fotoshoot in de herfst: op zoek naar een locatie

We lieten de foto’s maken door Kitty van Sjiek Photo & Film (Oldenzaal). Ik ken eigenlijk alleen de foto’s in de studio van Kitty, maar ik wilde liever geen foto’s in een studio. No offense! Maar ik hou echt niet van de foto’s met spijkerbroeken en witte t-shirts waar we allemaal even gaan lachen naar de camera. Tuurlijk zijn dat mooie beelden, maar ik vind het veel unieker om foto’s te hebben van hoe wij als gezin zijn. Dus hoppakee, naar buiten en gewoon ons ding doen. Dan komen de mooie foto’s vanzelf!

Voor een fotoshoot in de herfst hoef je eigenlijk helemaal niet op zoek naar bijzondere locaties. Want de natuur is in dit seizoen overal heel erg mooi! Wij gingen naar De Engelse Tuin (Kalheupink park) in Oldenzaal. Wat mij betreft is dit echte en perfecte locatie voor een fotoshoot, hier heb je  veel verschillende plekjes met allemaal een andere uitstraling. Je vindt hier grasvelden, bomen en zelfs water. Zo kun je op één plek foto’s maken van verschillende sfeertjes. En daar hou ik van!

Fotoshoot in de herfst - Maudgeniet.nl

Fotoshoot in de herfst - Maudgeniet.nl

Een fotoshoot in de herfst door Sjiek Photo & Film

Ondanks dat ik dus eigenijk alleen maar de studiofoto’s van Kitty kende, wist ik 100% zeker dat we toffe foto’s zouden krijgen. We zaten op een prachtige plek én we hebben natuurlijk heeeele mooie kinderen. 😉 Dan kan het alleen maar goed gaan! Kitty had leuke spulletjes meegenomen voor de foto’s (props in fotografen-taal). Een deken, een vintage koffer, een gitaartje en een soort loopauto.

Al snel bleek dat Fenne en Saar totaal geen zin hadden om geposeerd op de foto te gaan. Had ik ze toch even goed ingeschat.. 😉 En dus deden we gewoon ons ding en daar kwamen zo ontzettend veel mooie foto’s uit! We renden door het gras, gooiden blaadjes in de lucht en kochten de kindjes af en toe om met een spekje, haha!

Fotoshoot in de herfst - Maudgeniet.nlFotoshoot in de herfst - Maudgeniet.nl

Zo ontzettend blij met het eindresultaat

Binnen een paar dagen had ik de foto’s al in mijn mailbox staan en ik sprong een gat in de lucht van blijdschap! Want ondanks dat de meisjes (vooral Saar) er niet altijd even veel zin in hadden, zijn de foto’s ontzettend leuk geworden! De meisjes staan steeds precies op de foto zoals ze zijn. De ene keer heel relaxed, de andere keer heel ontdekkend en op weer een andere foto juist heel ondeugend. En nu  hebben we ook EINDELIJK een paar foto’s met ons viertjes!

Fotoshoot in de herfst - Maudgeniet.nl

Fotoshoot in de herfst - Maudgeniet.nl

Over Sjiek Photo & Film

Je vindt Sjiek Photo & Film aan de Enschedesestraat 44 in Oldenzaal. Bij Kitty zijn er heel veel verschillende foto’s mogelijk: van newborn tot gezinsfotografie en van fashion tot retro. (De retroshoot lijkt me overigens ook érg leuk om een keer met Fenne te doen!) Je kunt kiezen voor een fotoshoot binnen of buiten en Kitty denkt heel graag met je mee met jouw wensen. Meer informatie vind je op de website van Sjiek Photo & Film.

Fotoshoot in de herfstfotoshoot gezin herfst - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply