Genieten

Fietsstoeltje Qibbel Air getest | Gezellig samen fietsen!

  • By
  • 2 juni 2019
  • Sticky
Gezellig samen fietsen

Wij vinden het thuis heerlijk om met z’n allen naar buiten te gaan! We gaan er regelmatig op uit voor een leuk dagje uit en ook wandelen vinden we erg leuk. Maar met mooi weer, gaan we ook regelmatig een stukje fietsen. Zo hebben we wat leuks te doen op een zonnige zondag of kunnen we de kindjes na het eten nog even afleiden als ze al te moe zijn en het nog te vroeg is om te slapen. 😉 Onlangs hebben we een nieuw fietsstoeltje getest, namelijk de Qibbel Air!

Gezellig samen fietsen

Ik ben best wel lui aangelegd hoor, zeker wat fietsen betreft. Het is niet mijn grootste hobby, maar als we eenmaal aan het fietsen zijn vind ik het eigenlijk niet eens meer zo erg. Maar wanneer ik me moet verplaatsen van A naar B met twee kleine kindjes, pak ik toch best wel snel de auto. Want stiekem vind ik het zo’n gedoe om eerst de ene op de fiets te zetten en dan de ander. Zonde! Want eigenlijk is het zo gezellig om samen te fietsen, zeker met twee kindjes op de fiets!

Thuis zijn we druk bezig om Fenne zelf te leren fietsen (zonder zijwieltjes). Eigenlijk gaat dat hartstikke goed, maar ze heeft nog zo veel moeite met de concentratie, haha! Het trappen gaat goed, de balans is perfect, maar het ‘voor je kijken!’ gaat er nog niet zo in. Er zijn te veel dingen om haar heen die ze veel interessanter vindt. Dus tot die tijd, blijft Madame nog lekker bij ons achterop. En dan is het fietsstoeltje van Qibbel Air ideaal!

Fietsstoeltje Qibbel Air - Maudgeniet.nl

Fietsstoeltje Qibbel Air

Het fietsstoeltje Qibbel Air is niet alleen mooi qua design, maar ook erg handig in gebruik. Niet voor niks is het de winnaar van de Baby Innovation Award 2019 in de categorie Mobility.

Montage

Om het fietszitje te monteren heb je niks nodig, alleen een bagagedrager van minimaal 11 cm breed en minimaal 10 mm dik. Ik kreeg het stoeltje er eerst niet goed op, maar met de bijgeleverde klemmetjes zat het stoeltje er binnen een minuut muurvast op. Je zet het fietsstoeltje op je bagagedrager (eventueel inclusief de klemmetjes), draait aan de knop en klaar!

Materialen

De Qibbel Air is het lichtste fietsstoeltje van Nederland, het zitje weegt slechts 2,5 kilo! De rugleuning is gemaakt van mesh, wat niet alleen soepel is maar ook erg ademend. Dat het zo ademend is, is wat mij betreft zeker een pluspunt tijdens de zomer (geen bezwete ruggetjes meer!) – maar ook tijdens de winter, want het materiaal droogt snel op!

Veiligheid

Wanneer je gaat fietsen met kleine kinderen is veiligheid het allerbelangrijkst en uiteraard is daar bij het fietsstoeltje Qibbel Air rekening mee gehouden. De gordel is een vijfpuntsgordel die kleine kinderen met geen mogelijkheid zelf open kunnen krijgen, maar ook de voetjes zijn goed beveiligd!

Fietsstoeltje Qibbel Air - Maudgeniet.nl

Blij met het resultaat!

Wij zijn in ieder geval erg blij met het fietszitje, allebei de kindjes vinden het heerlijk zitten achterop en hebben er veel plezier aan om te fietsen. Dat het fietsstoeltje zo licht is, is voor de mama’s (en/of papa’s!) weer extra handig. Fietsen met twee kindjes op de fiets is al zwaar genoeg! 😉

De Qibbel Air is verkrijgbaar in verschillende fietswinkels of via Bol.com. Het fietszitje kost € 89,95 en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.

Fietsstoeltje Qibbel Air - Maudgeniet.nl

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Qibbel. Je vindt hier alleen mijn eigen eerlijke mening. Ik ga geen samenwerkingen aan die niet bij mij of bij Maudgeniet.nl passen. 

 

No Comments
Leave a Reply