Favorieten

5x Netflix tips voor peuters

  • By
  • 25 april 2018
  • Sticky
Weekoverzicht / Maudgeniet.nl

Ik kijk (heel) weinig televisie, maar als ik televisie kijk dan kijk ik vrijwel altijd naar Netflix. Thuis zijn wij gek op Netflix en het oneindige bingwatchen. Niet alleen wij, maar Fenne ook: YouTube en Netflix it is! Tijd om eens onze Netflix tips voor peuters te delen met jullie.

Ik hoor het mezelf nog zo zeggen.. “Als ik later kinderen heb, wil ik er echt geen beeldscherm-kinderen van maken!” En ja, dit schreeuwde ik ook nog toen ik zwanger was en zelfs nog in die eerste weken van Fenne’s prille leventje. Maar jeetje, wat ben ik blij dat ik onze peuter af en toe achter de iPad kan zetten! Eerder was dit alleen af en toe in de auto.. Maar nu ze wat ouder wordt (bijna 3 al!), zet ik haar regelmatig even voor de tv of op de iPad. En wie denkt dat Netflix alleen maar voor volwassenen is, die heeft het mis! Ik deel 5 Netflix tips voor peuters!

1. Nijntje
Vrijwel elke peuter is gek op Nijntje! Op Netflix vind je verschillende seizoenen en afleveringen van Nijntje, waaronder met cijfers, vormen en kleuren. Maar ook Nijntje & vriendjes en Ontdek de wereld met Nijntje. Uren Netflix-plezier met Nijntje! (Vooruit; wel verspreiden die uren 😉 hihi).

2. Buurman & Buurman
Jasper keek het een keer, gewoon op televisie.. En sindsdien vindt Fenne het helemaal geweldig: Buurman & Buurman. Op Netflix vind je verschillende seizoenen van deze twee grappige en schattige buurmannen. De buurmannen gaan elke aflevering klussen en dit gaat altijd mis, wat een lol! A je to!

3. Peppa pig
Zelf vind ik deze serie helemaal niets aan, maar Fenne krijgt er regelmatig naar en ik heb begrepen dat ze daar niet de enige in is. Peppa is razend populair bij kleine kinderen! Dit kleine varkentje beleeft met haar familie en andere dierenvriendjes allerlei avonturen.

4. Kikker en vriendjes
Kikker en zijn vriendjes zijn wat mij betreft toch wel echte klassiekers in het leven van een peuter. Zelf hebben wij een aantal boekjes van Kikker en die lezen we dan ook zeer regelmatig. Extra leuk dat er ook een serie over Kikker en zijn vriendjes te vinden is op Netflix. Ik vind het beestje zo ontzettend aandoenlijk!

5. Tip de muis
Zelf vind ik dit een hele leuke serie! Tip de muis ziet er gewoon ontzettend schattig uit. Maar behalve dat, beleeft hij ook allerlei avonturen en is lekker eigenwijs. Veel situaties van Tip de muis zijn herkenbaar voor peuters. Hier zijn overigens ook boeken over geschreven en de animatieserie is ook te zien op Zappelin.

Kort, maar krachtig
Ik vind al deze Netflix tips voor peuters echt de moeite waard. De afleveringen zijn allemaal redelijk ‘kort, maar krachtig’! De afleveringen duren geen uur en ze zijn vaak nog herkenbaar en leerzaam ook.

Netflix tips voor peuters

EXTRA TIP! Wist je trouwens dat je op Netflix (in jouw account) een extra kinderaccount kunt aanmaken? Als je je kind daar op laat kijken, ben je er van verzekerd dat ze écht alleen maar naar kinderprogramma’s kijken. Ze kunnen dan geen films en series zien met heftige beelden die ze niet horen te zien. Fijn!

No Comments
Leave a Reply