Eten & drinken

Workshop: bonbons maken bij De Gouden Kruimel in Ootmarsum

  • By
  • 18 maart 2018
  • Sticky
Workshop De Gouden Kruimel / Maudgeniet.nl

Ik vind het heerlijk om op pad te gaan in mijn eigen regio. Vooral in de zomer komen we regelmatig een middag in Ootmarsum, een van de mooiste dorpjes in Twente! Afgelopen zomer ontdekte ik een hele leuke hotspot in dit dorpje, namelijk De Gouden Kruimel. Dit is een klein winkeltje in Ootmarsum waar je heerlijke taartjes en chocolade kunt eten, uiteraard onder het genot van een kopje koffie, thee of wat fris. Maar je kunt hier ook hele leuke workshops volgen en dat deed ik!

De gouden kruimel, Ootmarsum - Maudgeniet.nl

Lees ook: De Gouden Kruimel in Ootmarsum

Workshop Chocolade en bonbons
Afgelopen week had ik Ladies Night met mijn collega’s en tijdens deze gezellige avond volgden wij een workshop Chocolade en Bonbons maken bij De Gouden Kruimel in Ootmarsum. Wat hadden we een leuke avond! De workshop werd gegeven door Margriet, de eigenaresse van De Gouden Kruimel. Ook als je niet zo van chocolade houdt (bestaat dat?), is de workshop erg leuk. Margriet vertelt met zo ontzettend veel passie en enthousiasme over chocolade, dat je er zelf ook enthousiast van wordt!

Wij weten nu alles over chocolade!
Margriet vertelde van alles over chocolade. Wij weten nu alles over de cacaoboon, de herkomst van chocolade en we kennen het hele ambachtelijke proces. Chocolade is heel gevoelig voor temperaturen. En daarmee bedoel ik niet alleen de repen die je in de supermarkt vindt, maar zeker ook op het moment van de bereiding. Ze liet ons uitgebreid zien hoe ze de chocolade altijd tempereert en wat daar allemaal bij komt kijken.

Workshop De Gouden Kruimel / Maudgeniet.nl

Zelf aan het werk!
Na alle informatie en uitleg mochten we zelf aan het werk. Yes! Spelen met eten vind ik sowieso leuk, ik ben dan net een klein kind. Maar nu mochten we dus zelf onze bonbons maken. Met een vork dippen in gesmolten chocolade en daarna versieren met lekkere toppings. Ik versierde mijn bonbons onder ander met amandelen, pistache, walnoten, koekjes, kokos, suikerbolletjes, knetter-spul en uiteraard de klassieker caramel zeezout. Smullen!

Workshop De Gouden Kruimel / Maudgeniet.nl

Workshop De Gouden Kruimel / Maudgeniet.nl

Van de overgebleven chocolade maakten we chocolade flikken en die versierden we uiteraard ook. Daarna maakten we nog twee soorten truffels. Een van witte chocolade en een van pure chocolade met amaretto. Margriet had dit al voorbereid, dus we hoefden ze eigenlijk alleen nog maar te rollen en te dippen in cacao, kokos of hazelnootjes.

Mooi inpakken en naar huis met heel veel lekkers!
We mochten onze bonbons, flikken en truffels mooi inpakken en gingen vervolgens weer naar huis. Met een tas vol lekkers én de geheime recepten van Margriet. Zo kunnen we thuis ook lekker aan de slag!

Praktische informatie
Je vindt De Gouden Kruimel aan het Kerkplein 23 in Ootmarsum. Er worden regelmatig workshops georganiseerd waar je je op in kunt schrijven. Meer informatie en de verschillende data vind je op de website. Daarnaast is het ook mogelijk om met een eigen groepje een workshop te volgen, dit kan vanaf 10 personen. Er worden ook andere workshops gegeven, namelijk Ambachtelijke Taarten en Ambachtelijke koekjes.

 

1 Comment
  • Marcella

    Lijkt me onwijs leuk om te doen! Ooit overwogen we het bij het vrijgezellenfeest van een vriendin, maar het kwam er niet van. Maar gewoon doen zonder feest hé. Te leuk om ermee te wachten!

Leave a Reply