Duitsland Eten & drinken

Over de grens: Waldgasthof Röckers in Meppen

  • By
  • 21 oktober 2017
  • Sticky
Waldgasthof Röckers - Maudgeniet.nl

Soms kom je ergens binnen en dan weet je gewoon dat je er lekker kunt eten. Vooral in Duitsland heb ik dat regelmatig.. Hoe traditioneler de inrichting is, des te eerder heb ik het gevoel dat je er lekker kunt eten. Waldgasthof Röckers in Meppen is zo’n plek. Na een dagje winkelen over de grens in Meppen kwam ik hier terecht met mijn moeder en ik wist meteen dat je hier heerlijk kon eten!

Waldgasthof Röckers - Maudgeniet.nl

Waldgasthof Röckers
Voor iedereen die een paar woordjes (of meer) Duits kan, is het al snel duidelijk. Dit gasthof ligt aan de rand van een bos en heeft een heel relaxt sfeertje. Waldgasthof Röckers is een familiebedrijf en wordt al ruim 140 jaar gerund door de familie Röckers. Bij aankomst maakte de vader een grapje naar ons en zijn zoon deed in de bediening enorm zijn best om ons een leuke avond te bezorgen.

Ik kan wel zeggen dat de inrichting van het gasthof behoorlijk traditioneel is. Maar juist dit maakt het sfeertje hier voor mij zo leuk. Op tafel staan bloemen uit hun eigen tuin en het ouderwetse tafelkleedje op tafel vond ik zo schattig, hihi!

Waldgasthof Röckers - Maudgeniet.nl

Heerlijk eten
De menukaart is niet zo uitgebreid, maar dat is wat mij betreft juist goed. Dat maakt kiezen alleen maar makkelijker. Als voorgerecht koos mijn moeder de bloemkoolsoep en ik koos voor een wildbouillon (smullen!). Als hoofdgerecht kon ik het niet laten om een Zwiebelschnitzel te bestellen, want de lekkerste schnitzels eet je natuurlijk in Duitsland! Na lang twijfelen koos mijn moeder uiteindelijk voor een soort rollade. De tafel stond vol met heerlijk eten. Niet alleen de hoofdgerechten, maar we kregen er ook behoorlijk veel bijgerechten bij.

Waldgasthof Röckers - Maudgeniet.nl

Meer dan een restaurant
Bij Waldgasthof Röckers kun je niet alleen terecht voor heerlijk eten, maar het is ook een fijne plek voor een weekendje weg. Het gasthof beschikt over meerdere appartementen waar je kunt verblijven; vrijwel allemaal met uitzicht op het groene bos. Buiten in de tuin vind je ook diverse opgezette dieren. Daar moet je van houden, maar ik vond het in ieder geval helemaal passen bij het sfeertje hier.

Waldgasthof Röckers - Maudgeniet.nl

De omgeving is erg mooi om bijvoorbeeld te wandelen of te fietsen. Maar vanuit hier ben je ook binnen 10 minuten rijden in de stad Meppen. Een gezellig stadje waar van alles te beleven is. Ik was met mijn moeder in Meppen om een dagje te winkelen; hier lees je binnenkort meer over. 🙂

Praktische informatie
Je vindt Waldgasthof Röckers aan de Helter Damm 25 in Meppen / Helte (Duitsland). Voor meer informatie, actuele openingstijden en reserveringen kun je terecht op hun website.

 

No Comments
Leave a Reply