Eten & drinken

Tips om echt van wijn te genieten

  • By
  • 23 december 2020
  • Sticky
Tips genieten van wijn - Maudgeniet.nl

Wijn drinken is niet moeilijk en kunnen we allemaal wel. Maar geniet je er dan ook echt van? Om echt te genieten, of nog meer te genieten van wijn, zijn een aantal dingen toch belangrijk.

Proef goed

Drinken is anders dan proeven. Als je echt goed wijn wil proeven, dan neem je daar even iets meer tijd voor dan wanneer je achteloos je wijntje achterover tikt. En ruiken is net zo belangrijk als het nemen van een slokje. Ruik eerst eens aan de wijn zonder dat je de wijn in het glas hebt gewalst. Wat ruik je? Daarna wals je de wijn en ruik je weer. Je zult merken dat je door het contact met de zuurstof de wijn veel meer aroma’s prijsgeeft. Lukt het je niet om uit de losse pols te walsen? Houd het glas dan bij de voet vast en draai rondjes op tafel. Als je geen nieuwe geuren meer ontdekt, dan ga je proeven neem een goede slok en laat de wijn door je mond rollen. Als je hierbij ook iets lucht naar binnen slurpt, zul je merken dat je meer smaken waar kunt nemen. Houd de wijn zeker vier seconden in je mond voordat je doorslikt.

Koop goede wijn

Het klinkt misschien heel logisch, maar koop goede wijn. Die zijn vaak complexer en valt veel meer in te ontdekken dan een simpel wijntje uit het onderste schap. Kijk eens wat er een paar schappen daarboven te vinden is of ga naar een wijnwinkel en laat je informeren. Het voor deel van wijn bestellen online is dat je op je gemak door een webshop kunt navigeren en van alles kunt bekijken. Lees de beschrijving van de wijnen om een idee te krijgen en lees reviews van wijnliefhebbers. Betaal een paar euro meer en krijg ook meer waar voor je geld.

Ontdek

Blijf niet bij wat je altijd drinkt, maar ga op ontdekkingstocht. Er valt zoveel te ontdekken in de wijnwereld. Er zijn duizenden druivenrassen en geen enkele wijn is hetzelfde, ook niet als het van hetzelfde druivenras is gemaakt. Het ontdekken van die wijnwereld kun je alleen doen. Maar heb je binnenkort een verjaardag, geef dan een wijnpakket cadeau set met bijvoorbeeld een aantal glazen. Zo kun je in een klein gezelschap genieten van verschillende wijnen. Proef de wijnen dan ook goed zoals hierboven beschreven en wissel jullie waarnemingen uit. Om nog meer in de wijnen te duiken, kun je uiteraard ook nog allerlei informatie over de streek en het wijnhuis van internet halen.

No Comments
Leave a Reply