Eten & drinken

Recept: Wraps met pulled chicken | Incl. Mexicaanse bijgerechten voor een feestje op tafel!

  • By
  • 7 oktober 2019
  • Sticky
Wraps met pulled chicken - Maudgeniet.nl

Ik ben dol op koken en bakken, zeker als ik daar alle tijd voor heb en de meisjes niet continu aan mijn benen hangen en trekken. Nog leuker vind ik het om recepten te proberen die ik nog niet eerder gemaakt heb. Als het recept dan goed is gelukt, doe ik stiekem een klein vreugdedansje. Herkenbaar voor iemand? 😉 Onlangs maakte ik voor het eerst wraps met pulled chicken. Bij wraps moet ik altijd denken aan burritos en ander Mexicaans eten, ook al hoeft het helemaal niet per se Mexicaans te zijn, haha. Dus om het een extra feestje te maken aan tafel, maakte ik er allemaal andere lekkere Mexicaanse bijgerechten bij.

Ingrediënten: dit heb je nodig voor een snelle en lekkere pulled chicken

  • 4 grote kippendijen
  • 1 ui
  • 2 a 3 tenen knoflook
  • Flinke snuf paprikapoeder + peper en zout
  • Grote klont boter
  • 150 a 200 ml barbecuesaus

En zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 160 ºC (heteluchtoven). Pak een grote braadpan en laat de klont boter hier in smelten. Voeg de vier kippendijen toe en bak ze bruin. Snij ondertussen de ui in ringen en de knoflook in hele kleine stukjes. Haal de kip uit de pan als het bruin is en voeg dan de uien en knoflook toe aan het vet in de pan. Als de uien glazig zijn, voeg je de kip weer toe samen met de paprikapoeder, peper en zout en de barbecuesaus. Roer alles even goed door en zet de pan (met deksel!) vervolgens een uur in de oven. Roer af en toe alles even goed door.

Als de kip gaar is geworden in de oven, kun je het met twee vorken uit elkaar trekken. Zodat je straks ook echt wraps met pulled chicken hebt. 😉 Roer het geheel vervolgens goed door, zodat de kip goed door de saus wordt gehaald.

Maudgeniet.nl / koken

Ingrediënten: dit heb je nodig voor de lekkere bijgerechten

Terwijl de kip in de oven staat te sudderen, kun je uitgebreid bezig met de bijgerechten. Ik koos er voor om ook nog taco’s met gehakt er bij te maken, zelfgemaakte guacamole en een zelfgemaakte tomatensalsa en om het helemaal af te maken ook nog een Mexicaanse rijst. De wraps met pulled chicken vullen we vervolgens met ijsbergsla, komkommer, tomatensalsa, maïs en sausjes naar keuze. En verder kan iedereen lekker pakken waar ze zin in hebben – zo kan iedereen genieten!

  • IJsbergsla
  • Komkommer
  • 1 (rode) uit
  • Avocado
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • Maïs
  • Gehakt + taco kruidenmix
  • Rijst (zilvervliesrijst of basmatirijst)
  • Tomatenpuree
  • 1 blokje kippenbouillon
  • Zure room + salsa saus
  • Nacho chips
  • Peper, zout, chilipeper

Zowel de braadpan als de bakjes voor de bijgerechten bestelde ik bij Kookexpert. Een webshop waar je vrijwel alles voor in de keuken kunt vinden. Van pannen en servies tot bakbenodigdheden, machines en alles voor de barbecue.

Mexicaans feestje op tafel - Maudgeniet.nl

Lekkere Mexicaanse bijgerechten voor bij de wraps met pulled chicken

Zo maak je de lekkerste guacamole

Snipper een halve rode ui in kleine stukjes, samen met een teentje knoflook. Pureer de avocado door met een vork te prakken en snij eventueel een halve tomaat in kleine stukjes. Meng alles door elkaar en voeg daar (zee)zout en chilipeper naar smaak aan toe. Eventueel kun je nog een beetje citroensoep toevoegen, om te voorkomen dat de avocado gaat verkleuren.

Zo maak je de lekkerste tomatensalsa

Snij ongeveer 4 tomaten in kleine blokjes, voeg daar een teentje knoflook (uitgeperst) aan toe, een snufje zout en peper en een beetje olijfolie. Alles door elkaar roeren en de lekkerste tomatensalsa staat op tafel.

Zo maak je de lekkerste Mexicaanse rijst

Zet een hapjespan op het vuur met een scheutje olijfolie er in. Snipper een halve ui en een teentje knoflook en voeg dit toe aan de pan. Als de ui glazig is, voeg je ook de rijst hier aan toe samen met 2 eetlepels tomatenpuree. Roer dit alles goed door. Voeg vervolgens gekookt water met een blokje kippenbouillon hier aan toe en laat de rijst gaar worden. Doe de deksel op de pan en roer af en toe goed door, na zo’n 15 a 20 minuten is de rijst gaar en kun je het laatste beetje vocht nog laten inkoken. Tip: Het is extra lekker om hier een halve rode peper aan toe te voegen. Maar aangezien er bij ons ook twee kleine meisjes mee aten, hebben wij dat zelf achterwege gelaten. 😉

Wraps met pulled chicken - Maudgeniet.nl

Serveren maar!

Ik zette alle lekkere gerechten op tafel in mooie bakjes, zodat het er extra gezellig uit ziet. Een grote plank op tafel met voldoende wraps en taco’s en zo kan iedereen alles pakken waar ze zin in hebben. Een extra bakje met nacho chips, een bakje met ijsbergsla en komkommer, een bakje met maïs en zo hebben we alle ingrediënten om de wraps met pulled chicken te vullen.

De wraps met pulled chicken waren bij ons een groot succes en ze zijn erg lekker om te combineren met vrijwel alles wat op tafel stond. De leftovers gebruiken we voor een lunch, voorkomen we meteen een beetje voedselverspilling. 😉

Eet smakelijk!

Tip: Pin onderstaande afbeelding op Pinterest, zodat je het recept makkelijk terug kunt vinden!

Wraps met pulled chicken - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply