Eten Eten & drinken

Recept voor de lekkerste tomatensoep, perfect voor het hele gezin!

  • By
  • 1 september 2019
  • Sticky
recept voor tomatensoep - Maudgeniet.nl

Onze meisjes zijn echt dol op soep! Met Saar (nu 2 jaar) is het soms een beetje een smeerboel, maar Fenne (nu 4 jaar) kan prima soep eten. Ik vind het een heerlijk en makkelijk recept, zeker voor in het weekend. Eventueel een broodje hamburger of een wrap erbij en klaar is onze maaltijd voor het weekend. Dit recept voor tomatensoep scoort heel veel punten bij onze dames en het is snel en makkelijk om te maken. Ik deel graag mijn recept met jullie!

Tomatensoep, ook wel ‘rode soep’ genoemd

Fenne lustte een hele tijd geen tomaten, maar tomatensoep vond ze heerlijk. Totdat ze hoorde dat ‘die rode soep’ tomatensoep heette, toen wilde ze er een hele tijd niks meer van weten. Sindsdien blijven we het ‘rode soep’ noemen en vindt ze het gelukkig weer heerlijk. Courgettesoep noemen we dan ook ‘groene soep, hetzelfde als rode soep, maar dan groen‘ en dat gaat er ook prima in. Drie keer raden hoe we Bloemkoolsoep noemen? Witte soep!  Ik ben dol op deze Mindfucks voor de kindjes. 😉

Lees ook: Recept voor de lekkerste courgettesoep!

Ingrediënten: dit heb je nodig

  • 8 a 10 tomaten
  • 3 a 4 zoete puntpaprika’s
  • 1 a 2 uien
  • 2 a 3 teentjes knoflook
  • 10 a 15 blaadjes verse basilicum
  • Peper, zout en olijfolie
  • 1 liter water + 1,5 a 2 blokjes groentebouillon
  • Een scheut room

En zo maak je deze heerlijke tomatensoep!

Dit recept voor tomatensoep is echt ontzettend simpel, je hoeft er bijna niks voor te doen. Dat zijn precies de recepten waar ik van hou: lekker, makkelijk om te maken en ook nog eens boordevol groentes! Door de zoete puntpaprika’s is dit recept voor tomatensoep iets anders dan anders, maar juist dat verschil is zo fijn. Verandering van spijs doet eten. 😉

  • Snij de tomaten, puntpaprika’s, ui, knoflook en blaadjes basilicum in grove stukken en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie en peper en zout over en zet dit voor zo’n 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  • Als de groentes in de oven zijn geroosterd, doe je alles in een soeppan en pureer je het tot een glad geheel met de staafmixer. Voeg er 1 a 2 groentebouillon-blokjes bij en ongeveer een liter gekookt water. Voeg het water beetje voor beetje toe, totdat je de structuur hebt die jij graag wilt voor jouw lekkerste tomatensoep. Voeg indien gewenst nog een beetje room toe.
  • Serveer de soep met een beetje room en een paar blaadjes verse basilicum. Klaar is kees!
Eet smakelijk! 

recept voor tomatensoep - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply