Eten & drinken

Recept: de lekkerste taart voor Moederdag | Met chocolade en verse aardbeien

  • By
  • 9 mei 2019
  • Sticky
Taart voor Moederdag - Maudgeniet.nl

Ik vind het altijd zo leuk om iets lekkers te bakken, samen met Fenne duik ik regelmatig de keuken in om iets te bakken. Wanneer Fenne me helpt, houden we het meestal redelijk simpel: koekjes of cupcakes bijvoorbeeld.. Als ik alleen iets bak, mag het best wel iets moeilijker en uitgebreider zijn. Onlangs bakten we een heerlijke taart met chocolade botercrème en verse aardbeien, een perfecte taart voor Moederdag!

Samen een taart voor Moederdag bakken

Hoe leuk is het om samen met je kindjes een taart voor oma te bakken? Extra verwennerij op Moederdag! Fenne en ik maakten samen het biscuitdeeg en de botercrème maakte ik alleen. Ook het snijden, vullen en decoreren van de taart deed ik alleen.. Dat zijn toch dingetjes waar ik net iets meer aandacht bij nodig heb en dan kan ik er niet altijd een ongeduldige peuter bij gebruiken. #sorrynotsorry Fenne mocht er nog wel een paar aardbeitjes op leggen. Mooi verdeeld, dacht ik zo. 😉 Hebben we toch maar mooi samen een taart voor oma gemaakt!

Taart bakken - Maudgeniet.nl

Ingrediënten: dit heb je nodig

Voor het biscuitdeeg:

  • 210 gram eieren (dit zijn ongeveer 4 eieren)
  • 120 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 90 gram bloem
  • 30 gram maïzena

Voor de chocolade botercreme:

  • 150 gram roomboter
  • 75 gram poedersuiker
  • 40 gram cacaopoeder
  • 50 ml slagroom
  • 100 gram pure chocolade

Voor de rest:

  • Een bakje verse aardbeien
  • Een handjevol verse bosbessen
  • (Eventueel leuke sprinkles)
  • Een bakblik (diameter van 20 tot 22 cm)
  • Een mixer

En zo maak je de lekkerste taart voor Moederdag!

Stap 1:
Als eerste maak je het biscuitdeeg. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak het biscuitdeeg door de eieren, suiker en vanillesuiker een tijdje te mixen totdat het lekker luchtig is. Wij deden dit ongeveer 6 minuten op de hoogste stand van onze keukenmachine, de Bosch OptiMUM, maar met een gewone handmixer kan ook. Als het luchtig is voeg je de bloem en maïzena toe. Let op: dit doe je lepel voor lepel zodat het deeg nog steeds luchtig blijft! Je kunt het er eventueel ook zachtjes doorheen spatelen.

Giet het deeg in een ingevet bakblik (wij gaan uiteraard voor een hartjes-variant!) en bak het dan ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven. Als je zachtjes op het deeg drukt en het veert een beetje terug, dan is het gaar! Ondertussen ruim ik de boel op en likt Fenne de spatel af. 😉

Taart bakken - Maudgeniet.nl

Stap 2:
Verbrokkel de pure chocolade in kleine stukjes en laat het au bain marie smelten, roer het goed door zodat er geen stukjes in zitten. Laat het vervolgens goed afkoelen. Mix de boter zacht en als de boter zacht genoeg is en een beetje licht verkleurd is, kun je lepel voor lepel de cacaopoeder en poedersuiker toevoegen. Blijf ondertussen goed mixen!

Als het geheel goed glad is en de chocolade goed is afgekoeld, dan voeg je langzaam de slagroom en de gesmolten chocolade toe aan de mix van boter. Let daarbij op dat de chocolade ongeveer op dezelfde temperatuur moet zijn als de botermix. Als er te veel temperatuurverschil zit tussen beide, dan gaat je botercrème schiften. Mix dit nog een tijdje totdat alles goed door elkaar gemengd is. Tip: Doe er een scheutje van je moeders favoriete likeur doorheen; dat maakt de chocolade botercrème extra lekker!

taart voor Moederdag - Maudgeniet.nl

Stap 3:
Als de biscuit klaar is, laat je deze goed afkoelen en haal je ‘m uit de vorm. Snij deze verticaal in twee delen. Tip: wanneer je gebruik maakt van een rond bakblik steek dan in beide delen op dezelfde hoogte een satéprikker, zodat je precies weet hoe het weer op elkaar past.

Smeer een dikke laag chocolade botercrème op de bovenkant van het onderste deel en bestrooi deze met stukjes aardbei en bosbes. Smeer vervolgens ook een dikke laag chocolade botercrème op de onderkant van het bovenste gedeelte en plak beide delen weer op elkaar. Het begin voor deze heerlijke taart voor Moederdag is er!

Taart voor Moederdag - Maudgeniet.nl

Stap 4:
Leg de taart alvast op een taartplateau en smeer vervolgens de hele taart in met de chocolade botercrème. Gebruik hiervoor een spatel of een paletmes. Vul ook goed de zijkanten (waar de vulling zit) met de botercrème. De bedoeling is uiteindelijk dat je het biscuitdeeg niet meer ziet. Versier vervolgens de taart met aardbeien, bosbessen en eventueel een aantal leuke sprinkles en jouw taart voor Moederdag is helemaal af!

De Bosch OptiMUM – een handige keukenhulp!

Voor het maken van de biscuitdeeg en de chocolade botercrème maakten wij gebruik van een Bosch OptiMUM. Deze keukenmachine scheelde mij niet alleen een beetje bak-stress, maar ook heel veel tijd. Terwijl de machine het een en ander voor mij mixt, kan ik vast voorbereiden op de volgende stap. Deze keukenmachine is niet zo enorm groot dat je hele aanrecht in beslag wordt genomen, maar voorziet wel van alle gemakken. De keukenmachine is niet alleen heel handig voor het bakken van taarten, maar ook voor het maken van brooddeeg bijvoorbeeld. Als extra zitten er vele accessoires bij, zoals verschillende haken en gardes, een citruspers en een uitgebreide multimixer voor het hakken, snijden en raspen van groente, fruit, kruiden en noten.

De Bosch OptiMUM is uiteraard ook een hele leuke cadeautip!

Bosch OptiMUM - Maudgeniet.nl

Eet smakelijk en een hele fijne Moederdag!

 

1 Comment
  • Annemieke

    Wauw, wat een heerlijke taaart!!
    Deze taart wil je toch elke dag 🙂
    Dankje voor het delen.

    Groetjes Annemieke

Leave a Reply