Eten & drinken

Recept: de spekjestaart voor Fenne’s derde verjaardag

 • By
 • 30 mei 2018
 • Sticky
Fenne's verjaardag / Maudgeniet.nl

Afgelopen weekend was Fenne jarig en dat betekende dus groot feest bij ons in huis! Ze keek er al weken naar uit en vroeg ons meerdere keren per dag of ze al jarig was. Zo aandoenlijk om te zien dat ze er zo druk mee was. Maar daarmee werd het voor mij ook tijd om er druk mee bezig te zijn. Onder het motto ‘Taart bestellen kan iedereen!’ wilde ik ook dit jaar weer zelf een taart bakken. Vorig jaar was dit allemaal op het laatste moment en nu wilde ik iets beter voorbereid zijn.. Jammer dan, die vlieger ging niet op! Ook dit jaar was ik weer op het laatste moment druk bezig met de taart.. Maar het is gelukt!

Fenne's verjaardag / Maudgeniet.nl

Vorig jaar maakte ik een taart met ijsjes er op, dit jaar werd het een taart met spekjes. Fenne vond de taart helemaal leuk met al die spekjes en ze vond ‘m nog lekker ook! Op Instagram kreeg ik zoveel leuke reacties op de taart, dat ik het leuk vind om het recept te delen!

Ingrediënten

Net als vorig jaar kreeg ik voor de verjaardagstaart producten opgestuurd van Deleukstetaartenshop.nl. Daar deed ik overigens ook mijn inspiratie voor het recept op. Ik wilde graag een taart waar ik Fenne enorm blij mee zou maken; een taart met spekjes was dan ook een heel goed idee.

 • 250 gram FunCakes Mix voor Biscuit 1kg
  Extra toevoegen: 4 eieren, 25 ml water
 • 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  Extra toevoegen: 150 gram ongezouten (room)boter en 125 ml water
 • FunCakes Rolfondant Marshmallow 1 kg
 • Gele kleurstof: FunCakes Edible FunColours Gel
 • FunCakes Dip ‘n Drip – Roze
 • Spekjes

Overige benodigdheden

 • 2x beslagkom: 1 voor de botercreme en 1 voor de biscuitmix
 • Taartvorm (Ø 20 cm – hoogte 10 cm)
 • Mixer
 • Een garde, palletmes en spatel
 • Wegwerp-spuitzakken

Fenne's verjaardag / Maudgeniet.nl

Hoe maak je deze taart?

1. Pak een beslagkom en klop hierin de botercreme-mix en het water met een garde. Laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven.

2. Verwarm de oven voor op 175 ºC (heteluchtoven 160 ºC) en vet de taartvorm in (bijvoorbeeld met Wilton Cake Release).

3. Pak de andere beslagkom en voeg hier de biscuitmix, de eieren en het water in en klop het geheel met een mixer 7 a 8 minuten op de hoogste stand. Mix daarna nog 2 tot 3 minuten op de laatste stand. Vul vervolgens de taartvorm (tot maximaal 2/3 vol) en bak de biscuit in ongeveer 35 minuten gaar in de oven. Let op: open de oven tussentijds niet!

4. De biscuit en de botercreme zijn ongeveer tegelijk klaar. Terwijl de biscuit afkoelt, moet er nog boter worden toegevoegd aan de botercreme: klop de 150 gram ongezouten boter zacht en voeg het in gedeeltes toe aan de mix. Net zo lang totdat de botercreme stevig genoeg is.

5. Snij de biscuit in twee helften en smeer de botercreme met een spatel over de ene helft van de taart. Zet de twee helften weer op elkaar en besmeer vervolgens de hele buitenkant met de rest van de botercreme.

6. Gebruik circa 600 gram van de fondant en kleur dit met een beetje van de gele kleurstof. Vervolgens de fondant goed kneden tot het knalgeel is. Bekleed vervolgens de taart met het gele fondant.

7. Maak de FunCakes Dip ’n Drip Roze even warm in de magnetron en doe het vervolgens in de spuitzak. Knip een klein stukje van de spuitzak af en spuit de Dip ‘n Drip op de taart waar je het hebben wilt. Ik wilde een deel van de bovenkant roze hebben en vervolgens een aantal drips naar beneden, maar dit was nog een stuk moeilijker dan ik dacht. Hihi. 😉 Dip vervolgens de spekjes in de Dip ‘n Drip, zodat ze goed blijven plakken op de taart. Nu even laten drogen en dan is het tijd om te smullen!

Ongelooflijk!

Ik vind het ongelooflijk hoe snel de tijd lijkt te gaan sinds we kindjes hebben. Was ik ‘gisteren’ nog zwanger van Fenne, wordt ze nu gewoon alweer drie jaar en sta ik me uit te sloven in de keuken voor de perfecte spekjestaart. Nog maar een paar keer knipperen met mijn ogen en dan is ze weer een jaar (of twee of drie of vier!) ouder. Dan sta ik niet op het laatste moment een taart te bakken, maar moet ik me druk gaan maken om kinderfeestjes!

Wij kregen de ingrediënten voor deze taart van Deleukstetaartenshop.nl. Dankjewel! 

 

4 Comments
 • Nicole Orriëns

  Wat een geweldige giftige kleuren heeft deze taart. Hij lijkt me echt heel lekker, en hij oogt heel vrolijk!

 • Oma Will

  Lekker !!! Mooi !!!Ga ik zeker een keertje maken, voor mijn kleinkinderen.
  Heb ” Deleukstetaartenshop.nl” in mijn favorieten gezet.

 • Cleo

  wat een vrolijk geheel ! goed om te onthouden:)

  • Maud

   Dankjewel Cleo. Zelf vond ik de knalle kleurtjes helemaal geweldig, hihi.

Leave a Reply