Eten & drinken

Recept: Sinterklaas koekjes, gezellig versieren met fondant

  • By
  • 15 oktober 2018
  • Sticky
Sinterklaas koekjes - Maudgeniet.nl

Ooohh jongens, de Sinterklaas-periode komt er weer aan. Een periode met non-stop eten, verschillende recepten proberen en vooral (stiekem) heel veel te snoepen. Ik blijf het zeggen.. Dit is een van de leukste periodes van het jaar, ik voel me zelf weer helemaal kind! Maak het gezellige Sinterklaasavondje compleet met echte Sinterklaas koekjes, ik deel mijn recept. Niet alleen leuk om te eten, maar ook heel gezellig om samen te maken!

Ingrediënten: dit heb je nodig

  • FunCakes Mix voor Cookies 
  • 150 gram roomboter
  • 1 ei
  • (Of een ander standaard koekjes-recept)
  • Fondant in verschillende kleuren
  • Eetbare lijm of poedersuiker
  • Eventueel speculaaskruiden
  • Een beetje extra bloem

En zo maak je het!

Bak de koekjes volgens het recept: 500 gram funcakes mix voor cookies mixen met 150 gram boter en 1 ei. Kneed dit vervolgens tot een soepel deeg en laat het minstens een uur rusten in de koelkast. Je kunt eventueel ook een ander koekjes-recept gebruiken. Om een beetje extra smaak te creëren, kun je eventueel wat speculaaskruiden toevoegen aan het deeg, dan doet dit recept je nog meer denken aan Sinterklaas!

Als het deeg minstens een uur heeft gerust in de koelkast, verwarm je de oven voor op 160 °C (heteluchtoven). Strooi een beetje bloem over je aanrechtblad of werkblad en rol de deeg uit. Zorg er voor dat het deeg dan ongeveer 0,5 cm dik is. Daarna kies je een uitsteekvorm en begin je de vormpjes uit te steken. Wij kozen voor ronde koekjes (d.m.v. een glas), omdat die het leukste en makkelijkste zijn om te versieren. Maar echte Sinterklaas-uitsteekvormen zijn natuurlijk nog leuker! Bak vervolgens de koekjes zo’n 12 minuten in de oven, totdat ze goudgeel zijn.

Als de koekjes klaar zijn, laat je ze eerst heel goed afkoelen. Daarna ga je er voor zorgen dat het ook echte Sinterklaas koekjes worden. Pak de verschillende kleuren fondant en rol dit goed uit. Bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker en ga dan pas het fondant rollen, dan gaat de fondant niet plakken. Maak verschillende figuurtjes en wees lekker creatief! Het fondant plak je vervolgens vast op de koekjes met de eetbare lijm. Heb je geen eetbare lijm in huis? Meng dan een beetje poedersuiker met een heel klein beetje water, even goed roeren en dan heb je ook eetbare lijm! Voor je het weet heb jij tijdens het Sinterklaasavondje de mooiste Sinterklaas koekjes op tafel staan!

Sinterklaas koekjes - Maudgeniet.nl

Wij kregen de ingrediënten voor dit recept gesponsord van Deleukstetaartenshop.nl. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik -om welke reden dan ook- niet achter sta. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

2 Comments
  • Lotte

    Leuk idee! Gaan we zeker een keer maken, dankjewel

  • Bertine

    koekjes met fondant: dat heb ik nog niet eerder gezien. ziet er leuk uit, dat pietje is goed gelukt!

Leave a Reply