Eten & drinken

Recept: Sinterklaas cupcakes met pepernoten en speculaas botercrème

  • By
  • 1 december 2018
  • Sticky
Sinterklaas cupcakes / Maudgeniet.nl

Het is altijd een feestje in huis als ik cupcakes ga bakken. Soms mag Fenne helpen en dan is het feestje extra groot, andere keren maak ik de cupcakes als ze in bed ligt. Maar als de meisjes de cupcakes eenmaal zien, is het altijd een feestje. Speciaal voor ons Sinterklaas-feestje in huis maakte ik Sinterklaas cupcakes. Cupcakes met pepernoten (of kruidnoten, whatever!) en speculaas botercrème. Als dat geen feestje meer is…

Ingrediënten: dit heb je nodig voor 12 Sinterklaas cupcakes

  • 250 gram FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 2,5 eieren
  • 125 gram (ongezouten) roomboter
  • 1 a 2 handjes pepernoten
  • Cupcake bakvormpjes
  • Je kunt natuurlijk ook een ander recept voor cupcakes gebruiken.

Ingrediënten: dit heb je nodig voor de speculaas botercrème

  • 125 gram Funcakes Mix voor Botercrème
  • 125 ml water
  • 150 gram (ongezouten) roomboter
  • Speculaaskruiden
  • Je kunt natuurlijk ook een ander recept voor botercrème gebruiken.

Sinterklaas cupcakes / Maudgeniet.nl

En zo maak je de Sinterklaas cupcakes!

Begin met de botercrème, mix 125 gram mix voor botercrème met 125 ml water en laat dit vervolgens minimaal een uur opstijven op kamertemperatuur. Verwarm dan de oven voor op 160°C (heteluchtoven). Meng de mix voor cupcakes, de roomboter en de eieren met een mixer tot een glad en luchtig beslag. Verkruimel de pepernoten, bijvoorbeeld door de pepernoten in een plastic zakje te doen en er op te slaan met een deegroller of er op te stampen. Roer de pepernoten vervolgens door het beslag voor de Sinterklaas cupcakes. Verdeel vervolgens het beslag in de 12 papieren cupcake bakvormpjes en bak ze af in zo’n 20 tot 25 minuten (dit is per oven verschillend). Als de tijd er op zit, controleer je of de cupcakes gaar zijn door er een sateprikker in te stoppen. Zit er nog een beetje beslag aan? Dan moeten de cupcakes nog even in de oven blijven!

Als de cupcakes klaar zijn laat je ze eerst heel goed afkoelen. Ondertussen is ook het mengsel voor de botercrème klaar met opstijven. Weeg 150 gram roomboter af en mix deze vervolgens met de mixer. Voeg vervolgens het mengsel beetje bij beetje toe aan de roomboter en blijf mixen. Er mogen geen klontjes meer in zitten. Als dat klaar is, voeg je speculaaskruiden naar smaak toe en is je speculaas botercrème klaar.

En dan is het tijd om de Sinterklaas cupcakes te decoreren! Stop alle botercrème in een plastic puntzak en decoreer de cupcakes met de botercrème naar wens. Om de Sinterklaas cupcakes extra leuk te maken kun je daar bovenop nog pepernoten of andere Sinterklaas decoratie doen.

Sinterklaas cupcakes: eigenlijk super simpel!

Eigenlijk is dit recept voor Sinterklaas cupcakes super simpel! Ik gebruikte een standaard mix voor cupcakes en ook een standaard mix voor botercrème, geen speciale recepten die je moet volgen met geheime foefjes. Dit kan natuurlijk wel, maar ik als loedermoeder heb daar niet altijd tijd voor.. Maar door de pepernoten door het cupcake beslag te voegen en een beetje speculaaskruiden aan de botercrème toe te voegen, heb ik toch in een relatief korte tijd hele gezellige Sinterklaas cupcakes op tafel staan!

Lees ook mijn andere Sinterklaas recepten:
Sinterklaas koekjes met fondant || Sinterklaas Rocky Road met pepernoten en strooigoed ||
Sinterklaas brownies met pepernoten ||

Sinterklaas cupcakes / Maudgeniet.nl

Wij kregen de ingrediënten voor dit recept gesponsord van Deleukstetaartenshop.nl. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik -om welke reden dan ook- niet achter sta. Meer informatie over mijn samenwerkingen vind je in mijn disclaimer.

 

No Comments
Leave a Reply