Eten & drinken

Recept: Sinterklaas brownies met pepernoten

  • By
  • 5 november 2018
  • Sticky
Sinterklaas Brownies / Maudgeniet.nl

Ik ben gek op chocolade en vrijwel alles wat chocolade bevat. Je kunt je dan misschien wel voorstellen dat ik extra gek ben op brownies. Ook al zijn ze meestal ontzettend machtig, ik ben er echt helemaal gek op. Hoe leuk is het dan om in de Sinterklaas-periode speciale Sinterklaas brownies te maken? Heerlijk met pepernoten er door heen, met extra chocolade er boven op en met pepernoten en mini marshmallows. Gegarandeerd smullen!

Ingrediënten: dit heb je nodig

  • 640 gram FunCakes Mix voor Brownies
  • 70 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 135 ml water
    (Of een ander recept voor Brownies)
  • 100 gram chocolade naar keuze
  • 3 a 4 (volle) handjes pepernoten
  • Mini marshmallows
  • Fondant in de kleuren rood en geel

Sinterklaas Brownies / Maudgeniet.nl

Lees ook mijn andere Sinterklaas recepten:
Sinterklaas koekjes met fondant || Sinterklaas Rocky Road met pepernoten en strooigoed ||

En zo maak je de Sinterklaas Brownies

Verwarm de oven voor op 160 °C (heteluchtoven). Bak vervolgens de brownies volgens het recept: 640 gram Mix voor Brownies met 3 eieren, 70 gram boter en 135 ml water. Mix dit goed door met een mixer op een lage snelheid totdat het een dik beslag is. Verkruimel 2 a 3 (volle) handjes pepernoten en roer dit door het dikke beslag.

Vet de bakvorm in en doe het beslag in de bakvorm. Bak het in zo’n 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de Sinterklaas brownie vervolgens (uit de bakvorm) een geruime tijd goed afkoelen.

Als de brownie goed is afgekoeld verkruimel je de chocolade in kleine stukjes en doen deze in een magnetron-bestendige bak. Smelt de chocolade in de magnetron (regelmatig roeren om verbranden te voorkomen!) of smelt de chocolade au bain marie. Kneed ondertussen de rode fondant en rol dit uit op je werkblad (eventueel met een beetje poedersuiker er onder, tegen het plakken). Snij van de rode fondant driehoeken uit in de vorm van een taart punt. Leg vervolgens de fondant-driehoeken op de Sinterklaas brownie. Met de gele fondant maak je langwerpige rolletjes, zodat je er een Sinterklaas-kruis van kunt maken. 🙂

Smeer de gesmolten chocolade op de plekken waar geen fondant zit en druk vervolgens de pepernoten die je nog over hebt en de mini marsmallows in de gesmolten chocolade op de brownie. Wacht vervolgens tot de chocolade weer hard is geworden en jouw Sinterklaas brownie is klaar!

Sinterklaas Brownies / Maudgeniet.nl

Wij kregen de ingrediënten voor dit recept gesponsord van Deleukstetaartenshop.nl. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik -om welke reden dan ook- niet achter sta. Meer informatie over mijn samenwerkingen vind je in mijn disclaimer.

1 Comment
  • nicole orriens

    Ik vind het resultaat een lust voor het oog en heel gepast in deze tijd van het jaar. Leuk!

Leave a Reply