Eten & drinken

Recept: de lekkerste proteïne smoothie met banaan en chocolade

  • By
  • 22 juli 2019
  • Sticky
Recept proteïne smoothie - Maudgeniet.nl

Ik ben dol op smoothies. De smoothies zorgen er voor dat ik vrijwel iedere dag toch begin met een ontbijt, zelfs als ik denk dat ik een maaltijd niet helemaal weg krijg.. Ik begin de dag dus regelmatig met een smoothie: de ene keer een simpele smoothie, de andere keer een smoothiebowl en soms met een proteïne smoothie.

Lees ook: Vegan smoothie bowl met mango, banaan en kokosyoghurt

Wanneer kiezen voor een proteïne smoothie?

Als je gaat sporten, zeker bij krachttraining, ‘beschadig’ je je spieren. Niet echt natuurlijk, maar ze krijgen wel een soort klap van alle inspanningen. Om dit te compenseren  en je spieren te laten herstellen is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnen krijgt. Deze kun je binnen krijgen via je voeding (met name vlees, vis en kwark), maar je kunt ook extra eiwitten binnen krijgen door een eiwitpoeder te gebruiken.

Als je goed en gevarieerd eet en een recreatieve sporter bent, heb je in principe geen eiwitpoeder nodig. Maar wanneer je regelmatig en intensief traint of een soort dieet volgt (bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch), dan kun je eiwitpoeder toevoegen aan diverse maaltijden. Dan krijg je sowieso genoeg binnen en kunnen je spieren goed herstellen van een training. Ik eet steeds minder vlees, vaak eet ik maximaal 1 keer per week vlees. Daarnaast struggle ik nog steeds met fit worden na mijn Burn Out en probeer ik regelmatig te trainen. Daarom geniet ik regelmatig van een proteïne smoothie. Ik deel graag mijn lekkere recept met jullie!

Ingrediënten: wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 250 tot 300 ml amandelmelk
  • 40 gram Nupro Cacao Cinnamon (proteïne poeder)
  • Eventueel een beetje havermout

En zo maak je deze heerlijke chocolade proteïne smoothie!

Hartstikke simpel: gooi de banaan, de amandelmelk en de eiwitpoeder in een blender en mixen maar. Eet je de smoothie als ontbijt? Dan kun je eventueel nog een beetje havermout toevoegen. Klaar is je proteïne smoothie!

Let op: de Nupro Cacao Cinnamon is voor echte die hard cacao lovers en heeft een behoorlijk intense smaak. Als het te bitter is, kun je eventueel nog een beetje honing of iets extra amandelmelk toevoegen.

Over Nupro

Ik ben oprecht een enorme fan van de proteïne shakes van Nupro. De poeder is vegan (dus op plantaardige basis), sojavrij en bevat geen toegevoegde suikers. Extra pluspunt wat mij betreft: de verpakkingen zijn duurzaam en plastic vrij! Het doosje is van karton en kan bij het oud papier, de folie waar de poeder in zit is composteerbaar. Daarnaast wordt er voor iedere verkochte verpakking een boom geplant!

Per portie (van 40 gram) krijg je maar liefst 21,6 gram eiwitten binnen. Nupro heeft overigens ook nog andere smaken, waaronder passievrucht en zwarte bes. De shakes zijn vanaf 29 juli 2019 verkrijgbaar bij Ekoplaza voor € 9,49. Een portie bevat 200 gram en is goed voor 5 shakes.

Recept proteïne smoothie - Maudgeniet.nl

De producten van Nupro zaten in de Fitbox die ik onlangs kreeg van Kroon op het werk. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta of die niet passen bij mij en/of Maudgeniet.nl. 

 

No Comments
Leave a Reply