Eten & drinken

Paella met kip en chorizo – recept

  • By
  • 21 augustus 2015
  • Sticky
Paella, jammie!

Wanneer het warm weer is, vind ik het altijd heerlijk om een lichte maaltijd te eten. Daarom maakte ik vorige week een heerlijke paella. Ik geef toe: ik ben niet zo’n ster in de keuken, maar dit was zeer goed gelukt. Het gaf mij in ieder geval een absoluut vakantiegevoel!

Wat heb je nodig voor paella?

  • 150 gram chorizo, in stukjes gesneden
  • 4-6 kippendijen, in stukjes gesneden
  • 400 gram paellarijst
  • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 150 – 200 gram boontjes, in stukjes gesneden
  • 3 – 4 tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • Paprikapoeder naar smaak (ca. 1 theelepel)
  • 6 saffraandraadjes
  • 1 citroen
  • Paellapan, koekenpan of hapjespan

paella in de pan

Hoe maak je paella?

Verhit de olijfolie in de pan en voeg hier de knoflook aan toe. Laat dit even op hoog vuur staan en voeg later de kip, chorizo, ui en paprika toe. Zet het vuur wat later en wacht circa 3 tot 4 minuten tot alles gaar is. Breng het vervolgens op smaak met peper en zout. Ondertussen maak je vast de kippenbouillon klaar.

Voeg de tomaten en de rijst toe en laat dit even meebakken. Vergeet niet om goed door te roeren. Nu is het tijd om de kippenbouillon en de boontjes toe te voegen. Breng het geheel op smaak met zout, paprikapoeder en de saffraan. Doe een deksel op de pan en laat het geheel koken. Roer regelmatig door zodat alle bouillon in de paellarijst trekt, dit duurt zo’n 15 tot 20 minuten.

Wanneer er geen bouillon meer in de pan zit, is de paella klaar. Serveer met een schijfje citroen en smullen maar! Zo heb je in een relatief korte tijd (ongeveer 30 minuten) een heerlijk gerecht op tafel wat je absoluut een vakantiegevoel geeft!

Paella, jammie!

Welk gerecht geeft jou een vakantiegevoel?

2 Comments
  • Femke

    Mmmm…. dit ga ik snel proberen!! Ziet er heel goed uit!

    • Maud

      Laat me weten hoe het smaakte! 🙂

Leave a Reply