Eten & drinken

Weekendfood voor de hele familie: ovenschotel met een Italiaans tintje (recept)

  • By
  • 8 september 2018
  • Sticky
Recept ovenschotel - Maudgeniet.nl

Koken is niet een van mijn grootste talenten, zeker niet wanneer ik meerdere pannen tegelijk in de gaten moet houden. Dat resulteert vaak in rauwe aardappels met zwart vlees of andersom. Vreselijk! Ik ben dan wel weer goed in gerechten waarbij ik niet meerdere pannen in de gaten hoef te houden, zoals eenpansgerechten of ovenschotels. Afgelopen week maakte ik een heerlijke ovenschotel met een soort pastasaus en aardappels!

Vrijwel alle kindjes vinden spaghetti lekker of iets wat daar op lijkt. Bij ons in huis eten ze het allebei hartstikke goed. Je wilt niet weten hoe ze er daarna uit zien, maar ik heb rode spaghettisaus kinderen graag over voor een gezellig momentje aan tafel! Want zolang iedereen goed eet, blijft het meestal gewoon gezellig aan tafel! Deze ovenschotel met een Italiaans tintje was hier een topgerecht!

Ingrediënten: dit heb je nodig

  • Groente naar keuze! Ik koos voor courgette, paprika, tomaat en champignons. Voor de ‘luie moeders’ onder ons is een zakje Italiaanse wokgroente ook een fijne keuze!
  • 300 gram (runder)gehakt
  • Zakje (voorgekookte) aardappelschijfjes of krieltjes
  • 1 ui en 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Scheutje kookroom of een volle eetlepel creme fraiche
  • Geraspte kaas
  • 1 a 2 theelepels Italiaanse kruiden + peper en zout

En zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 200 ºC (heteluchtoven) en stel de timer in voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Snij de groente in blokjes en versnipper de ui. Doe een beetje olijfolie in de pan en bak het gehakt rul, kruid het gehakt met een beetje peper en zout. Voeg vervolgens de gesnipperde ui en het teentje knoflook toe en voeg als laatste de groente toe en bak dit zo’n 3 tot 5 minuten mee met het gehakt.

Voeg daarna zo’n twee tot drie eetlepels tomatenpuree toe en bak dit ook even kort mee. Daarna voeg je de kookroom of de creme fraiche toe en een flinke scheut water. Roer dit door tot je een soort spaghettisaus krijgt en breng dit op smaak met de Italiaanse kruiden.

Pak een ovenschaal en vet deze een beetje in. Doe de saus in de ovenschaal en leg daar de aardappelschijfjes overheen. Ik maakte gebruik van krieltjes, maar ik denk dat aardappelschijfjes een stuk makkelijker zijn. Als je de saus bedekt is met aardappels zit er genoeg op en kun je het bedekken met de geraspte kaas. Zet de schaal vervolgens voor 15 tot 20 minuutjes in de oven. Smullen maar!

No Comments
Leave a Reply