Eten & drinken

Recept: De lekkere kerst taart met koffiekoekjes smaak | The days before Christmas

  • By
  • 11 december 2019
  • Sticky
De lekkerste kerst taart - Maudgeniet.nl

Sinterklaas is nog maar net het land uit en ik stond alweer in de keuken om iets lekkers rond het thema Kerst te maken. Ik vind het zo leuk om de keuken in te duiken en wat lekkers te maken of te bakken. Zeker als de kindjes een beetje kunnen helpen, dan maken we er meteen een leuke middag van. De kerstdagen zijn natuurlijk dagen vol met veel lekkers en als je het mij vraagt, mag daar de lekkerste kerst taart niet bij ontbreken. Ken je die koffie lik koekjes? Daar smaakt de cakemix die ik gebruikte een beetje naar; en geloof me.. Dat is lekkerrrr! Omdat we met Kerst allemaal al druk genoeg zijn, heb ik gebruik gemaakt van kant-en-klare mixen, dat scheelt heel veel werk én tijd.

Nicole van Meisje Eigenwijsje deelt vandaag een DIY voor een winterdorp en vrijdag deelt zij een heerlijk recept voor Kerst!

Ingrediënten: dit heb je nodig

Ik wilde graag een extra hoge taart maken, dus ik gebruikte twee cakemixen. Maar wil je dat niet, dan is een mix ook prima. Als je een springvorm gebruikt met een doorsnede van 20 cm, wordt de cake alsnog hoog genoeg om deze in twee stukken te snijden.

Voor de cakes:

Voor de botercreme:

Voor de versiering:

Materialen:

  • Beslagkom
  • Mixer
  • Springvorm (20 cm)
  • Spuitzak
  • Bakpapier

De lekkerste kerst taart - Maudgeniet.nl

En zo maak je de lekkerste kerst taart!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven). Mix alle benodigdheden voor de cakemix in een kom tot het een glad beslag is. Pak twee bakvormen (20 cm doorsnede) en vet deze in met boter. Verdeel het beslag over de twee springvormen en zet ze voor ongeveer 60 a 65 minuten in de oven. Heb je geen twee springvormen? Gebruik er dan 1 en doe de cakes om de beurt in de oven. Het is belangrijk om de oven tussendoor niet te openen, want dan zakt de cake in. De cake is gaar als het een mooi goudbruinig kleurtje heeft gekregen. Check altijd even met een sateprikker: steek deze in het midden in de cake, komt’ie er droog uit? Dan is de cake gaar! Laat de cake afkoelen op een rooster. Let op: Kies jij er voor om maar 1 bakmix te gebruiken? Gebruik dan ook maar 4 eieren en 200 gram roomboter.

Stap 2: Smelt de chocoladedruppels au bain marie en voeg een klontje roomboter toe als alle chocolade goed gesmolten is. Stop de gesmolten chocolade in een spuitzak en het leuke werk kan beginnen. Pak een stukje bakpapier en teken hier een paar kerstbomen in verschillende formaten op. Spuit de chocolade met de spuitzak op de getekende kerstboom-patroontjes en maak op die manier de versiering voor deze taart. Laat vervolgens de chocolade goed afkoelen!

Stap 3: Terwijl de cake en de chocolade afkoelt, kun jij vast beginnen met de botercrème. Het is belangrijk dat alle ingrediënten (met name de roomboter!) op kamertemperatuur zijn. Vermeng de 200 gram mix met 250 water en laat dit 30 minuten opstijven. Klop vervolgens de boter zalvig en voeg het mengsel in vier gedeeltes toe. Als je alles hebt toegevoegd, blijf je nog even mixen tot het een mooie gladde crème is.

Stap 4: Snijd de bovenkant van de cakes af, zodat je twee gelijke delen hebt. Tip: Met de overgebleven cake kun je deze lekkere cake popsicles maken! Die kun je natuurlijk ook heel leuk in een kerst thema maken. Verdeel vervolgens de botercrème tussen de twee lagen cake en leg beide delen dan op elkaar. Smeer dan de buitenkant van de taart in met de botercrème.

Stap 5: Als de chocolade kerstboompjes helemaal zijn afgekoeld, kun je deze aan de zijkant van de taart op de botercrème plakken. Zo heb je niet alleen de lekkerste kerst taart, maar ook een hele mooie kerst taart!

Eet smakelijk!

De lekkerste kerst taart - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply