Eten & drinken

Recept: Kwark pannenkoeken met vers fruit | Een heerlijk ontbijt voor de hele familie

  • By
  • 9 augustus 2019
  • Sticky
Recept kwark pannenkoeken - Maudgeniet.nl

Op een doordeweekse dag eten we vrijwel altijd een boterham als ontbijt. En met ‘we’ bedoel ik met name de meisjes, want ik eet vrijwel altijd een smoothie of kwark. Maar in het weekend vind ik het altijd leuk om iets meer moeite te doen voor het ontbijt. Van een lekkere appel havermout crumble tot een ei met alles er op en er aan. Onlangs maakte ik heerlijke kwark pannenkoeken met vers fruit, wat een feestje op de vroege morgen! Tijd om dit lekkere recept met jullie te delen!

Kwark pannenkoeken

Pannenkoek is bij ons in huis altijd een goed idee. Als moeder scoor ik hier altijd enorm veel punten mee bij de meisjes, zeker bij Fenne. Zelf vind ik de American Pancakes altijd erg lekker, zeker bij het ontbijt. Die pancakes zijn wat steviger en ze zien er een stuk leuker uit, haha. Voor de kindjes maakt het vaak helemaal niet uit wat voor pannenkoeken het zijn, dus probeerde ik onlangs lekkere kwark pannenkoeken met volkorenmeel. Dat is net wat gezonder

Ingrediënten: wat heb je nodig?

Voor zo’n 8 a 10 kleine pannenkoekjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 130 tot 150 gram kwark
  • 60 gram volkoren meel (of boekweitmeel als je glutenvrije kwark pannenkoeken wilt!)
  • 2 eieren (maat m of l)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Diverse toppings (vers fruit!)
  • Eventueel poedersuiker

En zo maak je deze lekkere kwark pannenkoeken!

Klopt de eieren los met een garde en klop de kwark hierin mee. Klop vervolgens het meel, het bakpoeder en een flinke snuf zout mee, net zolang totdat het een mooi beslag is geworden.

Zet een pannenkoek pan op middelhoog vuur en verdeel het beslag in drie stukjes in de pan. Wanneer de pannenkoekjes een beetje beginnen te bubbelen, kun je ze voorzichtig omdraaien en de andere kant ook eventjes bakken. Doe dit net zolang tot het beslag op is en serveer de pannenkoekjes met vers fruit en een beetje poedersuiker. Deze kwark pannenkoeken zijn extra lekker met bananen, aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Je kunt er eventueel nog een klodder kwark bij serveren en een beetje ahornsiroop. Smullen maar!

Eet smakelijk!

 

Recept kwark pannenkoeken - Maudgeniet.nl

1 Comment
  • Claudia Diependaal

    Jammer zonder de eieren zal het wel niets worden ben ik bang. Mijn neefje mag geen soja, melk, lactose en geen eieren. Erg moeilijk.

Leave a Reply