Eten & drinken

Weekendfood voor de hele familie – kip met een korstje van tortilla-chips (recept)

  • By
  • 1 september 2018
  • Sticky
Kip - tortillachips / Maudgeniet.nl

Vorig jaar had ik zo’n beetje de hele zomer zwangerschapsverlof, wat een luxe! Saar sliep de hele dag en Fenne had toen nog haar middagslaapje. Ondanks dat ik er toen regelmatig op uit ging met de meisjes, verveelde ik me ook snel. Hele dagen in huis zitten is niet echt aan mij besteed! En dus bedacht ik destijds om allemaal verschillende -voor ons- nieuwe gerechten te maken. Smullen! Nu zijn we een jaar verder en slaapt Saar nog steeds veel, maar is Fenne vrijwel de hele dag wakker. En sindsdien gun ik mezelf niet meer de tijd om lang in de keuken te staan. Dat er überhaupt een maaltijd op tafel staat -waar vitamines in verwerkt zitten- vind ik al een prestatie op zich!

Maar ik vind het zo saai om elke dag aardappels (of rijst), vlees en groente te eten . En hoewel ik geen keukenprinses ben (alles behalve!), wil ik me toch weer meer focussen op variatie tijdens het avondeten. En dus besloot ik om weer eens een recept te maken die ik vorig jaar maakte en waar ik thuis heel veel punten mee scoorde: kip met een korstje van tortilla-chips. Ideaal comfortfood voor het weekend!

Ingrediënten: dit heb je nodig

Ik maakte dit recept voor twee volwassenen, een peuter van drie jaar en een dreumes van een jaar. Daarvoor heb je nodig:

  • 3x kipfilet (of 4x kippendij)
  • 1 zak tortillachips (in een smaak naar keuze!)
  • 1 ei + een scheutje melk
  • Peper, zout en een beetje chilipeper
  • Een paar volle eetlepels bloem

En zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 200 ºC (heteluchtoven) en stel de timer in voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Snij vervolgens de kipfilets of kippendijen in blokjes of reepjes. Kluts de ei in een kommetje en voeg daar een klein scheutje melk aan toe. Breng dit op smaak met een beetje peper en zout en eventueel een beetje chilipeper om het iets pittiger te maken.

Doe de tortillachips in een plastic zakje en verkruimel dit tot kleine kruimels en doe de kruimels vervolgens in een bakje. Nu gaan we de stukjes kip paneren! Dip de stukjes kip in de bloem, vervolgens in het ei-mengsel en dan in het bakje met tortillachips. Doe er gerust lekker veel op, want dat maakt het extra knapperig! Leg alle stukjes kip op een bakplaat (eventueel met bakpapier eronder) en schuif ze daarna voor 20 tot 25 minuten in de oven.

Maak het jezelf makkelijk!
Luie loedermoeder dat ik ben, maakte ik deze maaltijd niet moeilijker dan het is. Ik deed een paar ovenpatatjes in onze airfryer en maakte er een salade bij. Zo heb ik geen pannen gebruikt, hoefde ik daarna dus niet een compleet gasfornuis schoon te maken en aten we toch een hele lekkere maaltijd!

Koken in het weekend: op zoek naar nieuwe recepten voor de hele familie!

Hoewel ik gek ben op lekker eten, is koken niet mijn grootste hobby. Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe gerechten uit te proberen, maar alleen als ik daar de tijd voor heb. En laat ik dat nou niet altijd hebben met een peuter in huis die graag wil ‘helpen’ en een dreumes die (letterlijk) aan mijn been hangt omdat ze honger heeft. Daarnaast zijn we in het weekend regelmatig op pad en heb ik altijd het gevoel dat het allemaal ‘even snel snel’ gebeuren moet. Dus ga ik de komende weken op zoek naar recepten die ideaal zijn voor de drukke weekenden. Denk dan aan recepten die vrijwel iedereen in het gezin lekker vindt, snel en makkelijk klaar zijn en niet per sé super gezond zijn. Het is tenslotte weekend! 😉

Tips zijn welkom!
Aangezien ‘de keukenprinses uithangen’ niet echt mijn ding is, zijn alle tips natuurlijk welkom. Is er een recept dat jij graag terug zou willen zien? Of wil je dat er bepaalde ingrediënten die je graag in een recept zou willen zien? Dan hoor ik het graag!

 

Recept kip tortillachips - Maudgeniet.nl

Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

No Comments
Leave a Reply