Eten & drinken

Recept: Kerst Rocky Road met kerstkransjes en zuurstokken

  • By
  • 13 december 2018
  • Sticky
Kerst Rocky Road - Maudgeniet.nl

Eerder dit jaar deelde ik een recept met jullie van een Sinterklaas Rocky Road.. Hier heb ik zo veel reacties op gehad, dat het nu de hoogste tijd wordt voor een echte Kerst Rocky Road.

Ingrediënten: dit heb je nodig

  • 350 gram chocolade in een smaak naar keuze. (Of twee chocoladeletters die je over hebt van Sinterklaas)
  • Kerstkransjes
  • Zuurstokjes
  • Mini Marshmallows

Kerst Rocky Road - Maudgeniet.nl

En zo maak je deze Kerst Rocky Road!

Doe de chocolade in een kom en laat het langzaam smelten. Dit kan door de kom ongeveer 2 minuten in de magnetron te zetten (maar dan wel tussentijds goed roeren, anders verbrandt de chocolade!) of door het au bain marie te laten smelten. Ondertussen verkruimel je de kerstkransjes en hak je de zuurstokjes fijn. Doe dit in een schaal, samen met de mini marshmallows en roer dit door. Vet een bakblik in met boter en doe er bakpapier in.

Als de chocolade goed gesmolten is, doe je de mix van kerstkransjes en zuurstokjes er stap voor stap bij. Net zo lang totdat het stevig genoeg is en de chocolade niet meer echt vloeibaar is. Als je te weinig hebt, verkruimel je nog wat extra kerstkransjes en zuurstokjes. Daarna giet je de chocolademix in het bakblik. Zorg er voor dat je de Kerst Rocky Road niet te hoog maakt. De chocolade wordt weer behoorlijk hard en hoe dikker deze is, des te moeilijker het is om deze straks aan te snijden.

Maak de Kerst Rocky Road extra gezellig door er kerstkransjes, marshmallows en zuurstokjes overheen te strooien. Wanneer je klaar bent met het versieren van de Kerst Rocky Road, laat je het even afkoelen. Dit kan in de koelkast of je laat het een tijd op het aanrecht staan. Daarna is het tijd om de Kerst Rocky Road aan te snijden en te smullen!

Tip: alle ingrediënten voor deze mix zijn behoorlijk zoet. Houd je niet van dat hele zoete? Gebruik dan pure chocolade, dit is een stuk minder zoet dan witte chocolade of melkchocolade, en zorgt weer een beetje voor balans. Eet smakelijk!

Kerst Rocky Road - Maudgeniet.nl

 

No Comments
Leave a Reply