Eten & drinken

Recept: de lekkerste Kerst koekjes met royal icing en versiering (gingerbread koekjes)

  • By
  • 11 december 2018
  • Sticky
Kerst koekjes - Maudgeniet.nl

Hoewel ik gezonde voeding enorm belangrijk vind voor de meisjes, vind ik het ook ontzettend leuk om samen lekkere dingen te koken en te bakken. Tijdens de Sinterklaas-periode zijn we helemaal los gegaan met allemaal verschillende bakrecepten en nu staat Kerst alweer voor de deur. De hoogste tijd dus om ook de keuken in te duiken voor de lekkerste Kerst baksels. Afgelopen weekend doken Fenne en ik de keuken in en maakten we echte Kerst koekjes: overheerlijke Gingerbread koekjes! De Kerst koekjes zijn natuurlijk inclusief leuke decoratie met royal icing, sprinkles en vooral heel veel plezier in de keuken!

Ingrediënten: dit heb je nodig

Kerst koekjes - Maudgeniet.nl

En zo maak je deze Kerst koekjes!

Bak de koekjes volgens het recept: 500 gram FunCakes mix voor gingerbread mixen met 60 gram boter, 1 ei en 60 ml water. Kneed dit vervolgens tot een soepel deeg en laat het minstens een uur rusten in de koelkast. Je kunt eventueel ook een ander koekjes-recept gebruiken.

Als het deeg minstens een uur heeft gerust in de koelkast, verwarm je de oven voor op 160 °C (heteluchtoven). Strooi een beetje bloem over je aanrechtblad of werkblad en rol het deeg uit, zorg er voor dat het deeg ongeveer 3 mm dik is. Kies dan verschillende uitsteekvormpjes en steek de vormpjes uit. Wij gebruiken Kerst uitsteekvormen, zoals een ster, een sok, een gingerbread mannetje en een zuurstok. Bak de Kerst koekjes af in de oven voor zo’n 12 minuten. Dit is per oven verschillend, dus check even goed of de koekjes gaar zijn. Laat ze daarna goed afkoelen.

Maak dan de Royal Icing: zeef 450 gram royal icing en voeg dit samen met 55 ml water. Begin dan een hele tijd te mixen, totdat de icing goed wit is, niet meer glanst en geen klontjes meer heeft. Kun je er pieken uit trekken die niet meer terug lopen? Dan is je royal icing klaar! Stop dit in de puntzak met het spuitmondje en begin vervolgens met decoreren.

Stiekem vond ik het best nog wel moeilijk om rechte lijntjes te trekken met de royal icing, maar na een beetje oefenen en proberen ging het hartstikke goed. Wij maakten kerst koekjes met verschillende decoraties er op, maar ook kerst koekjes die helemaal bedekt waren met de icing. Want dan kon Fenne extra goed de verschillende sprinkles er overheen strooien.

Kerst koekjes - Maudgeniet.nl

Wij kregen de ingrediënten voor dit recept gesponsord van Deleukstetaartenshop.nl. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik -om welke reden dan ook- niet achter sta. Meer informatie over mijn samenwerkingen vind je in mijn disclaimer.

1 Comment
  • Els

    Dit komt als geroepen, mijn jongens hebben namelijk vanmiddag besloten dat we kerstkoekjes gaan maken voor het kerstdiner op school. En deze zien er heel erg leuk uit!

Leave a Reply