Eten & drinken

Recept: Heerlijke chocoladetaart speciaal voor Oud & Nieuw

  • By
  • 30 december 2019
  • Sticky
Taart Oud & Nieuw - Maudgeniet.nl

De kerstdagen zijn achter de rug en je zou denken dat alle ‘vreterij’ dan voorbij is. Niks is minder waar! Nog heeeeeel even wachten en dan kunnen we het oude jaar afsluiten en knallend het nieuwe jaar inluiden. Ook Oud & Nieuw is het perfecte moment om een taart te bakken bij ons in huis. Helemaal versierd met goud, want dat past precies bij het thema. Wij houden er van.. Ook niet onbelangrijk: de taart is vreselijk lekker en een klein stukje is meer dan genoeg, want tsja.. Chocolade Fudgecake is behoorlijk machtig.. šŸ˜‰

Ingrediƫnten: dit heb je nodig

Taart Oud & Nieuw - Maudgeniet.nl

En zo maak je deze heerlijke chocolade fudgecake!

Verwarm de oven voor op 160Ā°C (heteluchtoven). Meng de mix voor de chocoladefudge cake, de twee eieren, de suiker, de boter en het water in een kom. Mix dit tot een luchtig beslag met de mixer. Vet de springvorm (20 cm doorsnede) in met boter en bak de taart voor zo’n 30 a 35 minuten in de oven. Laat de cake daarna goed afkoelen.

Mix de mix voor de Creme Chantilly met het water en de melk met een garder of mixer tot het een luchtig en stevig mengsel is. Smeer dit mengsel in een dikke laag over de afgekoelde chocoladecake. Rol het witte fondant uit met een deegroller (en eventueel wat poedersuiker tegen het plakken) en voeg dit over de taart heen.

Smelt ondertussen de chocoladedruppels (in de magnetron ofĀ au bain marie) en smeer dit over de bovenkant van de taart en strooi dan de verschillende sprinkles over de chocoladelaag. Mix de gouden glitters met de crisco en smeer met een kwastje een gouden laagje over de zijkant van de taart.

Tadaaaaa, jouw schitterende taart voor Oud & Nieuw is helemaal klaar om het jaar af te sluiten Ć³f het nieuwe jaar in te luiden.

Eet smakelijk!

Taart Oud & Nieuw - Maudgeniet.nl

2 Comments
  • Tineke

    Deze komt ook op mijn lijstje. Ik wil in het nieuwe jaar meer gaan bakken en voor de verjaardagen ook zelf taart gaan maken. Misschien is dit wel een kanshebber.

  • Sarah

    Ooh, wauw. Dit ziet er lekker Ć©n super mooi uit. Ik maak meestal basic vanille cakes, maar zo’n chocolade fudge cake lijkt me toch ook weleens leuk om te maken. Om te onthouden dus!

Leave a Reply