Eten & drinken

Weekendfood voor de hele familie: frittata met verschillende groenten

  • By
  • 14 september 2018
  • Sticky
Mijn Persoonlijk Menu van Ekomenu / Maudgeniet.nl

Het is weer weekend en dat betekent weer dat het tijd is voor makkelijke, simpele en toch lekkere recepten! Ik ben echt geen held in de keuken. Maar zolang ik niet zo veel pannen nodig heb, lukt het mij wel. En als ik dan ook nog eens groenten kan verstoppen in gerechten, dan voel ik me ook nog eens de ideale moeder/huisvrouw!

Ik ken de frittata van onze vakanties in Spanje, ik vind het heerlijk! Maar ik had dus nog nooit bedacht dat ik die ook zelf kon maken. Totdat ik een menu testte van Ekomenu en daar een heerlijk frittata-recept in zat! Dat was een frittata met linzen, courgette, wortel en kervel. Maar eigenlijk kun je er van alles in gooien; beetje ‘koelkast opruimen’ zeg maar.

Ingrediënten: dit heb je nodig

  • 300 gram aardappels
  • Groente naar keuze, bijvoorbeeld courgette, champignons en tomaat
  • 3 st biologische Ei
  • 50 g biologische Geraspte kaas
  • Peper en zout + eventueel kruiden naar smaak

En zo maak je het!

Zet een pan met water op en breng dit aan de kook voor de aardappels. Schil ondertussen de aardappels en kook ze vervolgens zo’n 10 minuten. Snij de aardappels daarna in dunne plakjes. (Dit kun je ook doen voordat je gaat koken, dan zijn ze eerder gaar!) Snij ondertussen de verschillende groente in plakjes, blokjes of hoe je het ook maar lekker vindt! Klop de eieren los en breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en klop dit even mee.

Verhit de pan en voeg een beetje olie toe. Bak de aardappels en de groente tot ze lichtbruin zijn en schep het even goed door. Schenk vervolgens het eimengsel in de pan en schud het goed heen en weer. Zet dan het vuur heel laag en doe een deksel op de pan, zodat de frittata goed kan garen. Vergeet niet om regelmatig de pan heen en weer te schudden, zodat je geen zwarte frittata krijgt. Voelt de frittata stevig aan? Dan is het klaar! Strooi er nog een beetje geraspte kaas overheen en jouw ultieme weekendmaaltijd kan geserveerd worden!

Zo lekker en zo simpel! Smakelijk eten!

Lees ook: Fritatta met zoete aardappel en ui! 

 

No Comments
Leave a Reply