Eten & drinken

Recept voor de lekkerste courgettesoep, perfect voor het hele gezin!

  • By
  • 18 april 2019
  • Sticky

In het weekend zijn we altijd druk met honderd dingen en eten wij vrijwel altijd gerechten die vooral snel en makkelijk te bereiden zijn. Soep gaat er regelmatig in bij onze meisjes; heerlijk met een broodje of een stuk (homemade) pizza. Super makkelijk om klaar te maken en vervolgens geen gezeur aan tafel. Hoe fijn is dat!? Omdat ik de kindjes niet altijd maar tomatensoep wil geven, begon ik met experimenteren. Zelf ben ik gek op courgettes en in een paar minuten tijd had ik een heerlijke verse courgettesoep klaar. Ik deel mijn recept voor de lekkerste courgettesoep!

Op Maudgeniet.nl vind je nog veel meer lekkere recepten voor het weekend!

Recept voor courgettesoep

Dit recept voor courgettesoep kan heel goed als avondeten voor het hele gezin, maar is ook heerlijk voor bij de lunch. Volgens mij hoor je courgettesoep officieel te eten met zalmsnippers er door. Maar hé, ik ben mega allergisch voor vis en dus ook voor zalm. En dus besloot ik om er ham doorheen te doen en dit smaakte heerlijk! Tip van flip: Lusten je kindjes geen courgette? Wij noemen het thuis ‘warme komkommer’ en opeens vinden ze het heerlijk! Hihi. 😉

Ingrediënten: dit heb je nodig

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 a 3 courgettes
  • Peper, zout en olijfolie
  • 1 liter water + 1,5 a 2 blokjes groentebouillon
  • Ham (in plakjes of hamreepjes)
  • Een scheut room

Check ook eens mijn recept voor geroosterde tomaten paprika soep!

En zo maak je het!

Dit recept voor courgettesoep is zo ontzettend makkelijk om te maken. Twee keer met je ogen knipperen en de soep staat al op tafel!

  • Versnipper de ui en knoflook en fruit deze in een laagje olijfolie in de soeppan, bak dit tot de uitjes een beetje glazig zijn. Voeg vervolgens de courgettes in blokjes hier aan toe en doe er een beetje peper en zout overheen. Bak dit ongeveer 5 minuten mee.
  • Als alles een beetje zacht is, voeg je de bouillonblokjes en het water toe en wacht je tot het water is gekookt. Als het water aan de kook is geweest, zet je het vuur lager en laat je het ongeveer een kwartiertje pruttelen. Tip: Ik laat het water altijd alvast koken in de waterkoker en voeg dan het gekookte water toe, dit scheelt weer tijd!
  • Na een tijdje pruttelen pak je de staafmixer en pureer je het tot een glad geheel. Een flinke scheut room er doorheen roeren, de plakjes ham (in stukjes) of de hamreepjes er door en klaar!
  • Extra tip: De soep is extra lekker met een paar druppeltjes basilicumolie of muntolie er over heen. Voeg dit dan pas toe als je de soep al hebt opgeschept.

Eet smakelijk!

Recept voor courgettesoep - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply