Eten & drinken

Recept: Cake popsicles | Kleine cakejes op een stokje, net een mini magnum!

 • By
 • 23 augustus 2019
 • Sticky
cake popsicles - magnum cakejes / Maudgeniet.nl

Ik vind het zo ontzettend leuk om te bakken! De ene keer kies ik voor een gezond tussendoortje om te bakken, een andere keer ga ik liever voor een mierzoete traktatie met belachelijk veel suikers. Gelukkig vindt Fenne het ook enorm leuk om te bakken en daarom staan we regelmatig samen in de keuken en soms vind ik het veel fijner om toch even alleen te bakken. Op Pinterest kwam ik regelmatig Cake popsicles tegen en ik wilde deze zó graag eens proberen en dus dook ik (alleen!) de keuken in.

Cake popsicles bakken

Het ziet er zo simpel uit om de cake popsicles te bakken, zelfs na een paar tutorials op YouTube leek het me easy peasy. Daar heb ik me een klein beetje op verkeken, maar het is gelukt en met deze cake-ijsjes heb ik enorm veel punten gescoord bij de meisjes.

Er zijn verschillende manieren om de cake popsicles te bakken. Ik koos voor een manier waarvan ik dacht dat dit het makkelijkste en ‘veiligste’ zou zijn en uiteindelijk is het gelukt. En als het mij lukt.. Dan lukt het een ander ook!

cake popsicles - magnum cakejes / Maudgeniet.nl

Ingrediënten: dit heb je nodig

Voor de cake
Ik heb eerst cupcakes gebakken en koos voor een chocolade variant, het basisrecept van Laura’s Bakery is hier perfect voor. Voor 12 cupcakes heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 180 gram boter
 • 135 gram suiker
 • 1 a 2 tl vanille-extract of caramel-extract
 • 4 eieren
 • 160 gram bloem
 • 20 gram cacaopoeder
 • 2 tl bakpoeder
 • snuf zout

En verder:

En zo maak je de Cake Popsicles!

Stap 1: de cakevulling
De cake popsicles kun je op verschillende manieren maken. Ik koos er voor om eerst cupcakes te maken en deze te gebruiken als basis voor de vulling van deze cake ijsjes. De cupcakes zijn simpel om te maken en ook snel klaar. Fijn!

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de boter (op kamertemperatuur) en suiker tot een romige mix. Voeg daar een voor een de eieren aan toe en ook 1 a 2 theelepels van het vanille- of caramel-extract. Let daarbij op dat een ei helemaal opgenomen is bij de botermix voordat je een andere toevoegt. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe, de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout tot het een luchtig beslag is.

Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en bak ze dan zo’n 20 minuten af in de oven. Laat de cupcakes daarna heel goed afkoelen!

Stap 2: ijsjes maken!
Als de cupcakes volledig zijn afgekoeld verkruimel je de cupcakes in een beslagkom. Je hebt ze niet allemaal nodig. Voor twee cake popsicles heb je ongeveer een cupcake nodig. Smelt ondertussen de pure chocolade tot deze helemaal zacht is. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de verkruimelde cakejes en meng dit dan goed door elkaar. Het mengsel lijkt een beetje op een cookie dough en dit deeg doe je vervolgens in de siliconen ijsjesmal. Druk de stokjes in het deeg en laat het hard(er) worden in de koelkast.

Cake popsicles recept - Maudgeniet.nl

Je kunt eventueel ook eerst de gesmolten witte chocolade in de ijsjesmal doen om deze vervolgens te laten afkoelen in de koelkast. Daarna het cakemengsel inclusief de gesmolten chocolade in de mal zetten, dit weer laten afkoelen in de koelkast. Om als laatste stap weer gesmolten witte chocolade erover heen te gieten. In veel tutorials wordt het zo gedaan, maar onze cake ijsjes vielen toen uit elkaar. Daarom hebben wij het uiteindelijk op een andere manier gedaan, die je trouwens ook in veel tutorials ziet. Het kan dus op verschillende manieren!

Stap 3: de cake ijsjes dippen in chocolade
Als het deeg in de ijsjesmal wat harder is geworden haal je het voorzichtig uit de siliconen mal. Hier en daar kun je eventueel nog wat randjes er af halen. Smelt ondertussen de witte chocolade in een hoog glas en zorg er voor dat er genoeg gesmolten chocolade in het glas zit om de cakejes in te dippen. Dip de cake ijsjes in de gesmolten witte chocolade en laat het goed uitlekken. Doordat het deeg koud is stolt de chocolade op de cakejes behoorlijk snel. Herhaal deze stap totdat de chocolade er mooi glad omheen zit. Leg ze vervolgens op een bakpapiertje en zet ze weer in de koelkast. Giet de gesmolten witte chocolade over in een spuitzak (met hele kleine opening!) en wacht tot de cake popsicles helemaal afgekoeld zijn.

chocolade ijsjes maken - Maudgeniet.nl

Stap 4: de cake popsicles versieren!
Als de witte chocolade in de koelkast helemaal gestold is, kun je ze voorzichtig van het bakpapier halen. Waarnodig kun je de chocolade een beetje bijsnijden, zodat het echt mini magnums lijken. Smelt de witte chocolade in de spuitzak nog een keer (bijvoorbeeld door de -dichte!- spuitzak in een glas warm water te zetten) en begin met versieren. Ik ging een paar keer heen en weer met de witte chocolade zodat we leuke streepjes kregen en daarboven op plakte ik de sprinkles. Laat dat nog even afkoelen (gaat sneller dan je denkt!) en jouw cake popsicles zijn klaar!

Eet smakelijk!

Tip: Pin onderstaande afbeelding op Pinterest!

cake popsicles - magnum cakejes / Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply