Eten & drinken

Recept: Het lekkerste banoffee mini taartje | Extra lekker als dessert!

  • By
  • 8 oktober 2019
  • Sticky
Banoffee mini taartjes - Maudgeniet.nl

Ik ben dol op banoffee! De combinatie met de zachte banaan, de frisse slagroom en de zoete caramel.. Je mag me er ‘s nachts voor wakker maken, maar dan écht. Ik vind het heerlijk en als bak-fanaat besloot ik om het zelfs een proberen te maken. Toevallig zag ik een banoffee cakemix in het assortiment van Brand New Cake en toen bedacht ik opeens iets heel leuks.. Een Banoffee Mini Taartje!

Ingrediënten: dit heb je nodig voor 4 banoffee taartjes

  • BrandNewCake Banoffee cakemix
  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 2 bananen (+ evt. een beetje citroensap tegen verkleuring)
  • Slagroom (zelf kloppen of kant-en-klaar kopen)
  • Karamelsaus (zelf maken of kant-en-klaar kopen)
  • 3 a 4 bastogne koekjes
  • Een paar blokjes pure chocolade

Verder heb je nodig:

  • Een mixer
  • Een beslagkom
  • Een taartvorm
  • 4x taartringen met een doorsnede van zo’n Ø 5 a Ø 7,5 cm.

Banoffee mini taartjes - Maudgeniet.nl

En zo maak je deze heerlijke banoffee mini taartjes

Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven). Meng alle ingrediënten (cakemix, eieren en boter) voor de cake in een beslagkom en mix het tot een glad beslag. Als het goed is zie je kleine stukjes karamel in het beslag, deze smelten straks heerlijk weg in de cake. Verdeel het beslag over een taartvorm en zet het in de voorverwarmde oven. Let op: Dit recept is eigenlijk voor een cake. Op de verpakking van dit recept staat dat de cake ±60 minuten in de oven moet, voor de cake in een taartvorm is 25 tot 35 minuten lang genoeg! Check dus na een half uurtje even met een satéprikker of de cake gaar is. Laat de cake vervolgens goed afkoelen.

Ik ging voor de makkelijke weg en besloot om voor de kant-en-klare slagroom en karamelsaus te gaan. Dat scheelde me net even wat meer tijd, daarnaast vind ik kant-en-klare karamelsaus echt heerlijk. Win-winsituatie dus. 😉

Snij ondertussen de banaan in plakjes, verkruimel de bastogne koekjes en snij de blokjes pure chocolade in kleine stukjes.

Wanneer de cake volledig is afgekoeld haal je deze uit de vorm. Snij de cake horizontaal door midden zodat je twee grote plakken cake hebt. De taartringen gebruik je even als uitstekers en haal hiermee 8 rondjes uit de cake. Vervolgens kan het stapelen van de banoffee mini taartjes beginnen!

Pak vier gebaksbordjes en leg hier de taartringen op. Begin met een laagje banoffee cake en stop deze in de taartring. Smeer vervolgens een laagje karamelsaus op de cake (in de taartring!), gevolgd door een paar plakjes banaan. Dan weer een laagje karamelsaus en daar strooi je verkruimelde bastogne koekjes overheen. Vervolgens een grote toef slagroom en de kleine stukjes chocolade. Dan weer een laagje banoffee cake en het stapelen in de taartring is klaar.

Haal voorzichtig de taartring er af (en doe even een vreugdedansje omdat de laagjes zo mooi is geworden!). Versier de bovenste cakelaag nog met een toef slagroom, een paar kruimels van de bastogne koekjes, een beetje chocolade en maak af met een plakje banaan of een bananenchips. Voilà, jouw banoffee mini taartje is klaar!

Tip: Je houdt natuurlijk heel wat cake over, aangezien je er een paar rondjes uit haalt. Deze cake kun je bijvoorbeeld gebruiken voor deze heerlijke Cake popsicles of gewoon lekker opsnoepen!

Genieten!

Het banoffee mini taartje ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook heel erg lekker. De bananensmaak in de cake proef je goed en in principe is het een redelijk makkelijk recept. Heb je een etentje met vrienden of moet jij het dessert regelen voor het kerstdiner? Hier ga je gegarandeerd punten mee scoren, met een kop koffie ernaast is het banoffee mini taartje extra lekker! Daarnaast ben je niet lang bezig om dit te maken, scheelt ook weer.

Banoffee mini taartjes - Maudgeniet.nl

2 Comments
  • Rosanne

    Ohhh dit ziet er zo lekker uit! Ik hou echt van deze combinatie!

    • Maud

      Jammiiiee, ik ook!

Leave a Reply