Eten & drinken

Recept: Appel havermout crumble | Een heerlijk ontbijt voor de hele familie

  • By
  • 27 juli 2019
  • Sticky
Appel havermout crumble / ontbijt recept - Maudgeniet.nl

Ik ben dol op ontbijtjes! De ene keer heb ik een beetje moeite met het wegkrijgen van een kleffe boterham, de andere keer word ik juist wakker omdat ik zo’n honger heb. Het komt er in ieder geval op neer dat ik vrijwel altijd ontbijt. Als de kindjes ‘s morgens allebei in huis zijn en we hebben alle tijd van de wereld.. Dan vind ik het zo leuk om er iets meer moeite voor te doen. We maken een uitgebreide smoothiebowl, pannenkoekjes of een heerlijke én gezonde Appel havermout crumble!

Ontbijten is zo belangrijk!

Niet voor niks is Ontbijt als een keizer!” een deel uit een bekend spreekwoord. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer je het ontbijt overslaat, kun je deze voedingsstoffen die je mist de rest van de dag nauwelijks inhalen. Wanneer je dus niet ontbijt -of niet goed genoeg- mis je al een belangrijk deel van de juiste voedingsstoffen. Een goed en voedzaam ontbijtje is dus een belangrijk en goed begin van de dag.

Ingrediënten: wat heb je nodig?

Voor 2 a 3 porties havermout appel crumble heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 a 3 appels
  • 4 eetlepels havermout
  • 4 eetlepels meel (bij voorkeur volkoren tarwemeel, amandelmeel of boekweitmeel)
  • Handje walnoten
  • 1,5 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • 1 a 2 theelepels honing

En zo maak je een heerlijke appel havermout crumble!

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes of dunne schijfjes. Meng de appel met een beetje kaneel (of speculaaskruiden), honing en walnoten en schep dit in een ovenschaal.

Vervolgens meng je de havermout, het meel, de kokosolie en nog een beetje kaneel (of speculaaskruiden) en honing in een kom. Kneed dit net zo lang met je handen tot je een kruimelig deeg hebt. Verdeel dit over de appels in de ovenschaal.

Zet het zo’n 25 minuten in de oven totdat het lekker crunchy wordt en de appel havermout crumble er goudbruin uit ziet.

Eet smakelijk!

Serveer de appel havermout crumble met yoghurt, kwark of een plantaardige zuivelvariant en je hebt een perfect ontbijt voor het hele gezin. Ik vind de appel havermout crumble erg lekker als het nog een beetje warm is -en onze meisjes ook. Smullen! Maar ook als het al is afgekoeld is het erg lekker. Dus heb je wat over? Stop het in een bakje en je hebt een perfect tussendoortje voor op school of op het werk!

Appel havermout crumble / ontbijt recept - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply