Eten & drinken

Recept: Pasen Rocky Road met koekjes en meringues

  • By
  • 2 april 2019
  • Sticky
Pasen Rocky Road - Maudgeniet.nl

Het is alweer bijna Pasen en tijdens deze dagen (en de vele weken ervoor) is er zoveel lekkers om van te snoepen. Een uitgebreid paasontbijt met het gezin of juist liever een paasbrunch  met de hele familie. Tussendoor wordt er natuurlijk extra veel gesnoept, zoeken we naar paaseitjes en gaan we ‘s avonds met z’n allen kijken bij het paasvuur. Deze Pasen Rocky Road is een heerlijke snack voor bij de koffie of thee.

De Rocky Road voor pasen is zoeter dan zoet, maar wanneer je kiest voor pure chocolade valt dit wel weer mee. Daarnaast is het ontzettend leuk om samen met (kleine) kinderen te maken

Ingrediënten: dit heb je nodig

  • 400 gram chocolade naar keuze. (Wij kozen voor 200 gram melkchocolade en 200 gram witte chocolade)
  • Koekjes (bijvoorbeeld paaskransjes of paas crème koekjes)
  • Meringues (verkrijgbaar in verschillende smaken)
  • Paaseitjes van chocolade en/of suikergoed

Rocky Road voor Pasen - Maudgeniet.nl

En zo maak je de Pasen Rocky Road!

Doe de chocolade in een kom en laat het au bain marie smelten of laat het smelten in de magnetron (tussentijds goed roeren, om verbranding van de chocolade te voorkomen!). Let op: Kies je voor twee verschillende soorten chocolade? Smelt het dan in aparte kommen! Verkruimel de koekjes en merinques en paaseitjes in een andere schaal en roer dit goed door. Vet een bakblik in met boter of doe er bakpapier in.

Als de chocolade goed gesmolten is, doe je de mix van de koekjes en meringues er stap voor stap bij. Net zo lang totdat het stevig genoeg is en de chocolade niet meer echt vloeibaar is, giet het daarna in het bakblik. Gebruik je verschillende smaken chocolade? Verdeel de koekjes-mix dan over de twee schalen en verdeel de mengsels naast elkaar in het bakblik. Of ook leuk: gebruik eerst een laag met de ene smaak, laat dat een klein beetje afkoelen en doe dan de volgende laag er boven op. In dat geval moet je de tweede laag chocolade wel later smelten en mengen.

Je kunt de Pasen Rocky Road eventueel nog extra versieren door er eitjes van suikergoed of een paar merinques overheen te strooien. Dan ziet het er niet alleen nog lekkerder uit, kinderen vinden dat ook erg leuk om te doen! Klaar met versieren? Laat de Pasen Rocky Road dan afkoelen op het aanrecht of in de koelkast. Als alle chocolade weer hard is geworden is je Rocky Road klaar en kun je deze aansnijden.

Eet smakelijk!

Pasen Rocky Road - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply