Eten & drinken

5x pannenkoeken eten in Twente

  • By
  • 26 november 2017
  • Sticky
Klein Afrika - Oldenzaal

Ik ben dol op pannenkoeken en vind het dan ook altijd een feestje om naar een pannenkoekenhuis te gaan. Dat vond ik vroeger als kind al en dat vind ik nu nog steeds, hihi. Gelukkig hebben wij een peuter in huis die ook gek is op pannenkoeken en gaan we regelmatig even een pannenkoek eten. Ik tip 5 leuke plekken in Twente waar je heerlijke pannenkoeken kunt eten.

1. Poppies Pannenkoekenboot in Almelo
Deze plek staat al een heel tijd op mijn to do list, het lijkt me hier enorm leuk! Dit pannenkoekenrestaurant is namelijk een boot, een klipper uit 1908 (!) om precies te zijn. Je kunt hier niet alleen pannenkoeken eten, maar bijvoorbeeld ook barbecuen aan tafel! Ik ben vooral heel benieuwd naar de pannenkoeken Proeverij.. Adres: Havenkade Noordzijde 65 in Almelo.

2. Klein Afrika in Oldenzaal
Klein Afrika in Oldenzaal is vooral in de zomer erg leuk om naar toe te gaan te eten. Er is hier zoveel te doen en te zien, dat je er dan gerust een middagje uit van kunt maken. Je vindt hier namelijk een grote speeltuin én een mini-dierentuin (die gratis toegankelijk is). Zo leuk! En hoe leuk is het om zo’n gezellige middag af te sluiten met een lekkere pannenkoek!? Adres: Oude Almeloseweg 6 in Oldenzaal.

Lees ook: Hotspot – Klein Afrika in Oldenzaal

Klein Afrika - Oldenzaal

3. Watermolen Bels in Mander
Tijdens ons meiden-niet-weekendje in Hezingen, kwamen we terecht bij Watermolen Bels in Mander. Het lijkt wel alsof de tijd hier heeft stil gestaan; en juist dat maakt deze plek zo ontzettend leuk! Buiten is een leuke speeltuin en scharrelen kipjes rond, zo gezellig! Adres: Bergweg 9 in Mander.

Lees ook: Toerist in eigen omgeving: meiden-niet-weekend in Hezingen!

4. Pannenkoekenhoes De Stroper in De Lutte
Dit is een van mijn favoriete pannenkoeken-plekken! Hier is het vrijwel altijd druk (dus reserveren is verstandig) en dat is niet voor niks.. De pannenkoeken zijn hier heerlijk en zowel binnen als buiten kunnen de kindjes lekker spelen. De variant met shoarma is Jaspers favoriet en zelf vind ik de pannenkoek met geitenkaas (❤!) ontzettend lekker. Onlangs waren we hier nog en het was weer gezellig! Maar aangezien ik druk bezig ben met mijn sportavontuur, besloot ik om een kinderpannenkoek te bestellen met een salade als aanvulling. Ook erg lekker! Adres: Bentheimerstraat 25 in De Lutte.

Pannenkoekenhoes De Stroper in De Lutte - Maudgeniet.nl

Lees ook: Pannenkoeken eten bij De Stroper in De Lutte

5. Bolle Jan in Denekamp
Het is alweer een tijdje geleden dat we hier zijn geweest. Maar de laatste keer dat ik hier was, was het erg leuk. Deze plek is een en al jeugdsentiment voor mij.. Ook hier lijkt het wel alsof de tijd heeft stil gestaan.. Vroeger zaten we aan tafeltjes met lampen van rieten manden en rode zakdoeken en deze hangen er nog steeds.. De bediening heeft van die traditionele kleren aan en het feest kan beginnen. Adres: Nordhornsestraat 137 in Denekamp. 

 

Lees ook:

 

No Comments
Leave a Reply