Eten & drinken

Zo organiseer jij simpel en snel een heerlijke winterbarbecue!

  • By
  • 19 januari 2019
  • Sticky
winterbarbecue - Maudgeniet.nl

Ik vind het altijd zo leuk en gezellig om met een grote groep mensen samen te eten, te drinken en lekker te kletsen. Het motto “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!” zou mijn levensmotto kunnen zijn. In de winter vind ik dat extra gezellig: buiten is het donker, binnen is het lekker warm, kaarsjes aan.. Genieten! Dus besloot ik om een winterbarbecue te organiseren voor mijn familie; met lekker eten, warme drankjes en gezellige vuurtjes in onze wintertuin.

Lees ook: Het begin van onze wintertuin..

Zo organiseerde ik een winterbarbecue

Het idee was om met de familie bij ons te eten met Kerst. Maar doordat het bij ons een grote ziekenboeg was in huis, heb ik de perfecte verpleegster uitgehangen en de rest van de familie naar mijn moeder gestuurd. Maar om het goed te maken, nodigde ik onlangs iedereen uit om alsnog een gezellige avond te hebben bij ons in huis. Ik nodigde ze uit voor een gezellige winterbarbecue! Wonder boven wonder noemde ik een datum op en bijna iedereen kon. Hoppaaa, de winterbarbecue stond gepland!

In mijn hoofd had ik het me allemaal heel idyllisch voorgesteld. Ik zag helemaal voor me hoe we met z’n allen rond een kampvuurtje zouden zitten, met dikke sjaals en mutsen, glühwein en uiteraard heerlijk eten. Maar de dag dat onze winterbarbecue er was, regende het alleen maar.. Uiteraard had ik een vuurtje gemaakt in de tuin, maar de barbecue hebben we onder de parasol gezet en het heerlijke eten aten we binnen op. Het paste allemaal maar nét aan onze keukentafel, maar dat maakte het juist extra gezellig!

winterbarbecue - Maudgeniet.nl

Lees ook: Zo organiseer jij simpel en snel een etentje voor een grote groep

Het vlees voor de winterbarbecue

Eerder dit jaar testten wij een buffet van de Buffetten Boer, maar daaronder valt ook de Barbecue Boer en daar waren we ook erg nieuwsgierig naar. Omdat het buffet destijds zo goed is bevallen, kozen we er nu wederom voor om alle ingrediënten voor de perfecte winterbarbecue gewoon te bestellen en bij ons thuis te laten bezorgen. Zo weten we zeker dat het lekker is en hebben we er zelf geen gedoe mee, dat is ook fijn!

Wij kozen voor het Winter BBQ-pakket en dit was ontzettend uitgebreid! We kregen goulash-  en erwtensoep, stokbroden met kruidenboter, verschillende sausjes, heerlijke stoofpeertjes, drie salades (kartoffelsalade, rundvleessalade en stevige kost salade) en vier soorten vlees. Het vlees was divers en ontzettend lekker gekruid, we kregen kippendijspiesjes, houthakkerssteak, stoofpotjes en rib-eye steak. Het vlees was zo mals en vol van smaak, dat we de sausjes nauwelijks nodig hadden. Hoe fijn!

winterbarbecue - Maudgeniet.nl

Alles werd gebracht én ook weer opgehaald

Alle benodigdheden voor de winterbarbecue werden ‘s middags gebracht. De chafing dishes met daarin de soepen, grote (gekoelde!) kratten met het vlees en de salades werden allemaal keurig in onze schuur gezet. Maar ook de barbecue, soepkommen, borden, servies en de gasbarbecue werden bij ons in huis geleverd. En het leuke is.. Alles werd ook weer opgehaald, we mochten het zelfs vies achterlaten. Hoe fijn is dat!  Dan hebben we er écht helemaal niks geen gedoe mee. De grootste utidaging van een etentje organiseren zou in dat geval het prikken van de datum zijn. 😉

Wat een gezellige avond tijdens onze winterbarbecue!

Ondanks dat we niet zo idyllisch buiten gingen eten en het buiten maar bleef waaien en (mot)regenen, hebben we een enorm gezellige avond gehad. Juist doordat het allemaal maar nét paste bij ons aan tafel, ontstond er een heel gezellig en kneuterig sfeertje. We genoten van het heerlijke eten, schonken wijntjes bij, maakten grapjes, kletsten met elkaar en hebben vooral enorm veel gelachen. Soms ontstaan de leukste avonden als alles anders loopt dan je had gedacht!

Winterbarbecue - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply