Eten & drinken

Zo organiseer jij simpel en snel een etentje voor een groep

  • By
  • 17 oktober 2018
  • Sticky
Etentje voor een groep - buffet / Maudgeniet.nl

Stel.. Je bedenkt dat het wel ontzettend gezellig is om een keer met allemaal vrienden samen te eten. Maar dan bedenk je dat het misschien toch wel een beetje veel werk is. Zie je jezelf al een diner koken voor 12 personen? Mij niet gezien, ik vind het soms voor ons eigen gezin al moeilijk om een fatsoenlijke maaltijd op tafel te zetten! Maar toch organiseerde ik een etentje voor een groep en ik deel mijn tips met jou.

Zo organiseerde ik een etentje voor een groep

Waar er heel veel dames zijn die een (grote) vriendinnengroep hebben, ben ik dus zo’n iemand die dat niet heeft. Ik zeg niet dat ik geen vriendinnen heb, alleen mijn vriendinnen zijn geen vriendinnen van elkaar; het is geen groepje. Maar toch lijkt het me erg leuk om een keer met al mijn vriendinnen bij elkaar te zijn. Dus ik trommel mijn zooitje ongeregeld op, stuur iedereen een berichtje met mijn idee en ik krijg alleen maar enthousiaste reacties terug. Om er nog een schepje boven op te doen, nodig ik hun aanhang ook uit en niet veel later stuur ik iedereen nog een appje met een aantal voorstellen voor een datum.

Ik kom er achter dat het nogal lastig is om iedereen op één dag bij elkaar te krijgen, want onze leventjes zijn natuurlijk allemaal anders en iedereen is druk. Toch lukt het mij uiteindelijk om bijna iedereen bij elkaar te krijgen en voor we het door hebben is er een datum geprikt! Ik krijg appjes van mijn vriendinnen of ze die avond nog wat mee moeten nemen: wijn is natuurlijk altijd welkom, maar ik beloof om voor het eten te zorgen.

Etentje voor een groep - buffet / Maudgeniet.nl

Etentje voor een groep - buffet / Maudgeniet.nl

Een etentje met een groep: een buffet

Uiteindelijk weet iedereen dat ik geen keukenprinses ben: ik kan wel lekker koken, maar ik kan gewoon écht niet timen als het gaat om eten! Dus ik verklap dat ik een buffet regel en dat zij mij moeten helpen met testen. Ik bestel een buffet bij De Buffetten Boer en daar kan ik kiezen uit heel veel verschillende soorten buffetten, uiteindelijk kiezen we voor het buffet De keuze is reuze. We hebben maar liefst acht gerechten met vlees, bij de mannen scoor ik daar sowieso punten mee! Maar het buffet heeft ook een rijstschotel, een aardappelschotel, brood met kruidenboter en maar liefst zes salades.

Het buffet wordt ‘s morgens rond 10.15 uur gebracht en er wordt ons verteld hoe we het moeten opwarmen. Makkelijker dan dit wordt het niet! ‘s Middags maak ik het eten alvast warm in de chafing dishes en deze zet ik bij ons op de keukentafel, rond 17.30 uur komen mijn vriendinnen er aan en dan kan het feestje beginnen. We hebben ontzettend veel geluk met het weer, want op deze dag in oktober kunnen we gewoon nog buiten eten!

Er wordt door iedereen rijkelijk opgeschept, het eten wordt vrijwel meteen goedgekeurd en de rest van de avond wordt er vooral heel veel gelachen.  Ondanks dat mijn vriendinnen geen vriendinnen van elkaar zijn, hebben we het ontzettend gezellig met z’n allen. Het etentje met mijn zooitje ongeregeld is geslaagd en ik heb er zelf bijna geen moeite voor hoeven te doen. Wat een goed idee om een etentje voor een groep te organiseren.

Extra fijn: Het eten wordt natuurlijk gebracht, inclusief verschillende opwarmschalen, bestek, borden en servetten. En niet alleen wordt alles gebracht, de dag na het buffet wordt alles ook weer netjes opgehaald. Behalve de drankjes heb ik echt niks zelf geregeld en we hebben allemaal ontzettend lekker gegeten.

Etentje voor een groep - buffet / Maudgeniet.nl

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga geen samenwerkingen aan die niet bij mij passen en/of waar ik niet achter sta. Meer informatie over samenwerkingen kun je lezen in mijn disclaimer.

No Comments
Leave a Reply