Eten & drinken

Waarom ik een maaltijdbox af en toe zo ontzettend fijn vind! Inclusief review Familiebox met Spoony Snekpakket!

  • By
  • 11 september 2019
  • Sticky
Familiebox Spoony - Maudgeniet.nl

Lekker en gezond eten vind ik zó belangrijk! Met z’n allen aan tafel zitten, gezellig kletsen en er een gezellig feestje van maken aan tafel. Het liefste natuurlijk met kinderen die niet zeuren om het eten (of waar dan maar wel om) en dat is soms nog wel eens een uitdaging. 😉 En dan heb ik het nog niet eens over de stress die ik soms al kan hebben met koken of überhaupt het bedenken van een maaltijd die iedereen lekker vindt. Juist daarom vind ik maaltijdboxen vaak zo’n uitkomst en de Familiebox is speciaal gericht op gezinnen. Ideaal! Met het Spoony Snekpakket is het feestje compleet en dit hebben we onlangs uitgebreid getest.

Lekker en gezond eten met kleine kinderen: de struggles van een mama

De term ‘Ken ik niet, lust ik niet’ wordt hier regelmatig als smoesje gebruikt en na minstens honderd keer aandringen op ‘Van proberen kun je leren’, blijkt vaak dat de meisjes het eten hartstikke lekker vinden. Over het algemeen mag ik niet klagen over de eetgewoontes van Fenne en Saar en daar ben ik zó dankbaar voor. Ik moet er niet aan denken dat het elke avond een strijd zou zijn om de kinderen aan het eten te krijgen. Gelukkig vinden Fenne en Saar heel veel dingen lekker en over het algemeen gaat het avondeten altijd best goed bij ons. Maar toch vind ik het avondeten soms wel een struggle en echt een enorme uitdaging.

Niet alleen om het eten zelf, maar vaak ook het hele spitsuur in de avond. Na een lange dag werken (of mama zijn, whatever) de keuken nog induiken om een gezonde en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Kinderen die aan je been hangen, opeens honderd ‘belangrijke’ vragen hebben, je continu in de weg lopen en dat met meerdere pannen op het fornuis. Ik ben daar niet zo’n held in en heb daar zeer zeker het geduld niet voor. 😉 Vaak heb ik al stress op zaterdagochtend als ik moet bedenken wat we de hele week gaan eten. En dat is precies de reden waarom wij af en toe gebruik maken van een maaltijdbox.

Familiebox Spoony - Maudgeniet.nl

Familiebox maaltijdbox getest, inclusief Snekpakket van Spoony

Een tijdje geleden maakte ik kennis met de soepen van Spoony. Onze kindjes waren er dol op en ik vond het een tof initiatief, omdat ze bij Spoony de kinderen willen aanmoedigen om meer groente te eten. Dat is iets waar ik alleen maar achter kan staan, voor de volle 100%. Want ik vind mezelf behoorlijk een ‘Kampioen groente verstoppen’, maar bij Spoony willen ze er juist een spelletje van maken. Nice!

Afgelopen week testten wij de Familiebox maaltijdbox. We konden kiezen uit twaalf recepten en kozen uiteindelijk voor deze vier heerlijke recepten:

  • Gezonde kapsalon met zoete aardappel
  • Spaanse paella met chorizo en kip
  • Biefstuk Tagliata met aardappeltjes
  • Parmezaan-peterselie aardappeltjes met kipdrumsticks

Vrijwel alle gerechten waren kindvriendelijk en zonder te zeuren ging het eten er allemaal prima in bij de kindjes. Én bij Jasper, ook niet onbelangrijk 😉 De gerechten waren allemaal makkelijk om te maken en het duurde maar een half uurtje voordat het op tafel staat. Win-winsituatie! Als extra kregen we er een Spoony Snekpakket bij, pluspunt! Het Spoony Snekpakket is iedere week weer een nieuwe verrassing, maar het staat centraal dat het iets lekkers is om de kinderen meer groente te laten eten. Wij aten lekkere kabouter pizza’s gemaakt van plakjes courgette, smullen!

Ook benieuwd naar de familiebox in combinatie met het Spoony Snekpakket?

Je mag de Familiebox – dé maaltijdbox voor gezinnen – nu vrijblijvend proberen met wel 40% korting én een gratis Spoony groenten Snekpakket! Bestellen, prijzen en meer informatie vind je op de website!

Familiebox Spoony - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply