Eten & drinken

5x lunchen in Oldenzaal

 • By
 • 5 november 2017
 • Sticky
lunchen in oldenzaal

Dat ik een trotse Tukker ben is ondertussen geen geheim meer. Ik vind het elke keer weer leuk om nieuwe plekjes in mijn eigen regio te ontdekken. Zelfs in mijn eigen stadje kom ik nog regelmatig nieuwe plekjes tegen. Hoewel het alweer een tijdje is geleden dat ik op zoek ging naar nieuwe plekjes in mijn eigen stad, ga ik nog wel graag naar mijn oude vertrouwde plekjes.

Hoewel ik druk bezig ben met ‘Mijn grote sportavontuur‘ en heel graag mijn doelen (die lees je hier) wil behalen, vind ik het ook nog steeds heerlijk om af en toe te zondigen en ergens lekker te eten. Gelukkig hoef ik hiervoor niet zo ver weg, want Oldenzaal heeft fijne plekjes!

1. Lunchroom Blond
Blond is een van mijn favoriete tentjes in Oldenzaal. Het is hier altijd zo knus en gezellig en de kaart is echt heerlijk. Je kunt hier met name uitgebreid lunchen, maar iedere vrijdagavond hebben zij ook lekkere daghappen (waaronder de Blond plank!). Het is nu alweer veel te lang geleden dat ik hier ben geweest, dus dat wordt weer tijd.

Hotspot: Blond in Oldenzaal

Blond in Oldenzaal

Lees ook: Toerist in eigen stad: Oldenzaal

2. De Tijd
De Tijd zit vrijwel in het midden van het centrum van Oldenzaal. Ook hier is het altijd druk en gezellig. Ik probeer altijd een plekje aan het raam te bemachtigen, want je kunt hier lekker goed loeren. 😉 De Tijd is dagelijks geopend tot 19.00 uur en op vrijdag zelfs tot 22.30 uur. Alleen op zondag zijn ze gesloten (m.u.v. de koopzondagen).

3. Shakes & Cakes
Shakes & Cakes is een van de nieuwste aanwinsten in Oldenzaal. Dit is een hip tentje met geweldige freakshakes; heerlijke milkshakes met alles er op en er aan. Prima alternatief voor een broodje.. Wil je toch liever een broodje? Dat kan! Ze hebben er ook een ‘normale’ lunchkaart. 😉

Hotspot: Shakes & Cakes in Oldenzaal

Shakes & Cakes in Oldenzaal

4. Grand café De Dominee
De Dominee is een plek waar ik ook regelmatig te vinden ben. Vooral het Broodje Carpaccio is een van mijn grote favorieten. Tijdens mijn zwangerschap kon ik niet wachten tot de bevalling, alleen maar zodat ik weer een broodje carpaccio van De Dominee mocht. Haha! Maar ook het broodje Kip/Knof vind ik hier heerlijk! Overigens kun je hier ook ‘s avonds heerlijk eten.

5. Klein Afrika
Klein Afrika ligt niet in het centrum van Oldenzaal, maar voor een lunch hoef je natuurlijk niet altijd de stad in. Met een peuter in huis is er altijd wel een moment op de dag dat pannenkoeken eten een heel goed idee is. Of dat nou ‘s avonds is of een pannenkoek als lunch.. Bij Klein Afrika in Oldenzaal kun je er meteen een leuk uitje van maken. Want hier is ook een grote speeltuin én een mini dierentuin (allebei gratis toegankelijk!).

Klein Afrika - Oldenzaal

Hotspot: Klein Afrika in Oldenzaal

Wat is jouw favoriete lunchplek in Oldenzaal?

 

4 Comments
 • Anne Dierselhuis

  Shakes en cakes lijkt mij zo leuk… binnenkort maar eens een uurtje vrij maken..

  • Maud

   Is ook ontzettend leuk! Ik vind het in ieder geval een heel leuk concept en het is er erg gezellig. Veel plezier!

 • Marcella

  Dat broodje brie ziet er goddelijk uit! Maar bij Shakes & Cakes zal ik me ook prima vermaken. Ik moet echt eens jouw kant op komen hé! Lijkt me zo gezellig, eindelijk kennis maken!

  • Maud

   Jaaa, we moeten echt eens afspreken! Lijkt mij ook gezellig!

Leave a Reply