Eten & drinken

Lunchen in Oldenzaal: de leukste plekken

 • By
 • 5 november 2017
 • Sticky
lunchen in Oldenzaal / Maudgeniet.nl

Dat ik een trotse Tukker ben is ondertussen geen geheim meer. Ik vind het elke keer weer leuk om nieuwe plekjes in mijn eigen regio te ontdekken. Zelfs in mijn eigen stadje kom ik nog regelmatig nieuwe plekjes tegen. Hoewel het alweer een tijdje is geleden dat ik op zoek ging naar nieuwe plekjes in mijn eigen stad, ga ik nog wel graag naar mijn oude vertrouwde plekjes. Er zijn zo veel leuke en gezellige plekjes om te lunchen in Oldenzaal. Ik deel mijn favorieten!

Lees ook: Toerist in eigen stad: Oldenzaal

Downtown Oldenzaal

Downtown Oldenzaal vind ik een hele leuke en gezellige plek, niet alleen omdat de broodjes zo lekker zijn of het interieur zo gaaf is. Maar zeker ook omdat het een plek is waar mensen met een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt hebben zich kunnen ontwikkelen. Wat mij betreft een heel goed initiatief! De verschillende lunchgerechten hier zijn heerlijk en het sfeertje heel relaxed, win win situatie dus.

Downtown Oldenzaal: een gezellige plek voor een heerlijke lunch!

De Tijd

De Tijd zit vrijwel in het midden van het centrum van Oldenzaal. Ook hier is het altijd druk en gezellig. Ik probeer altijd een plekje aan het raam te bemachtigen, want het is een heerlijke plek om mensen te kijken. 😉 De Tijd is dagelijks geopend tot 19.00 uur en op vrijdag zelfs tot 22.30 uur. Alleen op zondag zijn ze gesloten (m.u.v. de koopzondagen).

Lunchroom Blond

Blond is een van mijn favoriete tentjes en echt de perfecte plek om te lunchen in Oldenzaal. Het is hier altijd zo knus en gezellig (het voelt een beetje als thuis!) en de kaart is echt heerlijk. Je kunt hier met name uitgebreid lunchen, maar iedere vrijdagavond hebben zij ook lekkere daghappen, waaronder de Blond plank met allerlei lekkers. Liever alleen wat drinken of genieten van een lekker taartje? Dat kan natuurlijk ook, en probeer ook eens de High Tea!

Hotspot: Blond in Oldenzaal

Blond in Oldenzaal

Christoffels

Christoffels ligt, in tegenstelling tot veel andere horecagelegenheden, niet aan of om de markt. Daardoor vergeet ik nog wel eens dat dit ook een fijne plek is om te lunchen in Oldenzaal. Zonde! Want het is er heel gezellig, betaalbaar en je kunt hier altijd smullen. Er is een standaard menukaart (voor zowel lunch als diner), maar ook is er iedere week een ‘Special van de week’ – zowel voor de lunch als voor het diner.

Shakes & Cakes

Freakshakes zijn helemaal hip & happening op dit moment. Wanneer je met kinderen wilt lunchen in Oldenzaal, mag een bezoekje aan Shakes & Cakes niet ontbreken. Voor een caloriebom van een milkshake met alles er op en er aan (donuts, snoepjes, slagroom en noem het maar op) ben je hier aan het juiste adres. Af en toe moet dat best wel kunnen, het is een prima alternatief voor een broodje. Toch liever een broodje eten? Dat kan, ze hebben hier ook een ‘normale’ lunchkaart. 😉

Hotspot: Shakes & Cakes in Oldenzaal

Shakes & Cakes in Oldenzaal

Grand café De Dominee

Voor de lekkerste broodjes carpaccio van Oldenzaal en omstreken moet je absoluut bij De Dominee zijn! Tijdens mijn zwangerschap kon ik niet wachten tot de bevalling, alleen maar zodat ik weer een broodje carpaccio van De Dominee mocht, haha! Maar er staan ook diverse andere lekkere broodjes, soepen en salades op de lunchkaart. Overigens is De Dominee ook een hele leuke plek om ‘s avonds te genieten van een diner.

Heerlijk eten bij De Dominee in Oldenzaal

Klein Afrika

Klein Afrika ligt niet in het centrum van Oldenzaal, maar voor een lunch hoef je natuurlijk niet altijd de stad in. Met kinderen in huis is er altijd wel een moment op de dag dat pannenkoeken eten een heel goed idee is. Of dat nou ‘s avonds is of een pannenkoek als lunch.. Bij Klein Afrika in Oldenzaal kun je er meteen een leuk uitje van maken..  Ga eerst lekker wandelen en spelen op het hulsbeek, bezoek het Speelbos en ga vervolgens naar Klein Afrika om de dag af te sluiten in de speeltuin én de mini dierentuin. Een pannenkoek erbij en je leuke middag is helemaal compleet, ideaal als het heerlijk weer is!

Hotspot: Klein Afrika in Oldenzaal

Wat is jouw favoriete plek om te lunchen in Oldenzaal?

 

5 Comments
 • Anne Dierselhuis

  Shakes en cakes lijkt mij zo leuk… binnenkort maar eens een uurtje vrij maken..

  • Maud

   Is ook ontzettend leuk! Ik vind het in ieder geval een heel leuk concept en het is er erg gezellig. Veel plezier!

 • Marcella

  Dat broodje brie ziet er goddelijk uit! Maar bij Shakes & Cakes zal ik me ook prima vermaken. Ik moet echt eens jouw kant op komen hé! Lijkt me zo gezellig, eindelijk kennis maken!

  • Maud

   Jaaa, we moeten echt eens afspreken! Lijkt mij ook gezellig!

 • Caroline bartelink

  Allemaal erg leuke adresjes, maar je bent er 1 vergeten, en dat is le Sourire. Ook hier kun je fantastisch eten en een gezellig terras waar je heerlijk kunt zitten aan de markt.

Leave a Reply