Eten & drinken

Getest | Een weekje HelloFresh voor het hele gezin

  • By
  • 12 februari 2019
  • Sticky
HelloFresh voor het hele gezin - Maudgeniet.nl

Iedere dag maar weer verzinnen wat er op tafel moet komen te staan… Op de een of andere manier is dat altijd de taak van de vrouw des huizes; bij ons in ieder geval wel. Laat ik ook maar meteen met de deur in huis vallen: ik vind het een vreselijke taak! Steeds maar weer iets bedenken wat iedereen lekker vindt, wat gezond is en als het kan ook nog een beetje snel op tafel staat. En dus besloot ik om deze taak uit handen te geven: we hebben een week HelloFresh voor het hele gezin getest!

Lees ook: Drie maaltijdboxen voor drukke (of luie) moeders

Maaltijdboxen vergelijken

HelloFresh is misschien wel een van de meest bekende maaltijdboxen in Nederland. Het principe is ideaal voor drukke (of luie) moeders: je kunt kiezen uit een aantal gerechten, klikt aan wat je eten wilt en een paar dagen later staat er een vriendelijke jongeman (in ons geval Stijn) in de keuken om jouw eten te bezorgen. Recepten zitten er bij en je hoeft verder nergens meer over na te denken. Handig toch?

Eerder hebben wij diverse maaltijdboxen van Ekomenu getest, dit keer besloten we om eens HelloFresh te proberen. Een perfect moment voor ons om eens de verschillende maaltijdboxen te vergelijken.

HelloFresh voor het hele gezin

Toen ik het assortiment van de desbetreffende week bekeek, zaten er best wel heel veel onbekende gerechten tussen. Een ‘standaard’ spaghetti bolognese of ‘gekookte aardappels met broccoli en een gehaktbal’ kom je niet tegen in het menu. Op zich geen probleem, ik vind het juist leuk om ook eens wat anders te proberen. Maar tegelijkertijd weet ik ook dat ze bij ons in huis niet altijd de makkelijkste eters zijn. Saar en ik lusten vrijwel alles, maar Jasper en Fenne zijn toch iets kieskeuriger. Ik besluit om de meest ‘normale’ gerechten te kiezen en een paar dagen later wordt het bezorgd. Ons avontuur met HelloFresh voor het hele gezin kan gestart worden!

Ik kies voor een HelloFresh maaltijdbox met drie recepten voor vier personen. Op het menu staat:

  • Meiraappuree met varkensworst (met stukjes appel) en spinazie
  • Groentestoofpotje met rundermerguez
  • Plaatbroodpizza met groene pesto

HelloFresh voor het hele gezin - Maudgeniet.nl

Een pluspunt vind ik dat alle gerechten apart verpakt zijn en het daardoor lekker overzichtelijk is. Je pakt ze in de koelkast (wat wel veel ruimte in beslag neemt) en haalt er een willekeurige zak uit op de dag dat je die nodig hebt. De recepten zitten er bij geleverd en daar staat ook op hoelang je bezig bent met de bereiding, fijn vind ik dat! Wat mij meteen opvalt is alle gerechten best veel groentes bevatten, of in ieder geval een stuk meer dan dat ik zelf gebruik tijdens het koken.

Wat vonden we er thuis van?

Ik moet zeggen dat ik alle gerechten heerlijk vind, alleen de varkensworst met appel er in valt bij mij niet in de smaak. Dit vind ik gewoon écht een hele rare combinatie, maar de overige gerechten vind ik heerlijk. Saar heeft wat eten betreft nog niet echt een mening, dus die eet gewoon alles op wat je haar voorschotelt. Maar Jasper en Fenne hadden er iets meer moeite mee.. Ze aten (bijna alles) wel op, maar waren niet razend enthousiast. Als het aan hen ligt eten we gewoon weer stukken vlees met aardappels en groente en af en toe een bekende ovenschotel, rijst of een pasta.

Conclusie:
Is dit een aanrader, HelloFresh voor het hele gezin? Er zijn heel veel verschillende gerechten waar je uit kunt kiezen, dus dat is fijn. (Als ik nu naar de gerechten van aankomende week kijk, krijg ik spontaan honger.) Er zitten heel veel lekkere en verschillende gerechten tussen en er zit dan ook altijd wel wat gerechten tussen die iedereen lust bij ons in huis. Maar aangezien Jasper en Fenne niet razend enthousiast zijn als ik het eten op tafel zet, dan kies ik er toch minder snel voor. Uiteindelijk ben ik ruim een half uur bezig met koken en dan vind ik het ook altijd fijn dat iedereen het ook écht lekker vindt. 😉

Ik weet dus nog niet zeker of ik het snel nog een keer zou bestellen.. Voor mezelf en Saar absoluut wel; wij hebben enorm genoten. Maar de rest van ons gezin moet natuurlijk ook lekker kunnen genieten van het avondeten. Ik denk dat we het nog een keer gaan proberen als de kindjes wat ouder zijn en ook echt beseffen dat ze dingen moet proeven en moeten leren eten. Gaat vast goedkomen!

HelloFresh voor het hele gezin - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply