Eten & drinken

Getest: Het familiemenu van Ekomenu

  • By
  • 16 oktober 2017
  • Sticky
Familiemenu van Ekomenu

Eerder dit jaar was ik te vinden op de Negenmaandenbeurs (ja echt) en daar maakte ik kennis met Het 9 maanden menu van Ekomenu. Dit beviel ons toen goed en onlangs besloten we om het familiemenu van Ekomenu te testen. Misschien heb je het al voorbij zien komen op mijn Instagram-account!

Soms ben ik zo inspiratieloos als het om avondeten gaat.. Wij hebben thuis dan ook regelmatig de discussie ‘bedenk jij maar wat we eten’, want soms weten we het écht niet meer. Maar toen we het familiemenu van Ekomenu testten hadden we daar geen last van, want toen werd er voor ons bepaald wat we gingen eten. Handig!

Familiemenu van Ekomenu

Lees ookGetest – Het 9 maanden menu van Ekomenu

Ons menu
In het familiemenu zitten 4 gerechten voor het hele gezin. Ekomenu is een gezonde maaltijdbox met 100% biologische ingrediënten, waarvan altijd één recept vegetarisch is. Ons weekmenu bestond uit:

  • Verse lasagne
  • Plaattaart met gegrilde herfstgroenten (vegetarisch) 
  • Hutspot
  • Surinaamse kip met noodles

Wij begonnen met de plaattaart. Een taart van bladerdeeg met pompoen, wortelpeterselie, spinazie, creme fraiche en rozemarijn. Smullen! Ik vond ‘m zelf ontzettend lekker, maar onze peuter was het er niet mee eens. Ze haalde de stukjes pompoen er af (Vin nie jekke!), vroeg zich vervolgens hardop af of je blaadjes (spinazie) wel kon eten en begon vervolgens huilend te vragen waar het vleesje nou was.. Haha! Nou, dat was dus een leuk begin van ons weekmenu.. Gelukkig ging het de rest van de week wel goed.

Familiemenu van Ekomenu

De lasagne zat barstensvol met groenten en was ontzettend lekker. De Surinaamse kip met noodles was mijn persoonlijke favoriet, ik wou de hele pan wel in m’n eentje op eten, hihi. Wat ik leuk vond aan de hutspot was dat hier niet alleen de bekende wortelen en uien in zaten, maar ook pastinaak. Dit zorgde voor net een beetje een andere smaak en maakte het daardoor extra lekker. Sorry Jasper, dat je dit nu pas leest en weet. Hihi! 😂

Familiemenu van Ekomenu

Bij alle gerechten werd een handig recept geleverd, zodat ik stap voor stap precies wist wat ik moest doen. De gerechten stonden vrijwel allemaal binnen een half uur op tafel en waren dus erg makkelijk te bereiden. Wat fijn! Wij hebben heerlijk genoten van de verrassende recepten. 🙂

Praktische informatie
Het familiemenu van Ekomenu bevat 3 of 4 maaltijden voor circa 4 personen. Van te voren kun je op de website van Ekomenu precies zien wat er in de maaltijdbox zit. Voor 3 maaltijden betaal je € 49,00 en voor 4 maaltijden betaal je € 59,00. Wanneer je het familiemenu van Ekomenu wilt bestellen, dien je dit uiterlijk voor dinsdag 23.59 uur te doen. Je kunt vervolgens zelf kiezen uit een aantal dagen wanneer het dan gekoeld bezorgd wordt.

 

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Je leest hier alleen mijn persoonlijke mening. Meer informatie over samenwerkingen kun je terugvinden in mijn disclaimer.

 

1 Comment
  • Marcella

    Heel herkenbaar, niet weten wat je (nu weer) wilt koken. Zo’n box met recepten is dan fijne inspiratie!

Leave a Reply