Eten & drinken

Getest: Het 9 maanden menu van Ekomenu

  • By
  • 11 mei 2017
  • Sticky
9 maanden menu - ekomenu

Dit jaar ging ik voor het eerst naar de Negenmaandenbeurs om te ontdekken of mijn vooroordelen klopten. Op deze beurs maakte ik kennis met Ekomenu; een maaltijdbox met allemaal biologische ingrediënten. Gezond eten tijdens de zwangerschap is natuurlijk heel belangrijk, maar met de verschillende cravings is dit soms ook behoorlijk lastig. 😉 Wij probeerden een week het 9 maanden menu van Ekomenu.

Het 9 maanden menu
Hoewel ik het ‘eten voor twee’ altijd héél serieus neem 😉 – blijkt het toch niet nodig te zijn. Dus sorry mama’s to be die dat ook heel serieus nemen. Wél is het erg belangrijk dat je voldoende eet en vooral de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Met het 9 maanden menu weet je zeker dat dit lukt. Iedere maaltijd bevat voldoende groenten, vlees, af en toe vis en er zit altijd een vegetarisch gerecht in. Extra fijn: het staat altijd binnen 30 minuten op tafel!

9 maanden menu - ekomenu

Ons menu
Wij mochten het 9 maanden menu een week testen en hadden 4 maaltijden voor twee personen. Onze Madame at natuurlijk ook gewoon mee, maar dat kon allemaal prima qua hoeveelheden. Ons weekmenu bestond uit:

  • Lentestamppot van andijvie, radijsjes en ui met kaasnuggets (vegetarisch)
  • Nasi goreng met ei (vegetarisch)
  • Pasta bolognese
  • Quinoasalade met kip, rode biet, appel, sinaasappel

9 maanden menu - ekomenu

Ik vond het fijn dat ik een keer niet zelf hoefde na te denken over wat we de hele week gaan eten. Ik moest van te voren wel even goed nadenken hoe ik thuis aan Jasper ging verantwoorden hoe we twee keer vegetarisch gingen eten. 😉 Geintje natuurlijk! Om hem niet teleur te stellen zorgde ik er voor dat we bij de stamppot speklapjes hadden en bij de nasi sate. Hij blij; wij blij!

De gerechten waren allemaal lekker en makkelijk te bereiden. De ingrediënten zaten voor elke maaltijd apart verpakt (in een gerecyclede papieren tas) en er zat ook een duidelijke bereidingswijze bij. Na de lentestamppot had ik nog andijvie over, wat ik de volgende dag gebruikte voor een salade. Verder waren alle porties precies goed!

9 maanden menu - ekomenu

Praktische informatie
De maaltijdbox bevat 3 of 4 maaltijden en je kunt kiezen tussen maaltijden voor twee of vier personen. Van te voren kun je op de website van Ekomenu precies zien wat er in de maaltijdbox zit. Wanneer je het 9 maanden menu wilt bestellen, dien je dit uiterlijk voor dinsdag 23.59 uur te doen. Je kunt vervolgens zelf kiezen uit een aantal dagen wanneer het dan gekoeld bezorgd wordt.

 

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Je leest hier alleen mijn persoonlijke mening. Meer informatie over samenwerkingen kun je terugvinden in mijn disclaimer.

 

No Comments
Leave a Reply