Eten & drinken

Uitgebreid getest: Gallo Family Vineyards – wijnproeverij

  • By
  • 30 oktober 2020
  • Sticky
wijnproeverij Gallo Family Vineyard

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik ontzettend leuke post kreeg. Ik kreeg namelijk een doos vol wijnen in huis en niet zomaar wijnen, maar de heerlijke wijnen van Gallo Family Vineyards. Een uitgebreide wijnproeverij stond meerdere keren op de agenda. Inmiddels hebben we thuis de wijnen uitgebreid kunnen testen en wat waren ze heerlijk. We testten de Chardonnay,  de Grenache Rosé en de Cabernet Sauvignon.

wijnproeverij Gallo Family Vineyard

Grenache rosé van Gallo Family Vineyards

We begonnen thuis met het proeven van de Grenache rosé. Op een warme zomerse dag trokken we dit flesje open bij een barbecue, wat genieten! De rosé is wat zoeter dan ik gewend ben. Maar juist om die reden erg lekker bij gegrilde kip, gegrilde groenten of juist bij een frisse salade. Ik vind het altijd moeilijk om precies te omschrijven wat ik proef, maar ik proefde toch echt rood fruit, waaronder aardbei en framboos. Tijdens het warme weer was deze rosé perfect bij de barbecue, binnen no time was de fles leeg. Een heerlijke rosé om te drinken op een zomerse dag.

Aangezien wij dit jaar geen zomervakantie hadden; gaf deze rosé ons toch nog een beetje een vakantiegevoel. Hopelijk kunnen we deze volgend jaar drinken in een heerlijk warm vakantieland!

wijnproeverij Gallo Family Vineyard

Cabernet Sauvignon van Gallo Family Vineyards

Heel eerlijk? Ik vind rode wijn heerlijk, maak vaak te zwaar. De Cabernet Sauvignon van Gallo Family Vineyards vond ik een perfecte rode wijn; niet te zwaar, maar wel lekker zwoel zoals een rode wijn hoort te zijn. Niet alleen lekker bij (rood) vlees of een zoet dessert, maar bijvoorbeeld ook bij een kaasje. Wij probeerden deze rode wijn bij een uitgebreide borrel (en stiekem nog een glaasje terwijl ik dit artikel typ)..

Op de een of andere manier associeer ik rode wijn altijd met herfst en winter. Dus deze wijn zou ik graag drinken bij een vuurtje, een deken om me heen en stiekem ‘s mores erbij. Heerlijk!

wijnproeverij Gallo Family Vineyard

Chardonnay van Gallo Family Vineyards

Ik vind een wijntje het lekkerste tijdens een gezellige borrel, bijvoorbeeld op een vrijdagmiddag of een zondagmiddag. Kindjes lekker spelen, genieten van het weekend, een hapje én een wijntje. Droge witte wijn is dan mijn favoriet en deze Chardonnay paste daar erg goed bij. Een lekkere droge witte wijn met toch een zoet én fris vleugje er in. Ik doe echt altijd mijn best om goed te proeven wat er precies in zit en ik proefde fruitsmaken van perzik, peer en zelfs nog een beetje zoetigheid van vanille. Heerlijk! Ik vond de wijn erg lekker bij een aantal gezellige borrelhapjes, zoals olijven en fuet. Ik ben dol op de combinatie van een droge witte wijn met een ‘zoutige bite’ erbij.

De volgende keer drink ik deze wijn heel graag met mijn lieve vriendinnen, maken we er een gezellige vriendinnen-borrel van!

wijnproeverij Gallo Family Vineyard

Waar zijn deze heerlijke wijnen verkrijgbaar?

  • Cabernet Sauvignon: PLUS, SPAR, Vomar, Poiesz, Dagwinkel, Jan linders, Bol.com.
  • Chardonnay: Jumbo, PLUS, SPAR, COOP, Hoogvliet, Dagwinkel, DIII, Vomar, Poiesz, Boon, Jan linders, Bol.com.
  • Grenache Rosé: PLUS, COOP, Hoogvliet, Dagwinkel, DIII, Pioesz, Boon, Jan linders, Bol.com.

Wijnproeverij goed geslaagd!

De wijnproeverij thuis is zeer geslaagd. We hebben het dan een klein beetje opgedeeld, niet alles tegelijk geproefd en heb genoten van iedere wijn en van ieder slokje.

Het is goed om te weten dat deze drie varianten verkrijgbaar zijn in een 750 ml fles of in een 187 ml fles. Het kleine flesje is ideaal als je maar een wijntje wilt drinken of bijvoorbeeld om mee te nemen tijdens een gezellig picknick! Voor nu zeg ik… Dikke proost!

No Comments
Leave a Reply