Eten & drinken

Fruit.nl – dan eet je ‘t wel!

 • By
 • 6 december 2016
 • Sticky
Fruit.nl

Ik schreef al eens over het feit dat ik een #loedermoeder ben.. Daar kwam ik vooral achter toen ik het ‘hardop’ vertelde tijdens een workshop ‘Verpakkingen lezen’. Terwijl ik het heel belangrijk vindt dat Madame zo min mogelijk suikers krijgt en vrijwel alleen maar gezonde tussendoortjes krijgt, kan ik totaal niet stoppen met snacken & snaaien. Een vriendin van mij wees me er laatst nog op. Zij vond het zelfs zielig dat Fenne bijvoorbeeld nog geen chocomelk (suikers) mag en dat ze stiekem heus wel door heeft dat ik iets eet wat veel lekkerder is, haha!

Het is heus niet zo dat ik alleen maar ongezond eet, ik ben alleen heel gek op snacken. Het liefst de hele dag. 😉 Ik eet bijvoorbeeld standaard wel twee stukken fruit op een dag! Ik probeer dit altijd af te wisselen, maar kom toch altijd weer thuis met bananen, mandarijnen en kiwi’s. Van Fruit.nl mocht ik een van hun fruitboxen uitproberen.

Fruit.nl

Fruit.nl
Via Fruit.nl kun je verschillende fruitboxen bestellen. Je kunt aangeven of je dit wekelijks, 2-wekelijks, 4-wekelijks of eenmalig wilt ontvangen. Maar je kunt ook aangeven voor hoeveel personen je de box wilt aanschaffen. Je krijgt dan een box thuis gestuurd met verschillende stukken fruit, genoeg voor een hele week! Van te voren weet je niet welk fruit er in zit, alleen weet je zeker dat het zo’n 5 tot 7 verschillende soorten zijn.

De box die wij ontvingen was enorm variërend, zo leuk! Er zaten druiven in, mandarijnen, appels, peren, stoofperen, bananen, passievrucht, een grapefruit én een exotische verrassing, namelijk het drakenfruit.

Fruit.nl

Wat vond ik er van?
Aan de ene kant vind ik het ontzettend handig en een superleuk concept! Aan de andere kant vond ik het spannend dat ik van te voren het fruit niet even kon voelen én dat ik niet wist welk fruit we de hele week zouden eten.

Achteraf gezien maakt dat ook helemaal niks uit, want het fruit was allemaal van een goede kwaliteit en wij lusten eigenlijk al het fruit wel (vooral Madame is gek op fruit!). Met ons drieën hadden we genoeg om allemaal 2 stuks fruit per dag te eten. Als je het fruit niet allemaal op krijgt, kun je er heerlijke smoothies mee maken. Op de website van Fruit.nl vind je diverse recepten, maar ook uitleg over de exotische verrassing van de week!

Ik ben nu vooral heel nieuwsgierig geworden naar de sapbox en ze hebben zelfs een drinkkokosnootbox! Ben jij ook zo nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op de website van Fruit.nl!

12 Comments
 • Femke

  Mmm, dat ziet er heel goed uit! Wat een leuk concept!

  • Maud

   Is ook heel erg leuk.. Zoete verrassingen in een box die ook nog eens heel gezond zijn 😀

 • ivonne

  Wij kijken geregeld naar de boxen maar doen het dan toch niet. De recepten van Hello Fresh staan zelfs gewoon online. Ingrediënten kun je overal kopen en dan vaak een stuk voordeliger en ook van goede kwaliteit. Voor mij is de prijs belangrijk en geeft dan de doorslag.
  Ik vind het op zich een perfecte uitvinding voor als je geen zin hebt om elke keer zelf weer te bedenken wat je gaat eten of gewoon minder tijd voor de boodschappen (over) hebt.

  • Maud

   Ik moet eerlijk zeggen dat dit ook onze eerste ‘box-keer’ was! Voor fruit is me dat heel goed bevallen, maar qua avondeten ben ik (ook) nog een beetje bevooroordeeld. Misschien toch maar eens proberen!

 • Jenny

  Wat een grappig concept!

  Ik koop eigenlijk nooit Drakenfruit in Nederland omdat het hier altijd minder smaakt dan in Indonesië. Gelukkig zijn er voldoende soorten fruit uit de regio die ik eet. Ik woon naast een groenteboer, kun je nagaan 😉

  • Maud

   Woon je naast een groenteboer? Wat leuk! Bij ons bestaat helemaal geen groenteboer meer, alleen op de markt 😉

 • Yvonne

  Ziet er echt superrelaxt uit, maar ik haal fruit altijd gewoon zelf en varieer dan ook wel in wat ik uitkies. Zo had ik van de week sharonfruit en ananas. Ik vind die fruitboxen e.d. altijd erg prijzig en op deze manier kan ik zelf lekker variëren… boodschappen moet ik toch halen. 🙂

  • Maud

   Dat kan ik ook wel weer begrijpen! Boodschappen halen moet je toch inderdaad, hihi.

 • Marcella

  Superleuk hé, die box! Al had ik stiekem ook wel dragon fruit willen ontvangen. Heb het in Thailand gegeten, maar erna nooit weer. Jammer, want het is onwijs lekker!

  • Maud

   Dragon fruit is inderdaad heerlijk! Ik ben benieuwd nar jouw box 😉

 • Kelly | Dutchie on the Road

  Leuk concept, maar ik vind het persoonlijk erg prijzig. Ik woon op loopafstand van de supermarkt. Erg handig. Ik eet standaard iedere ochtend fruit door mijn yoghurt. Heerlijk!

 • Jessica

  Het klinkt inderdaad wel als een leuk concept! Vooral voor mensen die keuzestress krijgen in de supermarkt of juist altijd voor dezelfde keuzes gaan. Al vind ik het toch ook wel iets hebben om in de supermarkt of op de markt te staan en het fruit eerst even te kunnen voelen ;p

Leave a Reply