Eten & drinken

De grote HEMA pepernotentest: wij hebben de vijf verschillende smaken getest!

 • By
 • 18 oktober 2018
 • Sticky
Pepernoten Hema / Maudgeniet.nl

Oh jongens! De pepernoten liggen al een hele tijd in de winkel en ik kon me ook echt een hele tijd inhouden. Maar nu is het gedaan met mijn geduld! Achter de schermen ben ik -samen met Fenne- druk bezig met een grote pepernotentest. Zo testen we onder andere de pepernoten van HEMA.

Ja ja ja! Ik wéét dat het eigenlijk kruidnoten zijn. Maar in de volksmond worden het toch echt pepernoten genoemd en daarom blijf ik lekker eigenwijs pepernoten zeggen. 😉 Nu ik dat meteen gezegd heb, kan ik ook meteen vertellen dat ik achter de schermen al ontzettend druk ben met Sinterklaas. Ik vind dit zo’n leuke periode dat ik barst van de inspiratie. En bij de Sinterklaas tijd horen natuurlijk ook pepernoten (of kruidnoten, whatever!).

Getest: de pepernoten van de HEMA

Dit jaar heeft de HEMA maar liefst vijf verschillende smaken in het assortiment en deze hebben we thuis uitgebreid getest. Ons testpanel werd steeds verder uitgebreid. Tijdens ons etentje met mijn vriendinnen + aanhang werden de pepernoten namelijk ook op tafel gegooid en daarom hebben we natuurlijk een hele goede en duidelijke mening. Laten we vooral beginnen met het feit dat alle smaken er heerlijk uit zien. Dat nodigt sowieso uit om ze alle vijf te proeven! De vijf smaken van de HEMA pepernoten in 2018 zijn:

 • Truffel
 • Cappuccino
 • Prosecco
 • Pumpkin Spice
 • Stroopwafel

Pepernoten Hema / Maudgeniet.nl

Truffel pepernoten

Oh, ik ben gek op truffelpepernoten. En toch eet ik ze bijna nooit; puur en alleen omdat ik te nieuwsgierig ben naar andere smaken. En vooruit, ook een beetje omdat ik chocoladepepernoten misschien net iets lekkerder vind. Maar de truffelpepernoten van de HEMA zijn erg lekker. Niet te ‘poederig’ en een duidelijke smaak.

Cijfer: 7,5

Cappuccino pepernoten

Als je de zak met cappuccinopepernoten open maakt, komt de cappuccinogeur je al tegemoet. En daar blijft het niet bij.. Naast dat je een soort witte chocolade proeft, proef je ook écht cappuccino. Ik vind ze heerlijk!

Cijfer: 9

Prosecco pepernoten

Hmm.. Ik ben er nog niet goed uit wat ik hier van vind. Heel eerlijk kan ik niet zeggen dat ik de prosecco-smaak echt kan herkennen (en wat dat betreft ben ik toch wel een lichte kenner, haha!). Maar ik vind ze wél erg lekker. Een beetje zoet, maar toch fris.. Ze doen mij een beetje denken aan yoghurt rozijntjes, maar dan zonder de rozijntjes. 😉

Cijfer: 6,5 (maar wel erg lekker!)

Pumpkin spice pepernoten

Knal oranje zijn deze pepernoten, zoals je ook een beetje zou verwachten van de smaak Pumpkin Spice. En het grappige is: dit is absoluut de favoriet van Fenne! Waarom dat zo grappig is? Het is een pepernoot met een echte kruidige smaak, de kaneel en anijs kun je er goed in herkennen. Dat vind ik niet per se favoriete smaken voor een peuter, maar niks is dus minder waar. Ze vindt ze heerlijk en ik kan het eigenlijk alleen maar met haar eens zijn. Extra lekker met een grote kop thee erbij!

Cijfer: 8,5

Stroopwafel pepernoten

Deze pepernoot vind ik heel moeilijk om te omschrijven. Wanneer je de zak open doet, ruik je echt een typische caramelgeur. Als je vervolgens dan een pepernoot eet, proef je niet per se de stroopwafel. Eerst proef je een soort donkere smaak en daarna is de pepernoot is lekker zoet. Als je er vervolgens nog een paar eet en dan even stopt met eten, proef je toch een beetje stroopwafel. Ik vind de smaak heel grappig! Maar dus ook echt moeilijk om te omschrijven

Cijfer: 7,3

Conclusie: de winnaar van de HEMA pepernotentest

Jup, wie goed heeft gekeken naar de cijfers weet dat ik cappuccino de winnaar vind van deze test. Een typische geur en smaak en ze zien er ook nog eens heerlijk uit. *Neemt nog een pepernootje* En de Pumpkin Spice heeft een absolute nummer twee, ondanks de ietwat typische smaak. Dat de prosecco pepernoten het laagste cijfer hebben, wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet lekker zijn.

Als ik je een advies mag geven.. Probeer ze allemaal!

Pepernoten Hema / Maudgeniet.nlPepernoten Hema / Maudgeniet.nl

3 Comments
 • nicole orriens

  Fijn dat ze op zich allemaal lekker zijn! Ik houd zelf het meest van ‘gewone’ kruidnoten.

 • D

  Ik heb geen pepernoot in deze hele test gezien. Het zijn kruidnoten!

  • Maud

   Dan moet je de tweede alinea eens lezen! 🙂

Leave a Reply