Eten & drinken

Buiten koken en eten – ook in de winter!

  • By
  • 24 november 2018
  • Sticky
Buiten koken winter - Maudgeniet.nl

Wij zijn echt gek op barbecuen! Als het mooi weer is, vertik ik het om in een hete keuken te staan om te koken; ideaal om dan de barbecue aan te doen. We zijn zelfs zo verwend dat we er twee hebben: een op gas (voor de snelle hap) en een echte Weber (voor de uitgebreide en extra lekkere barbecue). Maar als je denkt dat je alleen de zomer de perfecte tijd is voor een barbecue, dan heb je het mis. Ook in de winter is het zo fijn om buiten te zijn.. Misschien is het in de winter zelfs nog wel gezelliger om buiten te koken of te barbecuen!

Barbecuen in de winter is extra gezellig!

Tijdens kerstmarkten en andere winterse evenementen vind je overal vuurkorven. Grote groepen mensen staan om die vuurkorven heen, vrijwel allemaal met een lekker warm drankje in hun hand. Zeg nou zelf.. Dat is toch ontzettend gezellig? Dus waarom dan niet barbecuen in de winter? Gezellig met z’n allen om een haardvuurtje zitten, kijken naar dat knisperende hout, een paar echte winterse gerechten bedenken (en maken en eten) en dat allemaal lekker buiten!

Dus terwijl ik een paar heeele jaloersmakende plaatjes tegen kom op Pinterest, besluit ik spontaan dat ik onze tuin deze winter ga omtoveren tot een leuke en gezellige wintertuin. Ik sla de mooiste (en voor mij meest realistische) afbeeldingen op en bedenk dan hoe mijn wintertuin er uit moet gaan zien. Niet veel later bestel ik een driepoot, inclusief vuurschaal, barbecueplaat en kampvuurpot.

Buiten koken winter - Maudgeniet.nl

Buiten koken met een driepoot

We hebben natuurlijk al een gasbarbecue en een Weber, maar ik wil heel graag iets met ‘echt vuur’. Ik zie al helemaal voor me hoe Fenne druk bezig is met het roosteren van de marshmallows en eerlijk toegegeven.. De smaak van bijvoorbeeld vlees met ‘echt vuur’ is veel lekkerder! Als blijkt dat ik ook nog een kampvuurpot kan kiezen bij de driepoot, ben ik helemaal om. Lekkere stoofschotels kan ik hier in maken! Of soep! Of warme chocolademelk! Of glühwein! Ik zie al helemaal voor me hoe wij deze winter een aantal weekenden gezellig in de tuin doorbrengen. Met echt vuur!

Tijdens ons weekendje weg naar Schiermonnikoog gebruikten we bij Villa Schier de barbecue trouwens als vuurkorf. Een heel goed en gezellig alternatief als je zo snel niks anders in de buurt hebt. 😉

Tips en recepten gezocht!

Na een middagje marshmallows roosteren en worstjes bakken ben ik nu natuurlijk op zoek naar échte tips en recepten. Wat is het allerlekkerste (winter)recept voor de barbecue? Wat moet er op die barbecueplaat? En wat moet er in die kampvuurpot? Deel jij jouw tips en recepten met mij in de reacties?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen van Vuurkorfwinkel.nl, maar je leest hier alleen mijn eigen mening en bevindingen. Ik ga geen samenwerkingen aan die niet passen bij mij of Maudgeniet.nl.

No Comments
Leave a Reply