Eten & drinken

Bakkerij Olde Keizer in Oldenzaal: een kijkje achter de schermen

  • By
  • 21 september 2018
  • Sticky
Bakkerij Olde Keizer in Oldenzaal / Maudgeniet.nl

Bakkerij Olde Keizer is toch echt wel een begrip in Oldenzaal. Als iemand deze naam noemt, roep ik keihard ‘de lekkerste saucijzenbroodjes ooit!’. En ik ben niet de enige.. Jasper vindt deze saucijzenbroodjes ook heerlijk! En dus gaan we regelmatig naar deze bakker om een paar saucijzenbroodjes te halen. Maar onlangs mocht ik hier een kijkje achter de schermen nemen en werd mij uitgelegd hoe zo’n broodproces nou eigenlijk in z’n werk gaat..

Een klein winkeltje..

Eigenlijk zit Bakkerij Olde Keizer een klein beetje verstopt. Vanuit de Berkstraat moet je echt tussen twee huizen in rijden en dan kom je opeens op een parkeerplaats met een bakkerij erbij. De bakkerijwinkel is eigenlijk een heel klein winkeltje, maar precies groot genoeg voor alle soorten brood en lekkernijen die er verkocht worden.

Direct naast de winkel zit de bakkerij en daarmee is Bakkerij Olde Keizer de enige Ć©chte warme bakker in de regio. Leek dat ik ben: Ik dacht dat een warme bakker zelf het brood maakte.. šŸ˜‰ Maar een warme bakker houdt in dat de bakkerij direct aan de winkel zit. Pascalle vertelt mij hoe het hele brood bakken in z’n werk gaat. ‘s Nachts om 01.00 uur beginnen de bakkers al met het deeg maken, kneden, snijden, rijzen en bakken. In totaal duurt het maar liefst 4 uur (!) voordat de broden klaar zijn. Oef, daar sta ik zelf niet altijd bij stil!

Zelf ben ik gek op brood en ik eet dan dagelijks ook best wel veel brood. Maar ik sta natuurlijk nooit stil bij het feit dat het zoveel werk is om een brood te maken, veel handwerk ook.. Het is wat dat betreft nog echt een ambacht. Mijn ogen zijn meteen weer geopend!

Zo veel lekkers!

En terwijl ik rond loop in dat kleine winkeltje, zie ik zo veel meer dan alleen brood. Zo veel lekkers! Want Bakkerij Olde Keizer heeft niet alleen een bakkerij achter de winkel, maar ook een banketbakkerij. Ze maken de lekkerste slagroomtaarten, de mooiste gebakjes en ze stellen zelfs hele mooie Twentse kerstpakketten samen.

Een kijkje achter de schermen..

Ik vond het zo ontzettend leuk om een kijkje achter de schermen te nemen bij Bakkerij Olde Keizer. Ik heb er veel van geleerd en ik ging uiteraard weer met heerlijke saucijzenbroodjes weer naar huis.

 

 

1 Comment
  • Marcella Molenaar

    Toen ik op nog op scouting zat heb ik ook eens een kijkje genomen bij een bakker. En ik heb er zelf een taart gemaakt toen. Heel tof!

Leave a Reply