Eten & drinken

5x High Tea in Twente

 • By
 • 13 mei 2017
 • Sticky
Sprakel in het bos

Oh yes! Ik ben gek op lekker eten én op thee. Wist je al dat ik vroeger als kind allemaal verschillende theezakjes spaarde? Hihi. Ik had meer dan 400 (!) verschillende soorten thee en was er altijd ontzettend druk mee. Ondertussen is deze hobby verwaterd, maar ik ben nog steeds gek op thee. In Twente zijn er veel plekken te vinden waar je kunt genieten van een heerlijke High Tea.

1. Theehuis Sprakel in het bos in Enschede
Theehuis Sprakel in het bos ligt verstopt in de bossen van Enschede. Na een wandeling of fietstocht kun je hier terecht voor een van de vele soorten thee, homemade gebak, een lunch met verse ingrediënten of een uitgebreide High Tea. De inrichting is ontzettend knus en ik ben helemaal fan!

Hotspot: Theehuis Sprakel in het bos

Sprakel in het bos

2. ‘t Theeluttke in De Lutte
Hier ben ik alleen nog maar geweest voor een kopje thee met een ‘simpele scone’ en dus helaas nog niet voor een uitgebreide High Tea. Maar dit staat zeker op de planning tijdens mijn zwangerschapsverlof. De Lutte is een leuk en schattig dorpje en ik weet ondertussen dat de soorten thee én de scones bij ‘t Theeluttke heerlijk zijn! 🙂

3. Theehuis Dennenoord in Nutter
Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier ben geweest, maar het is een van de bekendste High-Tea-plekken van Twente. En dat is niet voor niks. Zowel zoetekauwen als liefhebbers van hartig kunnen hier uitgebreid genieten. En als je thuis ook wilt genieten van de thee, dan kun je deze aanschaffen in het schattige winkeltje. Extra leuk: er zijn hier ook mogelijkheden om te overnachten!

Hotspot: Theehuis Dennenoord in Nutter

4. Boer’n thee leuten in Deurningen
Eerlijk gezegd staat deze High Tea plek nog hoger op mijn wishlist. Bij Landgoed Kaamps in Deurningen is er een mogelijkheid om te genieten van een Boer’n thee leut met Twentse streekgerechten, die uiteraard passen bij het boerenleven. Ik ben er ontzettend nieuwsgierig naar en probeer deze maand nog te gaan!

5. Theetuin ik & mijn moeder in Enschede
Deze leuke plek heb ik onlangs ontdekt met mijn lieve vriendinnetje en ik ben fan! Ik kan nu al niet wachten om er weer eens naar toe te gaan, maar dan neem ik Fenne mee. Eerst naar de kinderboerderij die naast de theetuin ligt om vervolgens te genieten van allerlei lekkers!

Theetuin ik & mijn moeder in Enschede

theetuin ik & mijn moeder

Leuk met kinderen!
Wist je dat het ook erg leuk is om zelf een High Tea te organiseren in huis? Zeker wanneer er kinderen bij zijn! Bekijk dan eens deze kindvriendelijke High Tea recepten en je hebt de High Tea al bijna compleet!

Meer lezen:

 

5 Comments
 • Petra

  In Usselo is ook nog een leuke theetuin! De ole zessprong! Er is alleen een tuin im van te genieten dus alleen open bij zonnige dagen… Deze hoort zeker in het rijtje om te proberen thuis (vind ik)

  • Maud

   Hi Petra. Wat een ontzettend leuke tip. Ik zit de hele zomer in huis in verband met zwangerschapsverlof, dus dat is een heel goed idee! Ik ga het onthouden!

 • Marcella

  Leuke plekken Maud! Ik moet nodig eens meer (dan dat ene kantoorgebouw) ontdekken in Twente 😉

 • Anne-Marie

  Graag geef ik de tip om eens te high-tea-en in Zenderen bij De Karmeliet. En ontdek in Hertme en Borne eens lekkere restaurantjes!

  • Maud

   Ik ben heel nieuwsgierig naar De Karmeliet in Zenderen! Ik ga eens iets plannen hiervoor.. Hertme en Borne moeten we ook echt vaker naar toe, het is zo dichtbij!

Leave a Reply