Genieten

Waarom wij elke maand sparen..

  • By
  • 23 maart 2018
  • Sticky
Sparen / Maudgeniet.nl

Oh jeetje, het leven is soms zo duur! En zeker met twee kleine kindjes in huis.. De vaste lasten, boodschappen doen, luiers (!), leuke uitjes en uiteraard de vakanties. Ik ben zo blij dat we allebei een goede (en leuke!) baan hebben. Op die manier kunnen we toch elke maand een bedrag opzij leggen om te sparen. Ik vind het namelijk heel belangrijk om te sparen, om verschillende redenen..

Sparen / Maudgeniet.nl
Afbeelding komt van Shutterstock.

Op vakantie gaan..
Jup, dat is wel een dingetje waar wij allebei heel veel waarde aan hechten. Wij vinden het heerlijk om regelmatig op pad te gaan: een weekendje weg of heerlijk een weekje naar de zon. Voor de komende maanden hebben we al diverse tripjes op de planning staan. Ontzettend leuk! Maar eerlijk toegegeven: als er niet gespaard wordt, dan kunnen we dat ook niet regelmatig doen.

En leuke dingen doen!
Behalve onze weekendjes weg en vakanties gaan we ook regelmatig een dagje op pad. Even naar een speeltuin, de kinderboerderij of een toffe hotspot bezoeken.. We vinden het heerlijk om er op uit te gaan! Dit hoeft natuurlijk niet altijd super veel geld te kosten, maar ik vind het wel erg fijn om daarvoor gespaard te hebben.

Onvoorziene uitgaven
Ik weet nog dat ik laatst grapte dat we beter moesten sparen. Want stel nou als de wasmachine het opeens opgeeft? Nog geen week later hadden we een kapotte wasmachine en daar ging een heel deel van ons spaargeld! Hoppakee; rechtstreeks naar een nieuwe wasmachine. Aaarrghh! Toch was ik enorm blij dat we een spaarrekening hebben, zodat het wel mogelijk is om een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Stel je voor: een week lang geen wasmachine in huis hebben! En dat met twee kleine kindjes in huis.. Hihi. Datzelfde geldt eigenlijk voor de auto. Stel nou dat deze een reparatie nodig heeft? Of erger nog.. Dat we een nieuwe auto moeten aanschaffen! Ik moet er niet aan denken; ik vind het zo zonde van ons spaargeld! Maar toch is het wel een fijn idee om te weten dat dat spaargeld er is. Mocht dat nou spontaan een keer niet het geval zijn.. Dan kunnen we altijd nog kiezen voor een shortlease auto.

Sparen voor de meisjes!
En uiteraard hebben Fenne en Saar allebei ook een eigen spaarrekening. Iedere maand storten we hier een bedrag op voor ze. En wanneer ze 18 zijn komt deze spaarrekening vrij. Hartstikke handig voor bijvoorbeeld hun rijbewijs, een studie, als ze uit huis gaan of weet ik veel! Gewoon fijn om tegen die tijd een bedrag te hebben voor hen. En nu maar hopen dat ze het dan ook daadwerkelijk voor iets nuttigs gaan gebruiken! En bijvoorbeeld niet om te shoppen of om wekelijks uitgebreid uit eten te gaan. 😉

Sparen jullie ook? En wat zijn jullie spaardoelen?

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

No Comments
Leave a Reply