Genieten

DIY: Maak je eigen mini dinosaurus tuin in een pot | Plant in a jar

  • By
  • 1 september 2019
  • Sticky
Mini dinosaurus tuin - DIY / Maudgeniet.nl

Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn. De ene keer schrijf ik artikelen op mijn blog, de andere keer ben ik aan het tekenen en soms bedenk ik een leuke DIY. Qua inspiratie zit mijn hoofd vrijwel altijd vol met leuke ideeën om aan de slag te gaan. Het is alweer een tijdje geleden dat ik het boek Smûk van Wimke Tolsma kocht en dat boek vind ik echt een aanrader. Het staat vol met inspiratie voor onder andere lekkere recepten en hele leuke zelfmakers. Door twee hele leuke zelfmakers uit dit boek kwam ik op het idee om een mini dinosaurus tuin te maken!

Dino’s zijn ook leuk voor meisjes!

Met twee kleine meisjes in huis denk je misschien niet meteen aan dino’s, maar toch vinden Fenne en Saar dinosaurussen ontzettend leuk. Afgelopen zomer gingen we met de meisjes naar het Dinopark Twente en dit was echt ontzettend tof! We keken daar allemaal onze ogen uit naar die grote levensechte dino’s. Ondanks dat we allemaal totaal geen verstand hebben van de verschillende dinosoorten en -namen, vinden we dino’s in huis allemaal tof! Niet veel later na dit leuke uitje hadden we dino speelgoed in huis en dit was voor mij het perfecte moment om een mini dinosaurus tuin te maken!

Dinopark Twente - Maudgeniet.nl

Een mini dinosaurus tuin maken

In het boek Smûk staan twee hele leuke zelfmakers om met planten te maken, waaronder een Plant jar en Winterwonderland in een vaas. Door deze twee te combineren en er dino’s aan toe te voegen had ik binnen no-time een mini dinosaurus tuin gemaakt. Ik had verwacht dat ik er best wel even mee bezig zou zijn, maar ik was er snel mee klaar. En toen het af was, noemde Fenne mij ‘de coolste moeder die er is’. Meer punten scoren dan dat lukt mij voorlopig niet meer. 😉

Mini dinosaurus tuin - DIY / Maudgeniet.nl

DIY – Dit heb je nodig:

  • Grote glazenvaas of weckpot
  • Potgrond voor kamerplanten
  • Steentjes en eventueel hydrokorrels
  • Kleine kamerplantjes (2 a 3 stuks)
  • Grote steen (gewoon te vinden in het bos!)
  • Boomschors en mos
  • 2 a 3 dino’s

Mini dinosaurus tuin - DIY / Maudgeniet.nl

En zo maak je deze toffe dinosaurus tuin in een pot!

Het lijkt een lastige DIY, maar (gelukkig) is niks minder waar. In principe is het simpel, je vult de glazen vaas (of weckpot) met verschillende laagjes. En binnen een mum van tijd ben jij de coolste mama die er is! 😉

Stap 1: Vul de bodem van de glazen vaas met kleine steentjes. Druk de steentjes een beetje tegen de rand en vul het midden eventueel met een aantal hydrokorrels (dit hoeft niet per se). Vervolgens vul je de vaas met een laag potgrond.

Stap 2: Haal de plantjes uit de bakjes en verwijder zoveel mogelijk zand van de wortels. Plant de plantjes vervolgens in de potgrond op een leuke manier, maar zorg er voor dat je plek overhoudt voor de grotere steen en de dino’s. In principe zijn er verschillende plantjes die je hiervoor kunt gebruiken. Ik koos voor een varensoort (asparagus setaceus) en een mini vetplantje.

Stap 3: Bedek de grond in de vaas met mos en boomschors en zet als laatste ergens de grote steen neer. Plaats er nog twee of drie dino’s bij en jouw mini dinosaurus tuin is klaar om in de spotlights te zetten!

Deze Plant jar zet je als pronkstuk in de woonkamer, de speelhoek of (misschien nog wel leuker) op de kinderkamer!

Over Smûk en meer toffe zelfmakers

Eerder schreef ik al een artikel over het boek Smûk. Het stond al een hele tijd op mijn Boeken Wishlist en uiteindelijk besloot ik het gewoon te kopen als cadeautje voor mezelf. In het boek laat Wimke op een makkelijke en laagdrempelige manier zien dat iedereen wat lekkers kan bakken en maken en dat iedereen ook kan knutselen en creatief bezig kan zijn.

Het boek heeft 256 bladzijdes en bevat 60 zelfmakers voor ieder seizoen. Van heerlijke bakrecepten (Friese duimpjes bijvoorbeeld!) tot de mooiste decoraties voor in huis. Er staan zoveel leuke zelfmakers in, dat de kans groot is dat er binnenkort nog meer DIY’s online komen op Maudgeniet.nl! Smûk is te koop bij diverse boekwinkels, op de website van Wimke en via Bol.com.

Mini dinosaurus tuin - DIY / Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply