Genieten

De spuit of het (honden)leven?

 • By
 • 24 juni 2018
 • Sticky
Buddy / Maudgeniet.nl

Jasper en ik hadden nog geen half jaar verkering toen we gezinsuitbreiding kregen. Voor we het wisten hadden we samen een hondje en we noemde hem Buddy. Ook al zijn we Buddy soms een beetje zat, hij hoort er toch helemaal bij en is eigenlijk een deel van onze relatie. Hihi. Afgelopen weekend werd Buddy ziek en kwamen we voor een moeilijke keuze te staan. Toen beseften we ons weer hoe ontzettend gek we eigenlijk met dat kleine beestje zijn!

Donderdagavond na het sporten loop ik met Buddy. Hij doet best lang over het plassen, maar het is al schemerig en ik kan het niet goed zien. Vrijdag valt het al niet meer zo op en lijkt er niks aan de hand te zijn. ‘s Avonds gaan we naar een feestje en als we terugkomen horen we van onze leuke oppas dat Buddy alles onder geplast heeft. Jasper is ‘s nachts tot 03.00 uur met hem bezig, want hij joelt alles bij elkaar!

Buddy / Maudgeniet.nl

Moeite met plassen..
Zaterdagochtend heeft Buddy enorm veel moeite met plassen. Hij loopt veel naar buiten en kan alleen nog maar zittend plassen, of nou ja.. Druppelen eigenlijk. Maar ondanks dat is hij wel vrolijk en wil ik het nog even afwachten. Aan het einde van de middag is hij nog steeds vrolijk, maar ik besluit toch om even de dierenarts te bellen. Ik wil namelijk heel graag weten of dit misschien ouderdom is, of het spoed heeft of dat het misschien wel kan wachten tot maandag. De dierenarts vertelt ons echter dat dit absoluut niet kan wachten en dat we meteen langs moeten komen met Buddy.

Een bezoekje aan het dierenziekenhuis..
Jasper gaat met Buddy naar het dierenziekenhuis, terwijl ik pannenkoeken ga bakken met Fenne en Saar. Ondertussen krijg ik verschillende appjes van Jasper wat ze aan het doen zijn met Buddy (en wat dat ongeveer allemaal gaat kosten). Vervolgens hoor ik een tijdje niks meer van Jasper en opeens komt hij thuis, zonder Buddy! Buddy had ondertussen al heel wat onderzoeken gehad: een urineonderzoek, een echo en op het moment dat Jasper thuis kwam werd hij onder narcose gebracht en kreeg hij een katheter. De dierenarts had namelijk geconstateerd dat Buddy blaasstenen had.

Buddy blijkt een stuk of 4 blaasstenen te hebben, een daarvan zit sowieso vast in de plasbuis en een andere is behoorlijk groot. Met de katheter proberen ze de blaasstenen te verwijderen en als dat niet lukt moet Buddy maandag meteen geopereerd worden. We eten ondertussen pannenkoeken en niet veel later worden we gebeld door de dierenarts. Hij heeft nogmaals een echo gemaakt en ondertussen ook al een röntgenfoto. Drie blaassteentjes zijn er uit gekomen, maar de andere is te groot en kan er niet van zelf uit. We krijgen de mededeling dat Buddy toch echt geopereerd moet worden.

Buddy / Maudgeniet.nl

Een operatie voor een hond die al 10 jaar is?

Daarnaast krijg ik ook de mededeling dat we op dit moment al op ruim € 300,- aan kosten zitten en dit is nog exclusief de operatie die Buddy echt nodig heeft. Thuis overleggen we of we Buddy willen laten opereren. Buddy is namelijk al ruim 10 jaar oud en we hebben natuurlijk nog geen idee hoe lang hij leeft. 10 jaar is best oud, maar voor een Jack Russell valt dat nog wel mee. En dus besluiten we uiteindelijk om toch een deel van onze spaarrekening te plunderen. We kunnen het echt niet over ons hart verkrijgen om hem in te laten slapen! Ooit hebben wij gekozen voor Buddy, dus vinden we dat we ook nu voor hem moeten kiezen.

Uiteraard is de kans aanwezig dat hij dit nog een keer krijgt (en wij dezelfde kosten nog een keer krijgen), maar dat hoeft niet het geval te zijn. De dierenarts vertelde ons dat Buddy verder hartstikke gezond is. Ja, hij wordt wat ouder.. Maar hij kan nog prima een paar jaartjes mee! Dus aanstaande maandag wordt Buddy geopereerd.

Als we dit weekend niet naar de dierenarts waren geweest, hadden we volgende week waarschijnlijk geen hond meer gehad! ik ben zo blij dat ik naar mijn hondenmoeder-gevoel heb geluisterd, hahaha. Ik moest er niet aan denken dat we volgende week een lege mand in huis zouden hebben staan. Hopelijk knapt onze oude brompot snel op!

 

 

2 Comments
 • Tamara S

  Ik moest afgelopen maand ook zo’n beslissing over mijn dwergpinschertje Manson (bijna 10) maken. Haar baarmoeder bevatte een heel groot gezwel en ik moest kiezen tussen inslapen of met spoed opereren. Na de röntgen en echo waren we al veel geld kwijt. Gelukkig hebben we de operatie gekozen, want ze is zo goed als nieuw en kan nog jaren mee. 800 euro armer, maar ons kleintje is er gelukkig nog. Heel veel succes en beterschap voor Buddy!

  • Maud

   Oh bah! Gelukkig gaat alles weer goed met haar!

Leave a Reply