Genieten

Day in the life fotoshoot | De mooiste herinneringen van échte momenten!

  • By
  • 29 december 2019
  • Sticky
Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Ik ben dol op foto’s en kan daar ook behoorlijk druk mee zijn. Regelmatig loop ik rond met de camera; tijdens dagjes weg en vakanties, maar zeker ook gewoon bij ons thuis. Ik vind het altijd een uitdaging om ‘het moment zoals het is’, vast te leggen. Op de een of andere manier lijkt het bij mij altijd alsof het allemaal in scene gezet is. Christie heeft daar totaal geen last van en die kan het moment écht vastleggen zoals het is. Dus deden we onlangs een Day in the life fotohoot bij ons in huis! Ik laat een aantal van deze toffe foto’s zien, want ik ben Christie zo vreselijk dankbaar voor de prachtige beelden!

Day in the life fotoshoot

Toen Saar net geboren was, kregen we een fotoshoot van mijn ouders als cadeau. Ik wilde geen fotoshoot dat we allemaal witte shirts en/of blousjes aanhadden met een spijkerbroek, maar ik wilde gewoon oprechte foto’s. Via via kwam ik destijds terecht bij Christie Agema Fotografie en na al haar foto’s online bekeken te hebben, hakte ik de knoop door. Ze kwam toen een dagdeel bij ons en toen ik de foto’s kreeg, begon ik te huilen.. Wauw; wat heeft ze ons leven prachtig vastgelegd! Nu, twee jaar later, heeft ze dag nog eens gedaan.. Met alle fijne momenten, maar ook met de mopper-momentjes. Echt precies zoals wij zijn, zo zijn de foto’s geworden!

Lees ook: Een newbornshoot, maar dan anders!

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Hoe ging bij ons de Day in the Life fotoshoot?

Christie kwam bij ons op een doordeweekse dag, rond 13.30 uur. Die maandag moest Fenne gewoon naar school en Christie volgde die dag bij ons het ritme wat we op zo’n dag hebben. Ik haalde Saar uit bed en maakte haar klaar om Fenne op te halen, dat gaat vrijwel altijd gepaard met eten én discussie. Daarna haalden we Fenne op van school, bakten we een cake (een Sinterklaas stoomboot cake), we knutselden met z’n allen aan tafel en rond 16.00 uur kwam Jasper thuis van zijn werk. Er werd gestoeid en gespeeld met papa, ik maakte het eten klaar en ook tijdens het avondeten legde Christie ons leven perfect vast.

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Hoe is Christie als fotograaf?

Wij hebben Christie nu twee keer een dagdeel bij ons in huis gehad en ik vind het een heel fijn persoon om in ons huis te hebben. Ze laat ons helemaal zijn zoals we zijn, ze zet zichzelf op de achtergrond en is echt alleen maar bezig met foto’s maken. Ondertussen loopt ze af en toe naar haar tas om het geheugenkaartje te verwisselen (want ze maakt zoooo veel foto’s!) en verder doet ze eigenlijk vooral haar ding. Ze geeft de kindjes een beetje aandacht wanneer zij daar zelf om vragen (of schreeuwen), maar na een hele korte tijd hebben we allemaal nog nauwelijks in de gaten dat Christie ook in ons huis is.

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Zo echt, zo puur en precies zoals wij zijn

Ik kan met recht zeggen dat het een Day in the life fotoshoot was. Het is grappig om jezelf terug te zien op de foto’s, maar ook om de ‘typische trekjes’ van de meisjes terug te zien. Op sommige foto’s zie ik de spanning op Fenne’s koppie als ze net uit school is, op andere foto’s zie ik het pruillipje van Saar als ze haar zin niet krijgt (of de duivelse blik als ze iets ondeugends gaat doen) en weer op andere foto’s voelt het alsof er een complete rust in huis is. Omdat het om een doordeweekse dag ging, zie je in het begin vooral mij met een van de kindjes op de foto, gevolgd door alleen maar foto’s van papa en de kindjes en tot slot verschillende foto’s van ons als gezin. Precies zoals het bij ons op zo’n dag gaat: op het moment dat papa terug komt van het werk, gaat daar alle aandacht en focus naartoe.. Om tijdens het avondeten weer gezellig met z’n viertjes samen te zijn. Heel tof om te zien!

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Een enorme aanrader!

Ik kan het iedereen aanraden om eens een Day in the Life fotoshoot te gaan doen. Dit kan thuis, tijdens een dagje weg of weekendje weg of waar je eigenlijk maar wilt. Het is ontzettend waardevol om écht vast te leggen hoe jullie leventje o pdat moment is. Waar het bij onze ‘Day in the life newborn’ er allemaal nog heel lief, teder en zachtjes uitzag.. Is ons leventje nu toch echt een stukje strenger, consequenter en gezelliger geworden – en precies dat zien we terug op de foto’s. Niet alleen de ‘kijk ons eens een gelukkig gezinnetje zijn’-foto’s, maar ook de momenten dat de kindjes huilen of dat wij mopperen. Ik kan er enorm van genieten.

Zowel de foto’s van de Day in the life fotoshoot van de newborn als deze zijn mij nog ontzettend dierbaar. De hele wereld mag vergaan, maar iedereen moet van deze foto’s afblijven! 😉 Christie is een kanjer en een heeele fijne fotograaf om in huis te hebben. Ze maakt niet alleen de mooiste foto’s thuis, maar ook in de categorie geboortefotografie, newborn en familie fotografie en bruidsfotografie is ze geweldig. Niet voor niks heeft zij al meerdere prijzen gewonnen met haar foto’s! Nieuwsgierig geworden? Check dan echt even de site Christie Agema Fotografie en vergeet haar niet te volgen op Instagram!

No Comments
Leave a Reply